Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Józek po Świętach zaprezentuje podobne minimy tylko z pierścionkiem i aż dziw bierze że w tytanowych ramkach z cyrkonowym pierścieniem "wychodzą" cenowo podobnie jak te "druciaki" :) a chyba nawet trochę taniej zapłaciłem :)

Artur czekam na na fotki Twojego kijka.Jak ładnie będzie wyglądał a wpadnie mi do głowy pomysł na kijek to będziesz męczony o takie przelotki :) . 

Nie ma sprawy Józek można taki komplet bez trudu kupić .Kijek będzie ale nie tak szybko i nie z mojej winy ,po prostu Piotrek zrobił inserty do Fuji i okazało się że te z Niemiec mają inne wymiary niż te w Polsce kupione  , pewnie ktoś sprowadził jakieś podróby o innych głębokościach gniazd mocujących kołowrotek , ale temat będzie ogarnięty i kij powstanie.

Edytowane przez mrWhite7

Wiele osób pyta się mnie jakim kijem łowić. Jeśli dysponujemy pewna ilością gotówki i kochamy nasze hobby oraz profesjonalnie do niego podchodzimy to polecam owy kij w ciemno. Wczoraj byłem z nim nad wodą. Pierwsze wrażenia super. Kij dobrze miota przynęty już od 1 gr lepiej niż CD-ek choć te różnice są mało znaczące przy tej specyfice łowienia. Na plus także zachowanie szczytu podczas prowadzenia przynęt jak i czułość pomimo iż zastosowałem uchwyt nie należący do zbyt czułych. Od razu zauważyłem że szybko gaśnie można rzec momentalnie po rzucie a każdy rzut jest cichy bez specyficznego świstu (wielki ukłon dla Pana Zielińskiego pod tym względem). Łącze jest idealnie spasowane a blank dobrze zbalansowany. Finezja czułość i moc w najlepszym wydaniu. Jeśli chodzi o moc dolnika to patrząc na schematy do których przyzwyczaił nas batson jest to dolnik 10 lb z małym minusem. Poniżej przedstawiam kilka zdjęć z ugięciami pod różnymi kątami żyłki wychodzącej od szczytu. Na niektórych widać szczytowe ugięcie początkowe ale w dalszych etapach jest pełna progresja. Nie ma obaw że jazie będą spadać lub odbijając się od kija gdyż jest to czysta finezja tym bardziej patrząc chociażby na moduł i wagę blanku. Kilka osób już kij oglądało i machało więc nie są to tylko moje spostrzeżenia. Komfortowy max. łowienia to dr-y 3,5 cm i minnow 6 cm w średnim uciągu ciężej kij zaczyna się "zlewać". Gumki komfortowo czuć już na główce 1,5 grama i twardym dnie. Żeby nie było tak pięknie i kolorowo to był jeden minus ...

ryby nie brały choć po 3-ech godzinach jednego ciernika widziałem ;)

dsc09629.jpg

dsc09630m.jpg

dsc09635s.jpg

dsc09638ax.jpg

dsc09639v.jpg

dsc09642y.jpg

dsc09643bc.jpg

dsc09644i.jpg

dsc09644l.jpg

dsc09645m.jpg
Edytowane przez Forecast

• 2 miesiące temu...

a najlepiej kontrastować będzie z wielkim bolkiem obok... ;) :) Jakub czy możesz coś więcej napisać o tym blanku pod jazia z Krakowa (tego z powyższych fotek) Teraz po dużo dłuższym łowieniu nim może masz jeszcze jakieś dodatkowe spostrzeżenia..?pzdr

Edytowane przez krystiano1981r