lukaszkosciukiewicz Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Do takich przynęt stała szpula to nieporozumienie Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Do takich przynęt stała szpula to nieporozumienie Razem z główką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Panowie chcę zrobić swoje dozbrojki do Pig shad'ów i McPike'ów z krętlików i kółek łącznikowych. Co polecacie jaki rozmiar, wytrzymałość tych elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Kretlik rozm. 2, kółka kamatsu hyper strong 5 i 6 mm Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Ostatnio kupiłem savage gear trout 20 cm i 15cm i w tym 15cm pin mocujący kotwice z guma jest tak luźny że prawie wypada. Nie wiem czy to wada fabryczna czy co. Miał może ktoś z kolegów taki problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Ostatnio kupiłem savage gear trout 20 cm i 15cm i w tym 15cm pin mocujący kotwice z guma jest tak luźny że prawie wypada. Nie wiem czy to wada fabryczna czy co. Miał może ktoś z kolegów taki problemWbij kotwice w brzuch i po problemie. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Mam pytanie czy nie macie problemów z dozbrajaniem SG herring 19cm wkrętką z obciążeniem? Bo ja jak uzbroiłem to mi ta wkrętka wyrwała się z gumy po kilkunastu rzutach, guma jest dość miękka i ma otwór prowadzący dla haka, może w tym tkwi problem słabego trzymania zwykłej wkrętki, może trzeba zastosować jakąś ekstra długą i o większej średnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Nie zauważyłem problemu, stosuję wkręcane główki od SG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Mam pytanie czy nie macie problemów z dozbrajaniem SG herring 19cm wkrętką z obciążeniem? Bo ja jak uzbroiłem to mi ta wkrętka wyrwała się z gumy po kilkunastu rzutach, guma jest dość miękka i ma otwór prowadzący dla haka, może w tym tkwi problem słabego trzymania zwykłej wkrętki, może trzeba zastosować jakąś ekstra długą i o większej średnicy?Jednego heringa straciłem w ten sposób [emoji1787] Teraz zabezpieczam wkretke kropelka kleju przed ostatnimi dwoma lub trzema obrotami Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Mam pytanie czy nie macie problemów z dozbrajaniem SG herring 19cm wkrętką z obciążeniem? Bo ja jak uzbroiłem to mi ta wkrętka wyrwała się z gumy po kilkunastu rzutach, guma jest dość miękka i ma otwór prowadzący dla haka, może w tym tkwi problem słabego trzymania zwykłej wkrętki, może trzeba zastosować jakąś ekstra długą i o większej średnicy?Miałem to samo z wkręcaną glówka westina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonix1980 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 (edytowane) Witam.Na wstępie bardzo dziękuję za tak cenne porady, które tu już od kolegów wyczytałem.Mam teraz pytanie odnośnie dozbrojki przy wielkościach gum 11-13cm. jakiej wielkości kotwiczki dobrać? Na chwile obecną mam dozbrojki z kotwiczkami nr 2 i wizualnie wydają się mi dość duże odnośnie do wielkości przynęty (zdjęcie tego nie oddaje) ale może to tylko mi się tak wydaje. Bardzo proszę o koleją poradę.Na zdjęciu cannibala 12,5 cm. z dozbrojką o długości 6cm. i kotwiczką nr2Czy w ten sposób dobrze dozbroiłem gumę?Wiem, że niektórzy napiszą, że tak małych gum się nie dozbraja ale patrząc na częste ataki szczupłego od brzuchai tylko poszarpanie gumy to chciałem je dozbroić. Edytowane 4 Maja 2020 przez Sonix1980 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Wygląda dobrze, osobiście dał bym tylko jedna kotwice zamiast haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonix1980 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Czyli obciążenie na wkrętkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Duzo łowię na cannibale 12,5cm i nie miałem problemu z nie zaciętymi braniami. Male szczupaczki 40stki a nawet sandacze śmiało je zaciągają. A kotwiczka to dodatkowe zaczepy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Witam.Na wstępie bardzo dziękuję za tak cenne porady, które tu już od kolegów wyczytałem.Mam teraz pytanie odnośnie dozbrojki przy wielkościach gum 11-13cm. jakiej wielkości kotwiczki dobrać? Na chwile obecną mam dozbrojki z kotwiczkami nr 2 i wizualnie wydają się mi dość duże odnośnie do wielkości przynęty (zdjęcie tego nie oddaje) ale może to tylko mi się tak wydaje. Bardzo proszę o koleją poradę.Na zdjęciu cannibala 12,5 cm. z dozbrojką o długości 6cm. i kotwiczką nr2Czy w ten sposób dobrze dozbroiłem gumę?Wiem, że niektórzy napiszą, że tak małych gum się nie dozbraja ale patrząc na częste ataki szczupłego od brzuchai tylko poszarpanie gumy to chciałem je dozbroić. Przy gumach 11-13cm dozbrojka jest nadmiarowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Moim zdaniem wielkość kotwicy dobrana idealnie,zamieniłbym tylko główkę jig na samą wkrętkę z obciążeniem. Jedna kotwica lub tylko hak jigowy spokojnie wystarczy przy tej wielkości przynęty. Przynajmniej ja tak zbroję canibale 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Dla mnie wystarczył by jeden hak ale.jak miał bym dawać kotwice to tylk ok kotwice bo to przesada. 40ka jak lyknie to taka gumeczke lyka bez próblemu . A po drugie niech ryba ma też jakieś szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Jedziesz na zawody. Szczupaki podgryzają delikatnie twoje przynęty. Właśnie wtedy okazuje się, że ta dozbrojka przy niewielkiej gumie ratuje ci tyłek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Nikt tu nie pisze o zawodach:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Witam, na wstępie chciałbym przeprosić jeśli w złym dziale umieściłem temat i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu, ale przechodząc do sedna. Noszę się z zamiarem kupienia do swojego małego arsenału pierwszych przynęt powyżej 15cm, mam tutaj na myśłi pig shady 20cm, bullteez 18 itd, generalnie przynęty 17-20cm.Podpatrując różnych wędkarzy na YT widziałem u nich te fajne systemiki z dwoma kotwicami, wiem ogolnie że najlepiej gdybym sam sobie takie zrobił, natomiast jak narazie kupowanie wszystkiego sprzętu potrzebnego do stworzenia tych systemików mija się dla mnie z celem. W różnych sklepach internetowych są te systemiki jednak opisane są w niezrozumiały dla mnie sposób.Dla przykładu https://www.redpike.pl/product-pol-9053-Systemik-Do-Zbrojenia-Gum-Dragon-V-Lures-1-Szt-1-X-7-Surflon-27-Kg-10-Cm-2-Kotwice-No-1-0.htmlten systemik opisany jest że ma 10cm, jednak od jakiego punktu do jakiego punktu jest te 10cm?Czy do gum 18cm będzie dobry 10cio centymetrowy systemik czy może 12cm, a może 8cm? Dzięki za pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Chcesz używać gumy od 17 do 20 cm. To kup systematyki od 8 do 13 cm i sam sobie przymierz co do czego pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Chcesz używać gumy od 17 do 20 cm. To kup systematyki od 8 do 13 cm i sam sobie przymierz co do czego pasuje gdzie tu sens? kupie 5 rozmiarów używał będę 2, bo reszta będzie albo za mała albo za duża? wolę się dowiedzieć który będzie pasował i kupić np. 2 lub 3 sztuki rozmiaru pasującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 To faktycznie nie ma sensu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Zacznij od jakichś krótkich z jedną kotwicą odpowiednią do rozmiaru gumy. Ja we wszystkich przynętach 16-23cm mam tylko jedna kotwicę w brzuchu i specjalnie nie ma co tu rozkminiać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Kiedy przed kilku laty wybierając się do Szwecji miałem podobne rozterki, rozwiązałem je kupujac w sklepie stacjonarnym i zwyczajnie przymierzając jedne do drugich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi