Forecast Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Nitki bez frędzli nie było więc poszło na plecionce. Schnie w poniedziałek test.Nie wiem czy nie spartaczyłem spacingu bo zapodałem taki jak poniżej na skanie. Ponoć odległości rzutowe lepsze oraz ciętość ... się okaże najwyżej będzie skrobanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 A tak z ciekawości- wspominałeś kiedyś że maszzamiar zrobić wyciąg pod lakierowanie omotek- pomysł wypalił? Przecież to chyba będzie ściągać pył, kurz z okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Z woblerami tego nie pogodzę w tym pomieszczeniu co mam. Czerpni też tam nie zrobię. Na kupieniu materiału się zakończyło i okresowym wdychaniem lakieru do omotek w pokoju Edytowane 22 Czerwca 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Dziś trochę powyginałem blasa F 8'6 20 lb. Pierwsze wrażenie akcja jak w avidzie. Teraz trzeba czekać na testy z pływadła. Edytowane 24 Czerwca 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jakub,kolejna boleniowa szpada...? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Okaże się na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 jak przetestujesz to napisz coś więcej o nim,bo jaziową szpadę już "skserowałem" od Ciebie,może teraz coś pod bolka...? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Dziś połowiłem sobie trochę tym kijem. Pod plećkę 15 lb ideał. 20 lb go trochę muli ale też daje radę. Szybko gaśnie i ładnie się ładuje już przy woblerach 8 gr. Zastanawiam się czy wersja 2,4 nie byłaby lepszym i bardziej ciętym wyborem na ponton ale czas pokaże. Sprężysty mocny kij o ciepłym szybkim ugięciu. W skrócie AVID 20 lb. Szczyt 2 mm nie pozwala się zbyt poddawać wędce nawet przy kopytkach na 35 gr główce. Pajki z niego spadać nie będą jak to bywało w cedeku a 20 lb mocy w dolniku mam nadzieje dobrze wymęczy najcwańszą Rapę i podpasionego średniego wąsa tylko ciąć będę musiał mocniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 ja szukam patyka właśnie na bieganie po brzegu (Odra) więc ta długość będzie dobrym wyborem,ewentualnie ten oczko wyżej 9'0" Jakub a jak z "czuciem" przynęty..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Czucie pracy przynęt na 15 lb. pletce jak najbardziej. w Końcu to węgiel 50 psi. Opad główki na dno tak samo bardzo wyraźny pomimo dzisiejszego wiatru w zaciszu trochę po podrywałem. Ja tą długość właśnie wybrałem jako kompromis pomiędzy brzegiem jak i pontonem. Na Odrę z brzegu tam u was taka długość powinna być jak znalazł bo kij jest ciepły i dobrze miota nawet najcięższe RH Zanderowe wynalazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 dzięki Jakub,teraz wiem,że wybór jest jak najbardziej trafny...a w sumie ja też trochę pływam to ta długość 8'6" będzie dobra bo i pod bez stery na głębsze bolki będzie wygodniejszy...myślę,że zandera też się nie przestraszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Mocniej ciąć tylko będziesz zedy musiał bo to nie sandaczowa pała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 . Opad główki na dno tak samo bardzo wyraźny pomimo dzisiejszego wiatru w zaciszu trochę po podrywałem. . Szczyt 2 mm nie pozwala się zbyt poddawać wędce nawet przy kopytkach na 35 gr główce.To o jakich główkach piszesz bo nie za bardzo się mogę zorientować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) 35 gr. plus kopyto i dawał radę ale to jego komfortowy max. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Nowy patyk w minimach dla ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Kuba to też jakiś blank z Krakowa...?Jak na minimach to coś delikatniejszego pewnie się szykuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać Taki tam Blaas F 10 lb pod jazioklenie dla ojca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 także wychodzę z takiego założenia,ale skromnie dodam,że różnicę widać i to znaczną np w cenie i jakości w stosunku do innych znanych producentów blanków... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Taki tam Blaas F 10 lb pod jazioklenie dla ojca.Forecast a czy dałbyś radę wkleic fotki jak to wygina się , jaka długość kijka ? Przymierzam się do tego F 10lb . I czy Twoim zdaniem ogarnie przyłów szczupalka podrośniętego 80+- ? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Forecast a czy dałbyś radę wkleic fotki jak to wygina się , jaka długość kijka ? Przymierzam się do tego F 10lb . I czy Twoim zdaniem ogarnie przyłów szczupalka podrośniętego 80+- ? Pozdrowionka Ja mam Blaasa Fke 10lb 2,60m uważam że da rade z przyłowem w postaci takiego szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Kij ugięcie ma jak powyższy. Bardzo fajny do żyłki na letnie jazie i klenie i przyłowu w postaci bolka 70 sie nie przestraszy. bardzo bezpieczna akcja i czuć mięcho oraz sztywność. Nie lata to jak żyd po pustym sklepie gaśnie jak trzeba. Na jesieni fajnie będzie sie nim dłubało szczupaki na cienkiej plecionce i mniejszymi gumami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Dokładnie blaasik f 10lb. pięknie daje radę z przynętami 3-15g (nie zależnie od rodzaju) i ryby 60-70cm nie stanowią dla niego problemu,a na pewno da się poholować i coś większego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Podziekował serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Podziękuj Krzysztofowi bo na prawdę kawał dobrej roboty odwala a lokalni onaniści co najbardziej krzyczą nie mają zielonego pojęcia o blankach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Forecast a czy dałbyś radę wkleic fotki jak to wygina się , jaka długość kijka ? Przymierzam się do tego F 10lb . I czy Twoim zdaniem ogarnie przyłów szczupalka podrośniętego 80+- ? Pozdrowionka Ogarnie ma power ten blank.Tu masz ugięcie pod plecakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi