salmon1977 Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Zdecydowanie jedno kotwicowy :-)ale proponuję aby samemu robić takie dozbrojki,kupisz podzespoły i zbudujesz sobie co chcesz , taniej i zapewne bez cienia wątpliwości czy aby na pewno są dobrze wykonane :-)zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Panowie gorąca prośbinka. Czy mógłby ktoś wstawić fotkę lub opisać jak zbroić westin shad teez 16. Ja dałem wkrętke SG 3g plus dozbrojka (kręci się dookoła) główka jigowa 5g(kręci się dookoła) W obu przypadkach pchalem w okolicach tyłka i od przodu ołów i też się kręciła. Według mnie taka guma nie powinna takich cyrków robić. Pozdrawiam10 g wkręt i spokojnie ogarniasz wodę 2-4 m na takim obciążeniu u mnie shadteezy od 16 do 22 cm latają na wkretach 10 g ja chce spuścić głębiej to dokładam oliwke na agrafke Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Listopada 2019 przez lukaszkosciukiewicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 (edytowane) sezon szupakowy w pełni ... wiec moze ktos ma przetestowane jakies nowosci ...Czy ktos zna gumy w rozmiarze około 16 cm ktore uzbrojone w główke 5g nie obracały sie ( nie wykładaja sie o 90stopni w lewo i 90 w prawo ) -zeby tylko zamiatały ogonkiem lub bardzo delikatnie "migotały"( bez zadnych dozbrojek , dociazeń i innych ... ) Edytowane 11 Listopada 2019 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Mc rubber junior 17 cm Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Mikado fishunter goliat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 No chyba nie bardzo Mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Jeszcze herring shady od SG nie obracają się na małych obciążeniach Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 No chyba nie bardzo Mikado.Używam go na samej wkretce bez żadnego obciążenia i u mnie działa dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Jak zbroicie Cannibale 15 cm, Shadteezy 16 i 19 cm oraz Herringi 19 cm? Mam główki z wkrętem 10, 12,5, 15 i 20g oraz kotwiczki 1 i 1/0. Łowisko to czysty zbiornik o głębokości około 4 m prawie od samego brzegu,. Wcześniej łowiłem tam na Cannibale 12,5cm , Retisticshady 12 cm i mniejsze kopyta. Wiem, że są tam duże szczupaki. Na fattiego 10 cm złowiłem szczupaka 103cm a na żywca z gruntu 106 cm i sandacza okolo 80 cm. Łowię z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zdecydowanie jedna kotwica wystarczy,do 19-1/0 do mniejszych 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Tak właśnie chciałem zrobić. A od jakich gramatur te przynęty nie będą się kręciły i dobrze pracowały w opadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Canibale 15 i shad tezz 16 na 10g ,reszta na 15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Ok, dzięki. Kupiłem wędkę Greys GR100 30-60g na Black Friday , mam nadzieję, że ogarnie te przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Czy stradic fk 4000 xg ogarnie przynęty do około 70g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Jakiej wielkości kółek łącznikowych używacie do dozbrojek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Jakiej wielkości kółek łącznikowych używacie do dozbrojek?Najczęściej używam Kamatsu hyper strong 5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 j.w. 5 mm i 6 mm Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Ja sugerowałem się wytrzymałością Kamatsu HS, nie zwróciłem uwagi na wielkość i zamówiłem jak sie okazało 4,5mm. Dadzą rade czy zamawiać większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Spokojnie dadzą radę, generalnie 5 lub 6 mm są optymalnie wielkosciowo żeby wszystko ładnie pracowalo Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Czy Wam też często zaczepia się luźno wisząca kotwica z dozbrojki za przypon podczas rzutu? Powoduje to wygięcie się gumy i korkociąg podczas zwijania. Pierwszy raz testowałem gumy shad teez i herring 19 cm z dozbrojką z jedną kotwicą 1/0, na pinie. Problem występował w około 50% rzutów. Przy mniejszych 15 i 16 cm gumach uzbrojonych w ten sam sposób z kotwicą rozm.1 nie było tego problemu. Jaka może być tego przyczyna? Edytowane 10 Stycznia 2020 przez noisiAAAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Czy Wam też często zaczepia się luźno wisząca kotwica z dozbrojki za przypon podczas rzutu? Powoduje to wygięcie się gumy i korkociąg podczas zwijania. Pierwszy raz testowałem gumy shad teez i herring 19 cm z dozbrojką z jedną kotwicą 1/0, na pinie. Problem występował w około 50% rzutów. Przy mniejszych 15 i 16 cm gumach uzbrojonych w ten sam sposób z kotwicą rozm.1 nie było tego problemu. Jaka może być tego przyczyna?Nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Zbroje 16 cm shadteezy w pojedynczą kotwice 1/0 a 19 cm w dwie kotwice 1/0. Może problem leży w twojej technice rzutu. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Zbroje 16 cm shadteezy w pojedynczą kotwice 1/0 a 19 cm w dwie kotwice 1/0. Może problem leży w twojej technice rzutu. Łowisz z luźnymi kotwicami? U mnie po wbiciu wszystko jest ok. Popracuję nad rzutami, jeżeli to nie pomoże to zacznę wbijać w gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zamknięcie kabłąka kołowrotka / zatrzymanie szpuli na chwilę przed wpadnieciem przynęty do wody rozwiązuje ten problem. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Łowisz z luźnymi kotwicami? U mnie po wbiciu wszystko jest ok. Popracuję nad rzutami, jeżeli to nie pomoże to zacznę wbijać w gumę.Kotwice luźno na pinach Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zamknięcie kabłąka kołowrotka / zatrzymanie szpuli na chwilę przed wpadnieciem przynęty do wody rozwiązuje ten problem. Zamknięcie kabłąka w trakcie rzutu przy 70 gramowej przynęcie moim zdaniem może się źle skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi