szymi Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam,mam mozliwosc zakupu takiego( nie tego ze zdjecia) silnika....czy ktos z forumowiczów kojarzy ten model....czy mam on moze skracana stopę,podobno była yamahy z tych lat ze skracanymi.(niby tu pisze ze długa).wszelkie info mile widziane. http://www.permatech.com.pl/e-sklep/index.php?p653,uzywany-silnik-2-suwowy-yamaha-8km-dluga-kolumna-ladowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Co to skracana stopa? Pierwsze słyszę. Taki paździeż to nie wiecej jak 1500 pln winien kosztować. Choć jak stan igła to można dorzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 ..znam osobę która handluje takimi dziadkami sprowadzanymi z Holandii...tyle, że cena jak za 15KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Były takie yamki i tohatsu z regulowaną długością stopy tzn. pierwotnie długa a po odjęciu jednego segmentu stopy i skróceniu wału robiło się krótką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Doman Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 A wał to raczej Flex i spawanie:)?Szukaj coś w odpowiedniej długości, nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adamas Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Doman ten wał zapewne się składa jak przedłużki do kluczy nasadowych...lub cos w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 (edytowane) 1200 max za taki, bez rumpla to i z 200 za rumpel jak znajdziesz. stwierdzenie ze kompresja ok to mało.zeby chodził ok to musi miec 7-8 bar Edytowane 1 Marca 2013 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szymi Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Dziekuje za info...ale widze ze Panowie strasznie pocisneli tą cene....napisałem ze to nie TEN ZE ZDJECIA I OPISU...tylko taki sam model.....i to w stanie bardzo dobrym...za mniej jak 15.....ale własnie chciałem sie czegos więcej o nim dowiedziec...a fakt lata swoje ma i chodzi naddziw pieknie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Wszystko nie tak...Jak masz cisnienie na zakup to trzeba zrobic tak jak z samochodem - pojechac, zawiezc do serwisu, uzyskac opinie - kupic/ nie kupic.Nie rozumiem czego mozna sie dowiedziec "zdalnie" na forum na pdst. zdjecia, zaciemnionego opisem innego egzemplarza silnika? A tak juz nie owijajac zupelnie w bawelne - w zyciu nie kupilbym kilkudziesiecioletniego silnika, chyba ze w celu kolekcjonerskim... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 kupiłbyś-wszystko kwestia kasy.to bardzo proste trwałe konstrukcje.trzeba zwrócić uwagę na elementy gumowe a przede wszystkim wymienić wirnik pompy wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 ..mechanika, mechaniką... kompresję tez da się zrobić ( pierścionki i zestawy naprawcze w miarę dostępne)...gorzej jak w takim starszym modelu nagle "zabraknie" iskry..wtedy może być pozamiatane i bilansując się "do kupy" po jakimś czasie mamy koszty ala noje model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 a nwłasnie odwrotnie,zawsze jest łatwiej wyprostowac spraw z brakiem iskry, chociaz wiem ze w tym modelu słabym punktem moze byc jedynie słaby styk na przerywaczu lub kondensator padniety ale to zdarza sie raz na 20-30 la ale i to mozna załatwic za 17$ z przesyłka za NOVAIIt.zapłon typu CDI bjest bardzej wrazliwy ale tez sa sposoby.inaczej bywa z układem tłok/cylinder.jesli kompresja jest słaba to nie znaczy ze pierscienie do wymany, bo i cylinder moze byc wyrobiony powyzej dopuszczalnej grancy.jesli przerwa na zamku wykaże 0.35 mm to juz wymian pierscieni nic nie da, czeka szlif i nadmiarowy tłok a to juz cena powyzej 100$wiec kupno silnika powinno sie zacząc od "compresion test" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 a nwłasnie odwrotnie,zawsze jest łatwiej wyprostowac spraw z brakiem iskry, chociaz wiem ze w tym modelu słabym punktem moze byc jedynie słaby styk na przerywaczu lub kondensator padniety ale to zdarza sie raz na 20-30 la ale i to mozna załatwic za 17$ z przesyłka za NOVAIIt.zapłon typu CDI bjest bardzej wrazliwy ale tez sa sposoby.inaczej bywa z układem tłok/cylinder.jesli kompresja jest słaba to nie znaczy ze pierscienie do wymany, bo i cylinder moze byc wyrobiony powyzej dopuszczalnej grancy.jesli przerwa na zamku wykaże 0.35 mm to juz wymian pierscieni nic nie da, czeka szlif i nadmiarowy tłok a to juz cena powyzej 100$wiec kupno silnika powinno sie zacząc od "compresion test"...to raczej podstawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 A propos ceny/ kupna to mnie taka naszla moze nieco wyswiechtana refleksja: "jak wymienic blat i nogi to stoliczek bedzie jak nowy" Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szymi
Witam,mam mozliwosc zakupu takiego( nie tego ze zdjecia) silnika....czy ktos z forumowiczów kojarzy ten model....czy mam on moze skracana stopę,podobno była yamahy z tych lat ze skracanymi.(niby tu pisze ze długa).wszelkie info mile widziane.
http://www.permatech.com.pl/e-sklep/index.php?p653,uzywany-silnik-2-suwowy-yamaha-8km-dluga-kolumna-ladowanie
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi