Skocz do zawartości

Duże gumy - dozbrajanie

klon

Rekomendowane odpowiedzi

Taki komplecik: dwie wkrętki z "podłużnym" oczkiem po to aby można na nie wsunąć dołączone ciężarki 15, 20, 25gr (są lżejsze ale jeszcze nie trafiłem. W związku z tym pociąłem kilka na plasterki uzyskując 5-10gr), oraz jedna dozbrojka idealna pod gumy 23cm. Końcowe oko dozbrojki nasuwa się na oczko a potem ciężarek. Ciężarka można w ogóle nie nakładać.

Te lżejsze są w jednym z polskich sklepów internetowych, wystarczy wpisać Storm zestaw do zbrojenia R.I.P Multi-Deph Screw System L w wyszukiwarkę.

Dla przypomnienia - Łukasz pisał o tych dozbrojkach w 2016: https://fishingtravelers.com/storm-r-p-multi-depth-screw-system-system-zbrojenia-duzych-gum/

• Like 1

Witam, 

Mam pytanie . ..   

Duze gumy 25 i w gore .. powieszone na przypyponie fluoro carbon zakonczony kretlikem .... czeburaszka .... duza guma z wkretem .... + 2 dozbrojki . . . . 

Dzis robilem testy duzych gum . . .  i mam problem guma kreci sie w okół wlasnej osi . .

W czym problem . . ?? 

Za malo dociazylem . .?? 

Guma 28 cm ... potrafi sie krecic przy 15 g czeburaszcze  . . . 

Ma ktos na to jakies rozwiazanie .....? 

Wieszalem 2 typy czeburaszek . . . (pierszy typ) bezposrednio do kretlika i oczka dozbrojek ( byla tez proba  do wkreta w gumie) 

( typ drugi) .. agrafka z kretlikiem przypieta do kolka dozbrojek badz wkreta w gumie . ..  i dolozona do kretlika czeburaszka . Tak aby dyndala na agrafce .. 

Porady mile widziane . .

;-)

Berkley PULSE SHAD 

Fox Pro Shad Naturals II 28cm Fire Tiger

Mans  25 cm nie podam  dokladnej nazwy bo nie znam .

Shad Teez 27 cm

Przy Westinach  mam tak ..  nie wazne jak zapne gume . .plywa do gory brzuszkiem ;-) 

Edytowane przez fxd

Duzy ciezarek wrzucales w brzuch , . .  ?  Zastawiam sie nad magnesami . . . bo mam troche takich malych . . 3x6 mm i myslaem zeby wykorzystac je do dozbrojek zeby sie trzymaly  ..   ale waga 0,3g troche malo to do takiej gumy ze 20 trzeba by bylo dac : /

Wiem mozna dopasowac sobie .. gramature ale mniej wiecej ile dodawales olowiu  ?

Wiesz  glowka musi trzymac gume . .  wiec nie wyobrazam sobie rzutu guma za 30 -35 zl . .  z obicetym  malym hakiem ..  no chyba ze rzucamy w jedna strone heheh . . .  a ucinać hak powiedzmy 10/0 albo 12/0 to juz wole zostawic taki hak i dac dozbrojke ( 1 szt) . 

• Like 1