Skocz do zawartości

Jerki hand made produkcji Bush231 - musiałem kolegę pochwalić...

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie do mnie przyszła świeża dostawa jerków Slideropodobnych zrobionych przez kolegę @Bush231. 7 tonących i 7 pływaków.

W zeszłym roku przebiły one skutecznością Slidery . Poza tym są praktycznie niezniszczalne.

Szczupacze kły nie robia na nich wrażenia - w czego nie mozna powiedzieć o oryginałach.

Ciut cięższe i wyższe od oryginałów. Praca mniej przewidywalna od Sliderów. Bardziej wariacka.

I zła wiadomość - ich stworzyciel ma mało czasu a sezon tuż tuż...

Tylko proszę bez uwag dotyczących kolorystyki. Taki mam gust.

post-48513-0-15935500-1362000318_thumb.jpg

post-48513-0-42892100-1362000332_thumb.jpg

post-48513-0-92240000-1362000346_thumb.jpg

post-48513-0-64882600-1362000362_thumb.jpg

Chyba ręcznie obrabiana pianka..... Na zewnątrz epoksydowa. W środku materiał. Wagę dokładną jutro podam. Jak ważyłem to przeciętnie 2-3 gramy wiecej od Sliderów 10S/F.

W zeszłym roku miałem 5 ataków na jednego i tylko lekko chropowaty sie zrobił...

Edytowane przez godski

Długość tak jak Slidery 10cm. Nieznacznie wyższe.  Waga - pływaki 38-40,5 gr.  tonące 48-53 gramy . Dodając 3-5 gram na kółka i kotwice 1 lub 1/0 wychodzi 5 do 10 gram wiecej niż pierwowzór. 

I oto mi chodzi. Zasięg super a waga do przeżycia. Teraz się dla mnie robią krąpie/leszcze. Wysokie jak diabli , długość około 12 cm i waga 70-80 gram.

Idę zbroić i sprawdzać pływalność w misce wody.

Edytowane przez godski

Miałem 

trochę sobie nagrabileś u mnie.nawet na priwa nie napisałeś że dotarły.

Przepraszam. Miałem napisać. Piękne. Na pewno napisałbym gdyby nie doszły. Ale te leszczyki za karę nie pójdą w obce ręce?

Edytowane przez godski

• 1 miesiąc temu...