tommik Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 A czy któryś z szanownych kolegów ma może patent jak zabezpieczyć ogon Westinowskiego Shadteeza 27cm?Drogie to a ogonek pusty w środku, lichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 A czy któryś z szanownych kolegów ma może patent jak zabezpieczyć ogon Westinowskiego Shadteeza 27cm?Drogie to a ogonek pusty w środku, lichy.Podwiązka z Fluorocarbon. Na jakimś filmiku widziałem taki patent przy Shad Teezach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Panowie szukam czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Bez oczek do dozbrojki czyli do whacky rig?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeso Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Panowie szukam czegoś takiego tungsten_screw_in_weight_02.jpg Daiwa wypuściła na ten sezon coś podobnego...może Ci się przyda..http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dozbrojki-ciezarki-do-gum-prorex-screw-in-weight-balancer-g5-a21-p1771-k20229.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 To nie wolfram ale ciekawe, na pewno skorzystam. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Fajny patent do zapobiegania bujania się dużej przynęty (czy też obracania się wokół własnej osi) jeżeli przynęta jest na shallow screw pokazywał kiedyś Majki z Pleciony. Wystarczy upić kilka tanich "okoniowych" jigów i obciąć im haki. Pozostałą część z ciężarkiem wpycha się w podbrzusze gumy i tym samym zapobiega się jej obrotowi. Ja stosuję z powodzeniem do gum 20+ cm. W mojej ocenie to co wypuściła Daiwa (wskazane przez Kolegę leeso) jest nieopłacalne cenowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Panowie szukam czegoś takiego tungsten_screw_in_weight_02.jpgZobacz tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeso Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Fajny patent do zapobiegania bujania się dużej przynęty (czy też obracania się wokół własnej osi) jeżeli przynęta jest na shallow screw pokazywał kiedyś Majki z Pleciony. Wystarczy upić kilka tanich "okoniowych" jigów i obciąć im haki. Pozostałą część z ciężarkiem wpycha się w podbrzusze gumy i tym samym zapobiega się jej obrotowi. Ja stosuję z powodzeniem do gum 20+ cm. W mojej ocenie to co wypuściła Daiwa (wskazane przez Kolegę leeso) jest nieopłacalne cenowo. Brzmi rozsądnie. Pytanie czy taka główka jigowa będzie się trzymać podobnie jak wkręt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Będzie, bo jest przystosowana żeby siedzieć w gumie ("zadziory"). Dla pewności zawsze możesz podkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukash10 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Panowie szukam czegoś takiego tungsten_screw_in_weight_02.jpg Zobacz tutaj: https://www.facebook.com/KongerFishing/photos/a.176961982649546.1073741828.156023914743353/451918848487190/?type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam,Chciałem spytać bardziej doświadczonych wędkarzy jak prowadzić duże gumy 16-22 cm o wadze 25-40 gr typu pig shad, fishunter na wodzie o głębokości 2-4m gdzie na dnie jest jeszcze roślinność. Chodzi o to, że kupiłem kilka przynęt na sprawdzenie i nie wiem czy dozbrajać je do łowienia z opadu... ?? ale wtedy bym musiał użyć ciężkiej główki typu 12-20 gr żeby ta guma pracowała w opadzie dobrze czyli cały zestaw byłby ciężki jak kamień i na 3 m bym nie poprowadził tej gumy z opadu. Myślałem żeby użyć wkrętki z czeburaszką 3-5 gr lub główki jigowej 3-5 gr i prowadzić jednostajnie z lekkim podszarpywaniem w poziomie wędką nadgarstkiem, żeby guma lekko odchodziła na boki i czasem też można ją zatrzymać......?? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Odnośnie zbrojenia masz w dziale "artykuły" pomocny temat o zbrojeniu dużych gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoT Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Nie ma jednej metody prowadzenia dzisiaj zadziała opad a jutro szybkie boleniowe prowadzenie w litoralu w zależności od jego wysokosci da się prowadzić różnie poszedł bym raczej w wersje zbrojenia minimalizującą możliwość zaczepu i chyba przy większej gumie małe obciążenie takie jest moje zdanie Bądź kreatywny a napewno znajdziesz najlepszą dla siebie metodę [emoji106][emoji123] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam,Chciałem spytać bardziej doświadczonych wędkarzy jak prowadzić duże gumy 16-22 cm o wadze 25-40 gr typu pig shad, fishunter na wodzie o głębokości 2-4m gdzie na dnie jest jeszcze roślinność. Chodzi o to, że kupiłem kilka przynęt na sprawdzenie i nie wiem czy dozbrajać je do łowienia z opadu... ?? ale wtedy bym musiał użyć ciężkiej główki typu 12-20 gr żeby ta guma pracowała w opadzie dobrze czyli cały zestaw byłby ciężki jak kamień i na 3 m bym nie poprowadził tej gumy z opadu. Myślałem żeby użyć wkrętki z czeburaszką 3-5 gr lub główki jigowej 3-5 gr i prowadzić jednostajnie z lekkim podszarpywaniem w poziomie wędką nadgarstkiem, żeby guma lekko odchodziła na boki i czasem też można ją zatrzymać......?? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Metodą którą opisałeś łowione są na całym świecie największe szczupaki. Sam zazwyczaj tak właśnie prowadzę duże gumy i jerki i często jest to najskuteczniejsza opcja. Szczupaki uwielbiają pauzy - gdy przynęta zostaje nieruchomo zawieszona w toni i powoli opada np. w poziomie. Ale jak wiadomo nie ma reguły i trzeba próbować różnych wariantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 .....Szczupaki uwielbiają pauzy [...] Ale jak wiadomo nie ma reguły...I dlatego (że nie ma reguł) jedną ze skuteczniejszych przynęt ubiegłego sezonu była u mnie niby dziadowska obrotówka przerywająca pracę co chwilę (swoją drogą droga renomowanej firmy) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Panowie, do dozbrojek do gum np. 6" typu pig shad czy cannibal jakiej wielkości kotwic używacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 1, 1/0, w zależności czy zbroisz jedną , czy dwoma kotwicami. Zresztą tą wielkość raczej uzbroiłbym jedną ale wtedy większą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 1 lub 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Panowie do przyponu carbon 49 16kg i 24kg od savage gear jaka srednice tulejek zaciskowych wybrac bo sa 1mm 1,2mm 1,4mm i 1,6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Do 0,7 -23 kg mam xl 1,6 , pasują akurat na 3 przełożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Na 3 razy przekładasz? A co z 2 schodzi czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Nie wiem czy schodzi ale podobno strzeżonego Pan Bóg strzeże :-)mam lepszy komfort psychiczny bo nie znasz dnia ani godziny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 a jak to wyglada po zacisnieciu na 3, mogłbys jakas fotke podesłac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Podeślij nr na priv to wyślę MMS-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi