hm62 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Z doświadczenia wiem, że przy zastosowaniu wkręcanej główki,nie potrzeba dodatkowej stabilizacji w postaci tych ołowianych pinów,jeszcze nie spotkałem gumy gdzie potrzebna było zastosować takie rozwiązanie.Inną sprawą jest jeżeli chcemy zastosować tylko wkręta ,to wtedy trzeba zastosować takie piny Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Plus ew. stabilizacja pinami w brzuch Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaTo się nazywa wkręcane pin? Bo nie mogę takowych znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Lepsze są takie wkręcane od dołu. Obniżają środek ciężkości. SG zdaje sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 https://allegro.pl/oferta/savage-gear-szpilki-balance-55138-7100628855 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 A ja mam forme do olowiu bocznego troka .. wiec wybralem sobie odpowiednia dlugosc olow dociety .. zrobiona "choinka" neciecie olowiu nozem ... tak aby po wsunieciu nie wusuwal sie podczas rzutu . LEkkie naciecie na gumie. . i dziala. Jesli chodzi o duze gumy . . to przy szybszym zwijaniu .. i czeburaszcze 5g... bez dodatkowego dociazenia dolu guma kreci sie w okol wlasnej osi . Po zaaplikowaniu czopka chodzi pieknie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Czopek zawsze dobrze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 A ja dzis takie cos zrobilem Moze kogos nasladuje, nie wiem sprezynka nie musi byc tak dluga 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Super pomysł i prostu w wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 A co myslicie o tym patecie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Kombinowania c.d. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Według mnie przy gumie na wkręcie duże znaczenie ma czy jest prosto wkręcony i czy środek ciężkości gumy znajduje się poniżej punktu zaczepienia oczka wkręta do agrafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Co powiecie Panowie na to?https://www.youtube.com/watch?v=Zy-hYLENhN4&t=1500s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Adam, uważaj by nie przekombinować - wydaje mi się - podkreślam,że wydaje, praktyki nie znam, że listek obrotówki stawiając opór będzie wynosić ją ku górze czyli przy małym lub braku dociążenia zdestabilizuje przynętę i w tym układzie może ona mieć ochotę na pływanie brzuchem do góry. Osobiście jeśli już łowię na gumy 18+ - bo te uważam za duże - nie dodaję żadnych wabików, ogon takiego gumisia wytwarza spore wibracje. Jeśli ryby biorą, to biorą, jeśli nie, a wiem że są, to pobudzam je dużą obrotówką albo agresywnym woblerem lub jerkiem w kolorach okonia lub tygryska.Ale już wiem, że do kieszonki ze szpargałami dołączy jakiś metr niezbyt twardego drutu i trochę oliwek ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 cd:https://www.youtube.com/watch?v=BNp-FdW-3m8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 JA gdzies widzialem montaz piora obrotowki na przypon ma to imitowac uciekajaca rybke i sporowokowac rybe do ataku . . czy jakos tak ... .ja sie nie znam :X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 JA gdzies widzialem montaz piora obrotowki na przypon ma to imitowac uciekajaca rybke i sporowokowac rybe do ataku . . czy jakos tak ... .ja sie nie znam :XByło na kanale Ryba się chlapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Stosowałem i owszem dodatkowe skrzydełko, ale na drucianych "szelkach" co razem dawało coś na kształt spinnerbaita. Przy mniejszych jednak gumach. Miało to swoje zalety, czy zwiększało liczbę brań - nawet jeśli tak, to nie w sposób zauważalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Witam czy jest ktoś kto korzystał i może doradzić czy warto ten sprzedawca ma dość sporo tego w swojej ofercie.https://allegro.pl/oferta/10m-stalki-12-zaciskow-moc-25lbs-12-5kg-zielona-6561080283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 JA postawilem na Regenerator tani ... 1.05mm .. na duze pike mysle ze bedzie ok a i cena chyba cos kolo 28 zl za 30 m . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Koledzy, czy któryś z Was robił lub będzie robić dozbrojki do gum typu Pig Shad Jr czy Snack Bait M i chciałby podzielić się nadmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Wojtek a nie lepiej kupić części składowe i być niezależnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Tomek, no niby tak, ale jak sie kończy pracę codziennie o 7, ma się jeszcze inne hobby (kolarstwo), czasem warto odpuścić. Rok temu zamówiłem od kolegi z forum ładny secik i było naprawdę super, może tym razem też ktoś poratuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 I tak jestem zdania, że lepiej kupić elementy zestawu i samemu je połączyć,tym bardziej przed sezonem ,zawsze to u mnie buduje napięcie zbliżającego się 1 maja :-) a później to zawsze sprzęt jest pod ręką , możliwość modyfikacji i przeróbek i co tam Sobie wymyślisz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 JA tam robie samemu . . . ostatnio na zawodach stalowa linka kupna od pewnej firmy na "D" . .. urwala sie .. no i jak to zawsze byla pewnie metrowka poszla z przyneta. . . ( linka byla nowa zalozona na zawody) . A cos tak podkusilo . . . aby zalozy kupne a nie swoje . . pozniej juz tylko na swoje lapalem . Szybkie info : przypon o dowolnej dlugosci dopasowanej do gumy ... robisz w 10 min . . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Najprostsza metoda i chyba najmniej zawodna ( brak tulejek i krótkich odcinków linki).Robię w dwóch długościach stelaża z dość grubego drutu 1,2 mm. Plus taki że szpilki mocno trzymają się gumy. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi