1na7 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Pumba dzięki, czyli rozumiem że dozbrojka jest zrobiona z łańcuszka z kółek i krętlika? Ciekawe to. Teraz kolejny problem bo rozmiar kółka i krętlika ale myślę że chyba kółka łącznikowe nr 12 czyli 25 kg Dragona i kretlik Dragona nr 14 czyli 35 kg powinno być ok3j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) Co do kotwicy to nr. 2 tak jak kolega wcześniej napisał do gumy 15cm, jedna wystarczy.Większe pig shady zbroję już dwoma kotwicami nr.1/0. Możesz zrobić łańcuszek z kółek, możesz zrobić ze stalowego drutu, z linki stalowej lub jakiejś przyponowej.Kółka 8mm wystarczą, kup jakieś mocne markowe, poniżej foto 8mm których używam, można się na nich wieszać. Możliwości jest dużo, każdy zbroi jak mu pasuje. Wcześniej wrzuciłem zdjęcia mojego sposobu, jest tam też pig shad Edytowane 11 Września 2020 przez meps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1na7 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Jakich kotwic uzywacie do dozbrajania ? Dotychczas używałem kotwic Savage Gear Y treble w rozmiarach od 2 do 3/0, kupowałem je na sztuki zwykle cena oscylowala między 1 - 1,5 zł w zależności od razmiaru. W ostatnim czasie te kotwice staly sie trudno dostępne na sztuki,szczególnie w rozmiarze 1/0 nowe opakowania po 6 szt już z nową cena to ok 22-23 zł. Szukam jakiejś sprawdzonej alternatywy w rozsądnej cenie. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Mikado jaws sam dozbrajam nimi gumy poki co najwieksza wycholowana 93cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Ostatnio porownywalem jawsy do SG i mają zdecydowanie cieńszy drut. Jakos mnie nie przekonały. Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Września 2020 przez lukaszkosciukiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Porownalem jawsy do kotwic z przynet z serii line thru nie widze wielkich roznicZa 5 kotwic place jakies 16zl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 http://www.sklep.phoenix-fishing.com/kotwiczka-phoenix-rozmiar-10-p-6.html Ktos używał do dozbrajania gum ? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 albo tych https://allegro.pl/oferta/super-mocne-kotwice-jmc-adventure-1-0-10-szt-7728178987?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Do trollingu dajecie wkręcane główki z obciążeniem czy też wkrętki + oliwka na agrafce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Tak i tak, co w pudełku się ostało. Jeżeli głęboki troling to lepiej już mieć ołów na wkrętce i ewentualnie jeszcze dociążyć oliwką lub konkretnie 100-150gr jak chcesz zejść głęboko. Czasami kombinuję też z wkrętkami z ołowiem od dołu w brzuszek gumy. Jak płytki troling to wystarczy sama wkrętka plus dopalacz z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Woda 3-4 metry głębokości, chce używać na razie gum 15 cm. Wstępnie myślałem dawać główkę wkrecaną 10-15gr i do tego jedna kotwica. Myślisz, że będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Ja daję do gum 15cm jedną kotwicę nr 2. Co do obciążenia to myślę że 15-20gr. Zależy od budowy przynęty, grubości linki i prędkości środka pływającego. Warto mieć kilka główek i ciężarków na łódce i kombinować. Wkrętkę zmienić nie problem, będzie orać po dnie no to kilka gr mniej założyć. Jest na forum ciekawy temat o trolingu, warto poczytać, chłopaki mają wiedzę i doświadczenie.http://jerkbait.pl/topic/27461-trolling-jak-ugry%C5%BA%C4%87/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Fajny patent rowniez zalozyc wkretke bez obciazenia ustabilizowac przynete kotwica i ,lub dolozyc szpilke olowiana/wolframowa A ciezarek przypiac przy agrarce przyponu .1. Lepsza lusterkujaca praca .2. Bezimwazyjma wymiana obciazenia .Gdy bedziesz czesto zmienial wkrerki guma moze ci z niej spasc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Jakiej średnice tulejek idą do przyponu o średnicy 0,45? Nigdy nie kręciłem dozbrojek, chciałbym zamówić linkę SG RAV49 i dedykowane do niej tulejki, tak by linkę przechodziła 3-krotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) Kup krętliki potrójne, trochę kółek łącznikowych i drut na szpilki 1,20-1,40 mm i po problemie. Idź z trendem Edytowane 16 Listopada 2020 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Muszę przy okazji upitolić kilka przyponów więc będą dwie pieczenie na jednym ogniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 Jakiej średnice tulejek idą do przyponu o średnicy 0,45? Nigdy nie kręciłem dozbrojek, chciałbym zamówić linkę SG RAV49 i dedykowane do niej tulejki, tak by linkę przechodziła 3-krotnie...Jeżeli ma to być tulejka pojedyńcza to twoja linka 0,45 musi przejść dwa razy czyli będzie to 0,90-1mm.Ja polecam jednak tulejki podwójne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) Dlaczego podwójne ? Możesz uzasadnić ? Sam używam pojedynczych do fc 1mm składanego na trzy razy i nic mi nigdy nie pękło ani się zerwało . Edytowane 16 Listopada 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Wydaje mi się że lepiej trzymają,nie jest to w 100% uzasadnienie bo robiłem tylko testy u siebie w garażu na siłowniku i kotwica w imadle. Z tym że przekładałem linkę dwa razy a nie trzy. Druga sprawa to nie wiem czy jest taki szczupak który byłby w stanie to urwać.Mówię o stalowej lince przy dozbrojkach.Używam też na przypony fluorocarbonu 0,92mm, jakie tulejki kupujesz żeby przełożyć tak gruby fluorocarbon trzy razy?Ja kiedyś fluorocarbon zaciskałem, teraz wiąże a końcówkę przypalam zapalniczką Edytowane 17 Listopada 2020 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Wydaje mi się że lepiej trzymają,nie jest to w 100% uzasadnienie bo robiłem tylko testy u siebie w garażu na siłowniku i kotwica w imadle. Z tym że przekładałem linkę dwa razy a nie trzy. Druga sprawa to nie wiem czy jest taki szczupak który byłby w stanie to urwać.Mówię o stalowej lince przy dozbrojkach.Używam też na przypony fluorocarbonu 0,92mm, jakie tulejki kupujesz żeby przełożyć tak gruby fluorocarbon trzy razy?Ja kiedyś fluorocarbon zaciskałem, teraz wiąże a końcówkę przypalam zapalniczkąKurcze nie powiem Ci bo jak kupiłem fc w necie to wybrałem się do sklepu celem dopasowania tulejek . Ponieważ przypasowały to wziąłem 200 szt na zapas :D. Wrzuciłem do małego słoika wyrzucając opakowania. i jeszcze nie zużyłem a było to kilka lat temu Edytowane 17 Listopada 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Jakiej średnice tulejek idą do przyponu o średnicy 0,45? Nigdy nie kręciłem dozbrojek, chciałbym zamówić linkę SG RAV49 i dedykowane do niej tulejki, tak by linkę przechodziła 3-krotnie... Ja do SG 49 0,48mm używam 1.2 też od SG, ale robiąc przypon, nie przekładam na trzy razy. Z ciekawości sprawdzałem czy w ogóle zmieści się do tulejki 1.2 i tak, ale na styk a to nie o to chodzi. Jakbym miał przekładać na 3x, to brałbym minimum 1.4. Swoją drogą, testowałem przypony (upierdliwy byłem i zrobiłem ich kilkanaście) z pomocą sztangi bez przekładania na trzeci raz i nie zdarzyła mi się niespodzianka, pękały zawsze za tulejką. Jeśli przypon jest dobrze zaciśnięty oraz kilka mm wystaje z tulejki, nie ma prawa nic się stać wg mnie. Edytowane 17 Listopada 2020 przez asafa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Tulejki w rozmiarze np. 2.0mm maja te 2mm po zewnatrz czy w środku? Kończą mi się tulejki a moje mają 2mm po zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Średnice podawane przez producenta są to średnice wewnętrzne tulejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Kup krętliki potrójne, trochę kółek łącznikowych i drut na szpilki 1,20-1,40 mm i po problemie. Idź z trendem Jaki drut używasz na szpilki? Ze stali nierdzewnej czy zwykły drut? Byłem dzisiaj w markecie i były tylko nierdzewne spawalnicze 1.3mm ale nie wiem czy się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi