Kadet Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jak zachowuje się u was, Barkley Pulse shad 18 bez obciążenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Na obracanie się dużych gum pomogą te odważniki: https://allegro.pl/listing?string=odwa%C5%BCniki%20daiwa&bmatch=engag-global-var-cl-n-dict4-eyesa-bp-uni-1-3-0730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Jak zachowuje się u was, Barkley Pulse shad 18 bez obciążenia ? Nie lowiłem bez obionzenia, tylko z głowkami 10 i 15 g, a i tak się wykłada trohce, ale lowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Bez obciążenia da radę, szału nie ma ale połowić można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Jak zachowuje się u was, Barkley Pulse shad 18 bez obciążenia ? Ja wkręcam odważnik 6-8g, do których podał link kolega @Maciek. Bez nich guma się wykłada. No chyba że zwijałbyś gumę w tempie ekstremalnie wolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Wprawdzie nie łowię tak grubo , ale trafiłem na filmik , który z zaciekawieniem obejrzałem , a to chyba dobre miejsce na przytoczenie materiału . Oczywiście audycja zawiera lokowanie produktów , ale naszych jakby nie było . https://youtu.be/kJIA4YDbY1A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzalonyJony Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Witam, Jakiego obciążenia używacie do gum typu shad teez 19 cm? Woda stojąca do 8m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Myślę,że 20 g wystarczy, piszę o wkręcanej główce plus stinger . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzalonyJony Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Ja myślałem bardziej o 10g. Planowałem kilka sztuk uzbroić w jigi + kotwice na stingerach i kilka sztuk bez obciążenia na samym wkręcie i dwóch kotwicach. Edytowane 14 Października 2019 przez SzalonyJony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Jakie rozmiar (długość i rozmiar haka) systemu Dragon (taki jak na zdjęciach) dobrać do Westin Shadteez 12 cm i 16 cm? I czy jedno czy 2 kotwicowy? Łowisko płytkie (od 80cm do 2,5m). Edytowane 20 Października 2019 przez mariusz-net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Zdecydowanie jedno kotwicowy :-)ale proponuję aby samemu robić takie dozbrojki,kupisz podzespoły i zbudujesz sobie co chcesz , taniej i zapewne bez cienia wątpliwości czy aby na pewno są dobrze wykonane :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Ja do 16 cm daje 1 kotwice rozmiar #1 Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Zrobienie samemu odpada (brak czasu). Czyli 1 kotwicowy. Hmm dostępne są w rozmiarze 10 + kotwica 2/0 lub 12 cm i kotwica 3/0... dłuższych pewnie nie ma sensu i to tylko do 16. Pomyśle jeszcze na lekką główką + zwykła dozbrójka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Mariusz ,robisz kawę lub otwierasz piwo bierzesz gadżety i działasz ,i nie pitol ,że Ci czasu brakuje na życie :-) Edytowane 20 Października 2019 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 2/0 Nie nadaje się do 16 cm, u mnie 22 cm są uzbrojone w dwie kotwice 1/0 Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Mariusz ,robisz kawę lub otwierasz piwo bierzesz gadżety i działasz ,i nie pitol ,że Ci czasu brakuje na życie :-)Ale jesteście uparci :-) Nie napisałem, że brakuje mi czasu na życie... wręcz przeciwnie... tylko za dużo tego życia (dzieciak i jego pomysły, np. dziś grindbox, ryby, motocykl, dom, żona - kolejność przypadkowa ;-) )... może w zimowe wieczory to jakaś opcja ale nie teraz :-) Nawet nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Jest gdzieś jakaś instrukcja? Edit: A już widzę filmik powyżej :-) .Trzeba by kupić tulejki (jaki rozmiar?), zaciskarkę, jakiś drut, linkę (stalowa? wolfram? Jaki rozmiar?). 2/0 Nie nadaje się do 16 cm, u mnie 22 cm są uzbrojone w dwie kotwice 1/0 Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaJest jeszcze dostępny systemik z 2 kotwicami nr 1 długości 8 cm też Dragona. Najwyżej bym przyciął ten drugi skład. Edytowane 20 Października 2019 przez mariusz-net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Ale jesteście uparci :-) Nie napisałem, że brakuje mi czasu na życie... wręcz przeciwnie... tylko za dużo tego życia (dzieciak i jego pomysły, np. dziś grindbox, ryby, motocykl, dom, żona - kolejność przypadkowa ;-) ). Nawet nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Jest gdzieś jakaś instrukcja? Pewnie trzeba by kupić tulejki, zaciskarkę, jakiś drut, linkę (stalowa? wolfram). poczytać o tym i pomierzyć ... może w zimowe wieczory to jakaś opcja ale nie teraz :-) Jest jeszcze dostępny systemik z 2 kotwicami nr 1 długości 8 cm też Dragona. Najwyżej bym przyciął ten drugi skład.Kup sobie zwykle stingery z kotwica #1 i do tego wkrętki z obciazeniem najlepiej 10 g do 16 cm. Do oczka wkręta zaczepisz stingera za pomocą kolka lacznikowego.. całość napewno wyjdzie Ci taniej niż jakieś gotowe systemiki a zmontujesz to w minute Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Kup sobie zwykle stingery z kotwica #1 i do tego wkrętki z obciazeniem najlepiej 10 g do 16 cm. Do oczka wkręta zaczepisz stingera za pomocą kolka lacznikowego.. całość napewno wyjdzie Ci taniej niż jakieś gotowe systemiki a zmontujesz to w minute Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaDzięki... rzeczywiście powinno być prościej. Zacząłem już czytać jak zrobić taki systemik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 U mnie wyglada to tak. Główka, wkretka własnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Panowie gorąca prośbinka. Czy mógłby ktoś wstawić fotkę lub opisać jak zbroić westin shad teez 16. Ja dałem wkrętke SG 3g plus dozbrojka (kręci się dookoła) główka jigowa 5g(kręci się dookoła) W obu przypadkach pchalem w okolicach tyłka i od przodu ołów i też się kręciła. Według mnie taka guma nie powinna takich cyrków robić. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Shad teezy się kręcą przy małym obciążeniu, niestety taki ich urok. Do 16cm 10g ołowiu z przodu i jest OK. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Amen Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Shad teezy się kręcą przy małym obciążeniu, niestety taki ich urok. Do 16cm 10g ołowiu z przodu i jest OK. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaJa tam Shad teezy 22 i 27 cm do połowów z brzegu nie dociążam wcale - goła wkrętka i dwie kotwice 1 lub 1/0 i pracują idealnie - znaczy szczupakom smakują Zaznaczam, że trzeba się postarać przy zbrojeniu - staranność: wkrętka i piny od kotwic w osi. Z tym, że Schad teez 16 i 19 to trochę inna konstrukcja gumy - ale ja 19 też bez obciążenia używam i jest ok. Chyba, że ktoś prowadzi gumę w ekspresowym tempie wtedy wszystko ma się prawo kręcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Na aliku 11.11 będą promocje warto kupić wolframowe piny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) Dziękuję. Już miałem je ciuchnąć za burtę. ???? Moja LES86MH2 będzie jęczeć ????Pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2019 przez Trzeci79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi