Maciek_7 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak dla mnie to te blanki mają aż za dużo powera, ale można to wziąć pod uwagę przy dokonywaniu wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Czyli ten blank 10 funtowy można uznać za typowy uniwersał , jazio-kleń i boleń - tak ? Czy pod samego klenia , nie lepszym wyborem byłby oczko lżejszy - 6 funtowy blass F ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) To zależy od przynęt na jakie łowisz,jeżeli b. rzadko schodzisz poniżej 3g to bierz 10lb.,ogarnie też bolki na lekko. Jeżeli łowisz klenie wobkami 1,5-4cm (1-5g) to bież 6lb.(10lb. fatalnie się rzuca poniżej 3g....). Edytowane 3 Lipca 2013 przez WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 No właśnie , ja klenie łowię na dość małe przynęty i często smużaki o wadze 1-5/6g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Maniek to weź ten blank który ja wybrałem,ten sam ma Kuba i mówi,że jest świetny...Ja rozmawiałem z P.Krzysztofem na ten temat,określiłem zakres wagi przynęt i ich wielkość (bardzo podobny do tego co Ty napisałeś) polecił mi ten balnk jako stworzony do tego typu przynęt...ja go głównie pod smużaki brałem i od czasu do czasu wobki od 1gr do max 6gr...myślę,że to będzie właśnie to czego szukałem i czego oczekuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Krystian , który to blank bo nie pamiętam co zbroił Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) SLXF 1006-2 10'0" 2-6lb 1,5-12gr Maniek ja taki blank wybrałem i myślę,że to jest dobry wybór... :)a dodam jeszcze,że o tym cw i mocy znajdziesz pięć blanków od 8'0" do 10'0"...ja akurat wybrałem taką długość bo raz,mam takie warunki do łowienia w rzece a dwa po prostu lubię długi kij..pzdr Edytowane 3 Lipca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) Maniek zapodaj sobie SLF 10'0" 2-6lb. XF to wyższy moduł i można go uszkodzić w ferworze walki z ryba jaka jest jaź lub kleń. Po drugie SLF jest tańszy. SLF to naprawdę bardzo fajne blanki których moim zdaniem brakowało na naszym rynku. Na tym blanku będziesz wyjmował ryby za skórkę. Edytowane 3 Lipca 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) A jak ten SLF 2-6lb będzie się zachowywał w dość mocnym nurcie? Zakładając, że wobki będą ważyć max 6-7g. Edytowane 3 Lipca 2013 przez DamianeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 tak,P.Krzysztof też mówił o tym blanku,także się świetnie nadaje do takich zastosowań...jednak jak ja określiłem swoje potrzeby P.Krzysztof bez wahania wskazał na ten blank o wyższym module...z tego co się też orientuję blanki z serii XF objęte są też dodatkową gwarancją bezwarunkową..na stronie można poczytać o tym dokładnie...to myślę,też jest plus przemawiający za tym blankiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 A jak ten SLF 2-6lb będzie się zachowywał w dość mocnym nurcie? Zakładając, że wobki będą ważyć max 6-7g.myślę,że mógłby być za bardzo spolegliwy (zwłaszcza,że seria SLF charakteryzuje się pełniejszym ugięciem)...ale jest też ważna nie tylko waga wobka ale też jaki opór stawia w wodzie dana konstrukcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja ostatnio kieruję się przy wyborze blanku tym na co woda mi pozwala. Oczywiście XF jest bardziej stabilny po rzucie od F. Jak by nie patrzeć oba blanki są bezkonkurencyjne w porównaniu do chińszczyzny. Krzysztof robi blanki które nie latają we wszystkie strony jak to niegdyś każdy z nas miał na pewno okazje doświadczyć przy tych mocach. To są długie ultra-lighty. Tu nie machasz boleniówką 10 gr bo tyle da rade. To są szpady do dłubania małymi przynetami duzego białorybu. Czułośc i amortyzacja to własnie taka konfiguracja zestawu nie pozwala spaść jaziowi za skórkę. Stosuję żyłkę max 14 do swojego i wystarcza w zupełności. DamianeQ pod takimi przynetami oba beda sie poddawać w silnym nurcie. Długi SLF 10 lb i zyłka to bedzie bardziej optymalne pod nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 To nawet okej , a powiedzcie mi jak ten 6 funtowy zachowałby się w takiej sytuacji Mały woblerek powiedzmy 3cm o wadze około 2,5-3g , agresywnie pracujący...prowadzenie w warkoczu , lub rzeczce o bardzo dużym uciągu.Da rade , nie podda się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 To nawet okej , a powiedzcie mi jak ten 6 funtowy zachowałby się w takiej sytuacji Mały woblerek powiedzmy 3cm o wadze około 2,5-3g , agresywnie pracujący...prowadzenie w warkoczu , lub rzeczce o bardzo dużym uciągu.Da rade , nie podda się ? Maniek weź sobie Fke 15lb a woblera miotaj z procy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) To nawet okej , a powiedzcie mi jak ten 6 funtowy zachowałby się w takiej sytuacji Mały woblerek powiedzmy 3cm o wadze około 2,5-3g , agresywnie pracujący...prowadzenie w warkoczu , lub rzeczce o bardzo dużym uciągu.Da rade , nie podda się ? poczekajmy aż Kuba wróci i się wypowie,ale ja myślę,że w takiej sytuacji blank z serii SLXF będzie zachowywał wszystkie parametry potrzebne do komfortowego łowienia tzn szczyt nie będzie "pływał" a i zaciąć będzie z czego... Kuba go tutaj dobrze opisał http://fishingjp.hpu.pl/viewpage.php?page_id=4 Edytowane 3 Lipca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Krystian twój nowy dolnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 no Kuba,świetnie wygląda,dokładnie tak jak chciałem... dałeś temu patykowi drugie życie... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekL Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 można prosić o podanie średnicy uchwytu na rękojeści powyżej, który to dps, 16 czy większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Fuji Silver DPS 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Najnowsze zabawki Ta słabsza dla mnie. Jak uzbroję to się pochwalę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Coś na pstrąga szykujesz dla siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Przelotki tez od Pana Krzysztofa ? (zwykle minimy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Owszem od Krzysztofa czarne Minimy 4 bodajże w ramkach v Na pstrąga i Odrzańskie napływy jaziowo-kleniowe pod plecionkę Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 A już myślałem, że "pracownia renesansu" ograniczy się do produkcji grochów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 "Pracownia renesansu" będzie Ci zbroić jednoczęściówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi