lukaszkosciukiewicz Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Polecam wkręty Savage Gear corkscrew - konger ma super zamiennik za śmieszne pieniądze. Warto też zwrócić uwagę na piny do dozbrojek, które od kongera kosztują w granicach 4 zł Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 (edytowane) Wkrętka ma tylko trzymać gumę, nie potrzebne są takie długie. Te 'z forum' są dobre do gum gdzie te solidne mogłyby je rozrywać, np takie smuklejsze 15-18cm nie wymaga mocnej wkrętki. Ta guma wyżej ma za bardzo wkręcony drut, wskazuje na to odkształcenie przynęty. Edytowane 31 Maja 2019 przez shavt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Adam 13 Te co kupiłeś na forum są za długie. Przy wkręcaniu tylu zwojów stawiają za duży opór. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Adam 13 Te co kupiłeś na forum są za długie. Przy wkręcaniu tylu zwojów stawiają za duży opór.Za słaby drut. Kup 1,5 mm w castoramie - idealny na wkrętki i szpilki. Tez robię długie i bardzo długie, lepiej trzymają gumę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Wystarczy drut 1mm i wkrętka 4 zwoje. Bez problemu utrzyma gumę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Wystarczy drut 1mm i wkrętka 4 zwoje. Bez problemu utrzyma gumę.Tez tak myslalemDo czasu, jak mi nowy jr. polecial dalej niz powinien Edytowane 1 Czerwca 2019 przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Nie mówię że źle.. ale zaraz na szczupaki będzie rekomendowany sprzęt gdzie każdy element ma 200kg wytrzymałości.. nie idźmy w tą stronę.. to tak jak łowić ładne garbusy kijkiem 17lb..super że każdego można podnieść na kiju.. Szybko wycholowac w 23sekundy i wypuściścić w sumie bez zdjęcia bo to dodatkowe 15sek na niekorzyść dla zmęczonego przeciwnika.. Jak szczupak ma rozgiąć krętlik/kółko łącznikowe o wytrzymałości 15-20kg? można z zapasem traktować parametry ale bez przesady, bo w pewnym momencie bierze nam bestia 80cm i ją wyciągamy kołowrotkiem jak niewymiarowego okonia na delikatnej wklejce w tempie zwijania boleniowego przecinaka. Fajnie? Jak ktoś złowił szczupaka ponad 110cm to wie co to znaczy siła ryby ale nie popadajmy w skrajności. Łowię kijkiem 12-17lb i wiem że każdego szczupaka wyciągnę a tego najwiekszego hol się przeciągnie.. do kilku minut może. Mocny sprzęt jest tylko potrzebny żeby rzucać tymi wielkimi gumami a nie żeby wyciągać szczupaki i będę się kłócił z każdym kto będzie miał inne zdanie No i jeszcze powinno zostać odrobinę miejsca na przyjemność z holu ryby. Przy kijach o wyrzucie 150gr nie ma miejsca na to odczucie,przynajmniej dla mnie. Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) No i jeszcze powinno zostać odrobinę miejsca na przyjemność z holu ryby. Przy kijach o wyrzucie 150gr nie ma miejsca na to odczucie,przynajmniej dla mnie.Mocny kij jest nie tylko po to żeby rzucać wielkimi przynętami ale po to aby taka duża ryba >100cm przeżyła. "Zabawa" przez kilka lub kilkanaście minut na kiju 12-17lb powoduje niestety czasami śmierć rekordowej ryby..chyba nie o to chodzi... Na mocnym 30-40lb kiju hol jest krótki i zdecydowany a przyjemnością ma być później oglądanie zdjęć z rekordową rybą a nie sam hol ryby. Edytowane 1 Czerwca 2019 przez tomaszGD 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Jak kolega wyżej napisał...Chodzi o zachowanie równowagi. Nie potrzeba mocarnych kiji od szczotek żeby wycholować rybę 100+.Dla mnie optimum to blank który obsłuży komfortowo przykładowo gumę 16-20cm o łącznej wadze do 80g. Zapewniam,że każdy szczupak wyjedzie do 1 minuty na takim zestawie a i z holu gęba się pocieszy. No, ale każdy ma swoje preferencje i nikogo nie mam zamiaru przekonywać do swoich racji. Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Kadet 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Może gdzieś było pisane, ale nie znalazłem... Podajcie przykładowe gumy 18-23cm które stabilnie pracują bez dodatkowego ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Na pewno shad tezzy, Ricky the roach,herringi,mam używam, nie potrzebują dodatkowej stabilizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 A to ciekawe, mi shad teezy się kręcą bez ołowiu w brzuszku Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Na pewno shad tezzy, Ricky the roach,herringi,mam używam, nie potrzebują dodatkowej stabilizacji. A to ciekawe, mi shad teezy się kręcą bez ołowiu w brzuszku Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaHerringi również o ile dobrze pamiętam bez główki jigowej lub ołowiu w brzuchu też kręcą młynki. Na pewno Pigi tego nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Potwierdzam. Shad tezz 18cm, po wpakowaniu 10gr w brzuch,pływa grzbietem do góry. Bez dopalu narazie Pigi. Jeszcze jakieś gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Przepraszam, źle zrozumiałem:-) pytanie albo źle zostało zadane :-)chodzi o gumy które pracują i nie koziołkują :-)? Mają nie wykładać się na samej wkrętce z dozbrojeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 U mnie mc rubber jr, westin monster teez i mikado fishunter goliat. Tych używam na samej wkretce i jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Mi tam Shad Tezz 22 i 27 cm bez dociążenia chodzą bardzo dobrze z tym, że przy powolnym prowadzeniu. Zaznaczam, wkręt i dozbrojenie z dwóch kotwic. Ważyłem dozbrojenia które robię z kotwicami "1" i "1/0" od 6 - 9 g. w zależności od użytych kotwic, długości linki kółek krętlika itp.. Shad Tezzy 16 i 19 cm są inaczej zbudowane i tu jest trochę trudniej uzyskać stabilność przy pomocy samego dozbrojenia. Łowiąc z brzegu w dosyć płytkich miejscach sporo różnych gum używam bez dociążenia, jednak najbardziej mi leżą do leniwego prowadzenia w płytkim łowisku właśnie Shad Tezz 22 i 27 cm. Generalnie dużo zależy od dokładności przy zbrojeniu przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ze smukłych gum nie koziołkuje Fox Rage Pro Shad, idzie elegancko lusterkując nawet jeśli koślawo powbijamy dozbrojki. Dziwne bo swoją budową sugeruje, że będzie się kręcił jak obrotówka a jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ze smukłych gum nie koziołkuje Fox Rage Pro Shad, idzie elegancko lusterkując nawet jeśli koślawo powbijamy dozbrojki. Dziwne bo swoją budową sugeruje, że będzie się kręcił jak obrotówka a jest inaczej.28 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 23, 28 nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommik Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Czy wiek ktoś kto robi albo kto sprzedaje takie lub podobne agrafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Czy wiek ktoś kto robi albo kto sprzedaje takie lub podobne agrafki?Agrafka która ma 5cm to moim zdaniem nieporozumienie. Na szczupaki potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommik Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Tak.Faktycznie duża ale szczupakom jakoś nie przeszkadzała.Założyłem ją zaraz po tym gdy widziałem odpływającego ładnego szczupaka z moim ulubionym jerkiem po rozgięciu tradycyjnej super mocnej agrafki.Ta się nie rozegnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 http://jerkbait.pl/user/50550-hesher Piotrek kręci takie "szybkozłączki" i w normalnych rozmiarach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi