Skocz do zawartości
  • 0

Kilka zdań o tym silniku-yamaha

szymi

Pytanie

Witam,mam mozliwosc zakupu takiego( nie tego ze zdjecia) silnika....czy ktos z forumowiczów kojarzy ten model....czy mam on moze skracana stopę,podobno była yamahy z tych lat ze skracanymi.(niby tu pisze ze długa).wszelkie info mile widziane.

http://www.permatech.com.pl/e-sklep/index.php?p653,uzywany-silnik-2-suwowy-yamaha-8km-dluga-kolumna-ladowanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziekuje za info...ale widze ze Panowie strasznie pocisneli tą cene....napisałem ze to nie TEN ZE ZDJECIA I OPISU...tylko taki sam model.....i to w stanie bardzo dobrym...za mniej jak 15.....ale własnie chciałem sie czegos więcej o nim dowiedziec...a fakt lata swoje ma i chodzi naddziw pieknie.....

• 0

Wszystko nie tak...

Jak masz cisnienie na zakup to trzeba zrobic tak jak z samochodem - pojechac, zawiezc do serwisu, uzyskac opinie - kupic/ nie kupic.

Nie rozumiem czego mozna sie dowiedziec "zdalnie" na forum na pdst. zdjecia, zaciemnionego opisem innego egzemplarza silnika?

A tak juz nie owijajac zupelnie w bawelne - w zyciu nie kupilbym kilkudziesiecioletniego silnika, chyba ze w celu kolekcjonerskim...

Gumo

• 0

..mechanika, mechaniką... kompresję tez da się zrobić ( pierścionki i zestawy naprawcze w miarę dostępne)...gorzej jak w takim starszym modelu nagle "zabraknie" iskry..wtedy może być pozamiatane i bilansując się "do kupy" po jakimś czasie mamy koszty ala noje model...

• 0

a nwłasnie odwrotnie,

zawsze jest łatwiej wyprostowac spraw z brakiem iskry, chociaz wiem ze w tym modelu słabym punktem moze byc jedynie słaby styk na przerywaczu lub kondensator padniety ale to zdarza sie raz na 20-30 la ale i to mozna załatwic za 17$ z przesyłka za  NOVAIIt.zapłon typu CDI bjest bardzej wrazliwy ale tez sa sposoby.

inaczej bywa z układem tłok/cylinder.

jesli kompresja jest słaba to nie znaczy ze pierscienie do wymany, bo i cylinder moze byc wyrobiony powyzej dopuszczalnej grancy.

jesli przerwa na zamku wykaże 0.35 mm to juz wymian pierscieni nic nie da, czeka szlif i nadmiarowy tłok a to juz cena powyzej 100$

wiec kupno silnika powinno sie zacząc od "compresion test"

• 0

a nwłasnie odwrotnie,

zawsze jest łatwiej wyprostowac spraw z brakiem iskry, chociaz wiem ze w tym modelu słabym punktem moze byc jedynie słaby styk na przerywaczu lub kondensator padniety ale to zdarza sie raz na 20-30 la ale i to mozna załatwic za 17$ z przesyłka za  NOVAIIt.zapłon typu CDI bjest bardzej wrazliwy ale tez sa sposoby.

inaczej bywa z układem tłok/cylinder.

jesli kompresja jest słaba to nie znaczy ze pierscienie do wymany, bo i cylinder moze byc wyrobiony powyzej dopuszczalnej grancy.

jesli przerwa na zamku wykaże 0.35 mm to juz wymian pierscieni nic nie da, czeka szlif i nadmiarowy tłok a to juz cena powyzej 100$

wiec kupno silnika powinno sie zacząc od "compresion test"

...to raczej podstawa...