Skocz do zawartości

Duże gumy - dozbrajanie

klon

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie gorąca prośbinka. Czy mógłby ktoś wstawić fotkę lub opisać jak zbroić westin shad teez 16. Ja dałem wkrętke SG 3g plus dozbrojka (kręci się dookoła) główka jigowa 5g(kręci się dookoła) W obu przypadkach pchalem w okolicach tyłka i od przodu ołów i też się kręciła. Według mnie taka guma nie powinna takich cyrków robić. Pozdrawiam

10 g wkręt i spokojnie ogarniasz wodę 2-4 m na takim obciążeniu u mnie shadteezy od 16 do 22 cm latają na wkretach 10 g ja chce spuścić głębiej to dokładam oliwke na agrafke

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez lukaszkosciukiewicz
  • Like 1

sezon szupakowy w pełni ... wiec moze ktos ma przetestowane jakies nowosci ...

Czy ktos zna gumy w rozmiarze około 16 cm ktore uzbrojone w główke 5g nie obracały sie ( nie wykładaja sie o 90stopni w lewo i 90 w prawo ) -zeby tylko zamiatały ogonkiem lub bardzo delikatnie "migotały"

( bez zadnych dozbrojek , dociazeń i innych ... )

Edytowane przez radmac5

• 4 tygodnie później...

Jak zbroicie Cannibale 15 cm, Shadteezy 16 i 19 cm oraz Herringi 19 cm? Mam główki z wkrętem 10, 12,5, 15 i 20g oraz kotwiczki 1 i 1/0. Łowisko to czysty zbiornik o głębokości około 4 m prawie od samego brzegu,. Wcześniej łowiłem tam na Cannibale 12,5cm , Retisticshady 12 cm i mniejsze kopyta. Wiem, że są tam duże szczupaki. Na fattiego 10 cm złowiłem szczupaka 103cm a na żywca z gruntu 106 cm i sandacza okolo 80 cm. Łowię z brzegu. 

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Czy Wam też często zaczepia się luźno wisząca kotwica z dozbrojki za przypon podczas rzutu? Powoduje to wygięcie się gumy i korkociąg podczas zwijania. Pierwszy raz testowałem gumy shad teez i herring 19 cm z dozbrojką z jedną kotwicą 1/0, na pinie. Problem występował w około 50% rzutów. Przy mniejszych 15 i 16 cm gumach uzbrojonych w ten sam sposób z kotwicą rozm.1 nie było tego problemu. Jaka może być tego przyczyna?

Edytowane przez noisiAAAA

Czy Wam też często zaczepia się luźno wisząca kotwica z dozbrojki za przypon podczas rzutu? Powoduje to wygięcie się gumy i korkociąg podczas zwijania. Pierwszy raz testowałem gumy shad teez i herring 19 cm z dozbrojką z jedną kotwicą 1/0, na pinie. Problem występował w około 50% rzutów. Przy mniejszych 15 i 16 cm gumach uzbrojonych w ten sam sposób z kotwicą rozm.1 nie było tego problemu. Jaka może być tego przyczyna?

Nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Zbroje 16 cm shadteezy w pojedynczą kotwice 1/0 a 19 cm w dwie kotwice 1/0. Może problem leży w twojej technice rzutu.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Zbroje 16 cm shadteezy w pojedynczą kotwice 1/0 a 19 cm w dwie kotwice 1/0. Może problem leży w twojej technice rzutu.

Łowisz z luźnymi kotwicami? U mnie po wbiciu wszystko jest ok. Popracuję nad rzutami, jeżeli to nie pomoże to zacznę wbijać w gumę.