Skocz do zawartości

Okuma inspira jig

Jar1808

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Pisałem do sklepu i "nie jest to wklejka" 

Edycjanna: Dzisiaj pooglądałem sobie dokładnie wszystkie trzy modele. Bardzo sensowne wędki choć nie wiadomo dlaczego pierwsza przelotka mniejsza niż w Black Rockach.

Ten do 18g to piękna, lekka wędka na  poważne okonie i może sandacze na lekko. Faktycznie kijki dość delikatne ale blanki podobne do Black Rock więc powinno być ok i bez niespodzianek.

Ten do 21g też bardzo ładny a ten najcięższy to nie moja bajka i nie będę się wypowiadał.

Edytowane przez FidoAngel

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Miałem Inspirę ,250cm 8-25g. Górny c.w na styku tzn 15g główka +guma 3 cale jeszcze dobrze,ciężej ,mam wrażenie .....nic się nie stało,ale czuć że już mu ciężko.Dolny zakres to powinno być raczej 5g bo naprawdę ładuje się i podaje fajnie takie wabie,a i mniej ogarnia. Jebitnie czuła ,byle wobek wprawiał w drgania nawet knoba przy kołowrotku,oczywiście przy użyciu plecionki.Moc- i tu zdumienie mnie dopadło,zostałem zmuszony podnieść klenia 42-43cm,tak na klatę,na wysokiej burcie...nie wiem ile takie coś waży,nie jem ryb,nie ważę,ale myślę że pewnie miał ok 1kg.......i spoko,więc myślę że wędka udana. Reszta takich ryb codziennych jak paszczaki ,sandokany powiedzmy w rozmiarze do 60-65 cm bez pierdnięcia ogarnia,a zaletą jest to że nawet okonie nie zlatają ,mimo iż plecionka w użyciu.W sklepie wybierałem z kilku modeli i producentów-ta wydała się najprzyjemniejsza.Dla porównania ,Okuma Black Rock czy Dragon Express są dużo bardziej "kołkowate"........ :)

• 2 lata później...