meps Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Drut musi być oczywiście ze stali nierdzewnej, ja robię szpilki z drutu 1,0 lub 1,2mm. Ten spawalniczy powinien się nadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Jaki drut używasz na szpilki? Ze stali nierdzewnej czy zwykły drut? Byłem dzisiaj w markecie i były tylko nierdzewne spawalnicze 1.3mm ale nie wiem czy się nadają.Zwykły ocynk. Uwierz że wytrzyma lata; Ja kupowałem w leroy tylko nie pamiętam czy 1,4 czy 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Koledzy, czy ktoś mógłby podzielić się fotką dozbrojki z kółek łącznikowych? Gdzieś na forum widziałem i nie mogę znaleźć. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Omijajcie MIKADO JAWS - dozbrojkiKupiłem 2 różne sztuki z podwójnymi kotwicami, każda z kotwic (4szt.), każdy grot, to tępy gwóźdź.Zmarnowane pieniądze. Nie można tu mówić o żadnej kontroli jakości.Polecam natomiast dozbrojki od Dragona, trochę droższe, ale przynajmniej kotwice ostre.Tak samo dozbrojki od storm, wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Koledzy, czy ktoś mógłby podzielić się fotką dozbrojki z kółek łącznikowych? Gdzieś na forum widziałem i nie mogę znaleźć. Z góry dzięki!Pewnie chodzi o krętliki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Mikado wprowadza nowe gotowe dozbrojki z krętlików plus dostępne osobno podwójne, potrójne i poczwórne krętliki. Od 9:45: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Krętliki Jaws do dozbrojek za grosze w drapieżniku Łapie okazję, bo pewnie więcej się nie powtórzy https://sklepdrapieznik.pl/szukaj?controller=search&s=kr%C4%99tliki+jaws 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Na ten sezon stawiam na dozbrojki z krętlików. Robię sobie różne rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Na ten sezon stawiam na dozbrojki z krętlików. Robię sobie różne rozmiaryZa dużo elementów osłabiających zestaw czyli kółek łącznikowych, jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Kółeczka łącznikowe opisane są jako mocniejsze niż te krętliki. Wszystko nie mniej jak 35 kg. Dzięki za uwagę. Następne zrobię z mniejszą ilością i sprawdzimy w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Lepiej do tego typu dozbrojek zastosować krętliki łączone fabrycznie w „łańcuszek” i nie stosować agrafki… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) Lepiej do tego typu dozbrojek zastosować krętliki łączone fabrycznie w „łańcuszek” i nie stosować agrafki…Ależ tam są takowe. Robię sobie różne długości w zależności od zapotrzebowania dlatego są sparowane z pojedynczymi krętlikami za pomocą kółeczek łącznikowych. Edytowane 9 Marca 2022 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) W tej największej widze łańcuszek z 2 kretlikow a w pozostałych kretliki połączone kółkami, jak dla mnie to niepotrzebne osłabianie zestawu. Edytowane 9 Marca 2022 przez 19john92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Wydaję mi się że i tak prędzej kretlik puści niż kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Nie widać dobrze ale niektóre kółeczka kiedy ryba młynkuje potrafią się rozpinać jak końca nie są zaokrąglone. Nie często to się zdąża ale jednak ja wole tego unikać… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Zapuściłem w wyszukiwarce temat potrójnych krętlików do dozbrojek. Jak za 5 zestawów w opakowaniu za 6 PLN (35 kg) to wg mnie szkoda roboty. Tym bardziej, że sprzedający mają również podwójne. Czyli za jedną przesyłką można już się odpowiednio dozbroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Ktoś zbroił gumy 35-40cm ? Pytanie 2 czy 3 kotwice, i jak to zrobić żeby podczas wyrzutu się nie plątało wszystko. Może ktoś ma już jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) 3 kotwice w Polsce na wodach ogólnie dostępnych to chyba zakazane. Chyba, że tylko na PZW. Edytowane 9 Marca 2022 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Nie łowię w PL wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Ktoś zbroił gumy 35-40cm ? Pytanie 2 czy 3 kotwice, i jak to zrobić żeby podczas wyrzutu się nie plątało wszystko. Może ktoś ma już jakiś patent?Ja stosuję wklejane magnesy.Patent podpatrzyłem z Youtub. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Najprędzej kotwa puści a nie krętlik czy kółka łącznikowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel131 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Witajcie,gdzie można kupić oliwki o różnych gramaturach które można zapiąć do oczka wkrętki? Na popularnym serwisie aukcyjnym z tego co widzę są głównie oliwki o gramaturach 5g,7,5 g i wzwyż. Zależy mi na takich poniżej 5g aby móc tylko delikatnie dociążyć przynętę na płytsze wody. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 2 i 3g na alle są bez problemu. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Witajcie,gdzie można kupić oliwki o różnych gramaturach które można zapiąć do oczka wkrętki? Na popularnym serwisie aukcyjnym z tego co widzę są głównie oliwki o gramaturach 5g,7,5 g i wzwyż. Zależy mi na takich poniżej 5g aby móc tylko delikatnie dociążyć przynętę na płytsze wody. Z góry dziękuję za pomocNapisz do Marcina, Cyprys, ma 3,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Witajcie,gdzie można kupić oliwki o różnych gramaturach które można zapiąć do oczka wkrętki? Na popularnym serwisie aukcyjnym z tego co widzę są głównie oliwki o gramaturach 5g,7,5 g i wzwyż. Zależy mi na takich poniżej 5g aby móc tylko delikatnie dociążyć przynętę na płytsze wody. Z góry dziękuję za pomocTeż polecam cyprysa, ma w tej materii chyba wszystko co potrzeba. Jak nie ma tu na giełdzie to pisz do Niego, na pewno się odezwie i pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi