Skocz do zawartości

REVO STX + plytka szpula - jak to dziala???

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Takie mysli mnie ostatnimi czasy nachodzą...

AbuGarciaRevoSTX09-L.jpg

227570d1284333516t-abu-garcia-revo-stx-c

227571d1284333516t-abu-garcia-revo-stx-c

Jako, że niemal niechcący stałem się posiadaczem ABU REVO STX calkiem sprawnego technicznie (po pewnych aczkolwiek raczej większych niż mniejszych zabiegach) zastanawiam się jak działa takowe combo, czyli: REVO STX + shallow spool 

Avail_ms_rvel31.jpg

parametry szpuli wydają się całkiem interesujące:

- Super light weight 8.6g,

- titanium shaft,

- duralumin spool
- 0.262mm-105yds/95m

Zastanawia mnie czy ktoś z Was miał do czynienia z takim combo. Jak to działa? chodzi mi o możliwości rzutowe, komfortowy dolny zakres oraz ew osiagi rzutowe (te mniej)... 

mifku, wybacz, ale podłączę się do tematu.

Mam dwa Revo SX i w jednym i drugim szpulki się różnią - myślałem, że będę mógł zamieniać, ale sie nie da. Z jednej wystaje "drut" ta ośka, a w drugim już jest taka króciuta. Powiedzcie mi ile kosztuje szpula do takich multików? Nie chodzi mi o żadne tuningowane bo nie potrzebuję lekkości, ale potrzebuję zapasu pod linkę 15-20lbs - na tych, które mam są linki 30lbs i nie chce mi się bawić w przewijanie. I gdzie ewentualnie można taką kupić?

Edytowane przez Jack__Daniels

Hej,

Wywijasz takim combo, bo zastanawiam się nad "upgrade'm" CU51.

Pozdro

Robert

Wywijam aż iskry lecą ;) ostatnio dołożyłem szybkie łożyska Boca na szpulkę, taki upgrade wart jest każdej wydanej złotówki.

• 1 rok później...
  • 1 rok później...

Odkopię sprawę - idzie do mnie REVO STX 1gen -ma być do verticala ale........;)), co podpasować z customowych szpul, by zejść z gramaturą przynęt? Posadzę go na Finezce 3-12g. Gumy, 5-10g główki, cykady

Oblukałem japantackle i nie widzę nic kompatybilnego, na zamiennikach z innych modeli się nie wyznaję. Ktoś coś?

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...