Maciej W. Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Od wieków ten właśnie temat jest niekwestionowanym liderem do omawiania ze szklaneczką w ręku. Zarówno wśród mężczyzn jak i płci pięknej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Taki komplecik: dwie wkrętki z "podłużnym" oczkiem po to aby można na nie wsunąć dołączone ciężarki 15, 20, 25gr (są lżejsze ale jeszcze nie trafiłem. W związku z tym pociąłem kilka na plasterki uzyskując 5-10gr), oraz jedna dozbrojka idealna pod gumy 23cm. Końcowe oko dozbrojki nasuwa się na oczko a potem ciężarek. Ciężarka można w ogóle nie nakładać. Te lżejsze są w jednym z polskich sklepów internetowych, wystarczy wpisać Storm zestaw do zbrojenia R.I.P Multi-Deph Screw System L w wyszukiwarkę. Dla przypomnienia - Łukasz pisał o tych dozbrojkach w 2016: https://fishingtravelers.com/storm-r-p-multi-depth-screw-system-system-zbrojenia-duzych-gum/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Tych 5,10,15 chyba już nie ma Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ja nabyłem coś takiego Blazer 5,10,15,20 g i Co To 7 g z tym że do sporo można kupić oddzielnie same ciężarki. Tylko ta cena. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Gdzie takie dozbrojki balzera można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Niestety w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Niestety kosztuja 9,4 € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 W końcu zostałem zmotywowany żeby samodzielnie robić przypony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Fajna zabawa i nie boli, powodzenia :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Podajcie namiary na dobre linki na dozbrojki i na tulejki zaciskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Między innymi strona 8 tego wątku zdaje się post nie pamiętam który Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Fajna zabawa i nie boli, powodzenia :-)Bardziej przymus, ale damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Podajcie namiary na dobre linki na dozbrojki i na tulejki zaciskowe.Tulejki AFW. Rozprowadzane w PL przez MaxFishing. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Tych 5,10,15 chyba już nie ma Robert, gdybys mocno potrzebował to w okolicach świat mogę nadać jakaś paczkę bo akurat się zaopatrzyłem ostatnio w dwa zestawy tych lżejszych i chyba coś jeszcze wisiało na regale ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Dzięki za propozycję, ale po prostu znowu potnę na plasterki te ciężkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam, Mam pytanie . .. Duze gumy 25 i w gore .. powieszone na przypyponie fluoro carbon zakonczony kretlikem .... czeburaszka .... duza guma z wkretem .... + 2 dozbrojki . . . . Dzis robilem testy duzych gum . . . i mam problem guma kreci sie w okół wlasnej osi . . W czym problem . . ?? Za malo dociazylem . .?? Guma 28 cm ... potrafi sie krecic przy 15 g czeburaszcze . . . Ma ktos na to jakies rozwiazanie .....? Wieszalem 2 typy czeburaszek . . . (pierszy typ) bezposrednio do kretlika i oczka dozbrojek ( byla tez proba do wkreta w gumie) ( typ drugi) .. agrafka z kretlikiem przypieta do kolka dozbrojek badz wkreta w gumie . .. i dolozona do kretlika czeburaszka . Tak aby dyndala na agrafce .. Porady mile widziane . . ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Najważniejsza sprawa, jakie gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Berkley PULSE SHAD Fox Pro Shad Naturals II 28cm Fire TigerMans 25 cm nie podam dokladnej nazwy bo nie znam .Shad Teez 27 cm Przy Westinach mam tak .. nie wazne jak zapne gume . .plywa do gory brzuszkiem ;-) Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez fxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Część gum tak ma. Wiertełko i ołowiany bullet w brzuch.Ja po prostu unikam takich gum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Też miałem duży problem z wiekszymi gumami na czeburaszce. Sposób z ciężarkiem w brzuchu daje radę, ja jednak zdecydowanie wolę główkę z uciętym hakiem + jedna lub dwie kotwiczki na dozbrojkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Duzy ciezarek wrzucales w brzuch , . . ? Zastawiam sie nad magnesami . . . bo mam troche takich malych . . 3x6 mm i myslaem zeby wykorzystac je do dozbrojek zeby sie trzymaly .. ale waga 0,3g troche malo to do takiej gumy ze 20 trzeba by bylo dac : /Wiem mozna dopasowac sobie .. gramature ale mniej wiecej ile dodawales olowiu ? Wiesz glowka musi trzymac gume . . wiec nie wyobrazam sobie rzutu guma za 30 -35 zl . . z obicetym malym hakiem .. no chyba ze rzucamy w jedna strone heheh . . . a ucinać hak powiedzmy 10/0 albo 12/0 to juz wole zostawic taki hak i dac dozbrojke ( 1 szt) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zastosuj ołowiane główki z wkrętką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxd Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Taki mam zamiar, dociazenie gum od spodu czy to wkretem z olowiem czy to innym sposobem ( olowianym) ;-)) Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez fxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Tylko nie chodzi tu o pakowanie ołowiu w brzuch a o zastosowanie wkręcanej główki jako stabilizatora gumy Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Tylko nie chodzi tu o pakowanie ołowiu w brzuch a o zastosowanie wkręcanej główki jako stabilizatora gumyPlus ew. stabilizacja pinami w brzuch Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi