Skocz do zawartości

Duże gumy - dozbrajanie

klon

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Wprawdzie nie łowię tak grubo , ale trafiłem na filmik , który z zaciekawieniem obejrzałem , a to chyba dobre miejsce na przytoczenie materiału  :) . Oczywiście audycja zawiera lokowanie produktów , ale naszych jakby nie było  ;) .

https://youtu.be/kJIA4YDbY1A

• 4 tygodnie później...

Mariusz ,robisz kawę lub otwierasz piwo bierzesz gadżety i działasz ,i nie pitol ,że Ci czasu brakuje na życie :-)

Ale jesteście uparci :-) Nie napisałem, że brakuje mi czasu na życie... wręcz przeciwnie... tylko za dużo tego życia (dzieciak i jego pomysły, np. dziś grindbox, ryby, motocykl, dom, żona - kolejność przypadkowa ;-) )... może w zimowe wieczory to jakaś opcja ale nie teraz :-)

Nawet nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Jest gdzieś jakaś instrukcja? Edit: A już widzę filmik powyżej :-) .Trzeba by kupić tulejki (jaki rozmiar?), zaciskarkę, jakiś drut, linkę (stalowa? wolfram? Jaki rozmiar?). 

2/0 Nie nadaje się do 16 cm, u mnie 22 cm są uzbrojone w dwie kotwice 1/0

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Jest jeszcze dostępny systemik z 2 kotwicami nr 1 długości 8 cm też Dragona. Najwyżej bym przyciął ten drugi skład. 

Edytowane przez mariusz-net

Ale jesteście uparci :-) Nie napisałem, że brakuje mi czasu na życie... wręcz przeciwnie... tylko za dużo tego życia (dzieciak i jego pomysły, np. dziś grindbox, ryby, motocykl, dom, żona - kolejność przypadkowa ;-) ). Nawet nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Jest gdzieś jakaś instrukcja? Pewnie trzeba by kupić tulejki, zaciskarkę, jakiś drut, linkę (stalowa? wolfram). poczytać o tym i pomierzyć ... może w zimowe wieczory to jakaś opcja ale nie teraz :-)

Jest jeszcze dostępny systemik z 2 kotwicami nr 1 długości 8 cm też Dragona. Najwyżej bym przyciął ten drugi skład.

Kup sobie zwykle stingery z kotwica #1 i do tego wkrętki z obciazeniem najlepiej 10 g do 16 cm. Do oczka wkręta zaczepisz stingera za pomocą kolka lacznikowego.. całość napewno wyjdzie Ci taniej niż jakieś gotowe systemiki a zmontujesz to w minute

Kup sobie zwykle stingery z kotwica #1 i do tego wkrętki z obciazeniem najlepiej 10 g do 16 cm. Do oczka wkręta zaczepisz stingera za pomocą kolka lacznikowego.. całość napewno wyjdzie Ci taniej niż jakieś gotowe systemiki a zmontujesz to w minute

Dzięki... rzeczywiście powinno być prościej.

Zacząłem już czytać jak zrobić taki systemik. 

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Panowie gorąca prośbinka. Czy mógłby ktoś wstawić fotkę lub opisać jak zbroić westin shad teez 16. Ja dałem wkrętke SG 3g plus dozbrojka (kręci się dookoła) główka jigowa 5g(kręci się dookoła) W obu przypadkach pchalem w okolicach tyłka i od przodu ołów i też się kręciła. Według mnie taka guma nie powinna takich cyrków robić. Pozdrawiam

• Like 1

Shad teezy się kręcą przy małym obciążeniu, niestety taki ich urok. Do 16cm 10g ołowiu z przodu i jest OK.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Ja tam Shad teezy 22 i 27 cm do połowów z brzegu nie dociążam wcale - goła wkrętka i dwie kotwice 1 lub 1/0 i pracują idealnie - znaczy szczupakom smakują ;) 

Zaznaczam, że trzeba się postarać przy zbrojeniu - staranność: wkrętka i piny od kotwic w osi. 

Z tym, że Schad teez 16 i 19 to trochę inna konstrukcja gumy - ale ja 19 też bez obciążenia używam i jest ok. 

Chyba, że ktoś prowadzi gumę w ekspresowym tempie wtedy wszystko ma się prawo kręcić...