Forecast Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Nie wywołuj mojego nicku Quake'owego e tam kredka toć normalny olejowy pisak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Masz juz ze 3 nucki nadane przez "lożę szyderców"...4ty nie zaszkodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Tego nie ruszam bo mam zamiar na ryby skoczyć z nowym Blaasem a estetą nie jestem jeśli chodzi o coś dla mnie. Parę pęcherzyków różnicy nie robi.Forecast, to mi sie podoba. Wazne, ze trzyma sie blanku i to, ze ukreciles to samemu i tyle. Jakkolwiek reszta to zrozumie. Spotkalem swego czasu goscia, ktoermu pokazalem swoj pierwszy patyk. Gosciowi nie pasowal przeswit miedzy zwojami omotki spod lakieru, szczegol, ze gosc nigdy nie przerobil obrotowki chociazby dla samego faktu przerobienia . Nastepny bedzie tylko lepszy. Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Masz juz ze 3 nucki nadane przez "lożę szyderców"...4ty nie zaszkodzi;) Niech ta zima idzie w diabli bo jeszcze ze 3 dostanę i będziemy się gubić o kim mowa Forecast, to mi sie podoba. Wazne, ze trzyma sie blanku i to, ze ukreciles to samemu i tyle. Jakkolwiek reszta to zrozumie. Spotkalem swego czasu goscia, ktoermu pokazalem swoj pierwszy patyk. Gosciowi nie pasowal przeswit miedzy zwojami omotki spod lakieru, szczegol, ze gosc nigdy nie przerobil obrotowki chociazby dla samego faktu przerobienia . Nastepny bedzie tylko lepszy. Pozdro... Taki lajf. Człowiek najlepiej się uczy na swoich błędach i najbardziej je docenia choćby tłukli młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Taki lajf. Człowiek najlepiej się uczy na swoich błędach i najbardziej je docenia choćby tłukli młotkiem. Racja ...szkoda , że narobiles sobie problemu przez przeterminowany lakier. Jak czytam posty kolegów to widac , że zdarza sie to często.... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Kuba ,Krzysiek słusznie podniósł kwestię mieszania.Jeśli nie masz miksera,to proponuję jak najwolniej.Jest taki moment ,że lakier jakby zgęstnieje ,tak po ok 1 minucie,ale po pewnym czasie zrobi się rzadszy po ok 2-3min i znikną charakterystyczne smugi,wtedy jest gotowy.Spróbuj Lamara HB, dla mnie jak do tej pory nr1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Miałem jego próbkę. Rychło łapie ale twardnieje na kamień. I klikania przelotek nie było. Trzeba do niego wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Zawsze kładę dwie cienkie warstwy i dodaję kropelkę lub dwie sprytu, opóźniając żelowanie,bo faktycznie szybki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Jeżeli w którymkolwiek składniku, a najczęściej jest to składnik A - resin, tworzy się mleczna, maluśka chmurka oznacza to, że już raczej po lakierze. Temat przerabiałem Można zaryzykować, żeby nie stracić sporej ilości lakieru, ale może się okazać, ze gra niewarta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Jak nie miałem jeszcze dobrego miksera to używałem specyfiku o nazwie Bubble Buster amerykańskiej firmy CRB http://www.house-of-brunner.de/shop?action=showarticledetails&articleID=43688 Używasz go tak że mieszasz lakier i po czterech minutach takiego mieszania ( najlepiej szklanym pręcikiem i bardzo wolno) drewno się do tego celu nie nadaje bo ma chropowatą powierzchnię powodującą pęcherze . A więc po czterech minutach pryskasz lakier tym specyfikiem i czekasz trzy minutki aż bąble puszczą i potem lakierujesz . Najlepszy jest mikser który możesz zrobić we własnym zakresie Edytowane 8 Lutego 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Wlasnie chcialem zapytac czy ktos usuwal BB do usuwania pecherzy. Jak to sie sprawdza w praktyce? Jaki % babli usuwa ? Czy lakier jakos zmienia wlasciwosci po sptyskaniu BB ( np wolniej krzepnie ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Paweł (@misiek116p) pokrowce cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Wlasnie chcialem zapytac czy ktos usuwal BB do usuwania pecherzy. Jak to sie sprawdza w praktyce? Jaki % babli usuwa ? Czy lakier jakos zmienia wlasciwosci po sptyskaniu BB ( np wolniej krzepnie ) ?Sprawdza się ale trzeba trochę odczekać bo jak zacząłem lakierować tuż po popsikaniu specyfikiem bąble zaczęły pękać już na omotkach tworząc księżycowy krajobraz pełen małych kraterów .Specyfik działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 no no Kuba rozkręcasz sie ...kiedy kręcioly zaczniesz robić ? Albo będa one z Twoim logo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Trochę fotek z ugięcia. Na ostatnich unoszone było 700 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 ..już widzę jak odrzańskie kleniska będą podbierane "na windę" co by "se łapek nie pobrudzić" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 To M-ka? Pięknie się gnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Tak Wojtek Blaas M 2.4 12 Lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Jak już mam fotografa to trzeba było strzelić fotki Blaasa XF 3.05 6 lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Bardzo ładnie Panie sobie poczynasz i pochwa na kija tez ładna, ale jak nie jesteś podpięty do ładowarki to kij od razu inaczej się gnie PS To co, mój tez po terminie chcesz powiedzieć Edytowane 8 Lutego 2014 przez Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Paweł (@misiek116p) pokrowce cacy. Ja bym jeszcze takie oczka zapodał na tych pokrowcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Paweł (@misiek116p) pokrowce cacy. Dzięki :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Bardzo ładnie Panie sobie poczynasz i pochwa na kija tez ładna, ale jak nie jesteś podpięty do ładowarki to kij od razu inaczej się gnie PS To co, mój tez po terminie chcesz powiedzieć Ja miałem jakiś inny prawdopodobnie rod pro i jedna strzykawa jest lekko mleczna tzn. była bo już w śmietniku wylądowała. Próbkę z brc ktoś sobie ode mnie pożyczył na wieczne oddanie. Musze porządek zrobić w pudle i zamówić nowy lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Kuba ,Krzysiek słusznie podniósł kwestię mieszania.Jeśli nie masz miksera,to proponuję jak najwolniej.Jest taki moment ,że lakier jakby zgęstnieje ,tak po ok 1 minucie,ale po pewnym czasie zrobi się rzadszy po ok 2-3min i znikną charakterystyczne smugi,wtedy jest gotowy.Spróbuj Lamara HB, dla mnie jak do tej pory nr1. A jak Lamar LB. Używał ktoś ? Osobiście lubię jak lakier ma dłuższy czas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ostatnio próbuje z Lamarem LB. Jest sporo rzadszy od HB i ma bardzo długi czas pracy. Z szuszarki zdejmuję dopiero po 5 godzinach w temp. 20 stopni. Można położyć lakier bardzo cienko . Tu próbka. Lakierowane na dwa razy Nadmiar lakieru przy nakładaniu zbierałem plastikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi