Rlodz Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam. Panowie mam takie pytanie, jak to jest z ustalaniem przebiegu kręgosłupa blanku. Dokładnie chodzi mi, czy prosty test – podpieramy palcem blank, rolujemy, sprawdzamy głębokość, „łatwość” ugięcia, wiadomo o co chodzi, otóż, czy w ten sposób można sprawdzić poprawność uzbrojenia jakiegoś sklepowego gotowca? Bo jeśli tak, to ciekawe rzeczy mi wychodzą np. testując powermesh`a, ugięcie wskazuję, że przelotki zostały zamontowane w linii przesuniętej tak „circa about” o 90 stopni w stosunku do domniemanej linii kręgosłupa. Nie jestem tylko pewien, czy ten prosty sposób odnalezienia kręgosłupa dotyczy gołych blanków, czy też uzbrojonych wędek? A może jest tak, że sam fakt zamocowania przelotek (do tego z bardzo nadlanym lakierem) tak wpływa na charakter ugięcia wędki (usztywnienie wzdłuż linii wyznaczonej przez przelotki), że proste rolowania nie poinformuje nas o przebiegu owego kręgosłupa, a wędka po prostu będzie wykazywała najgłębsze, najłatwiejsze do uzyskania ugięcie wzdłuż jakiejś „przypadkowej” linii wynikającej z rozłożenia naprężeń pomiędzy linią kręgosłupa, a linią zamocowanych przelotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi