tpe Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Jak zwykle nie ma kto zacząć Pierwszy wypad i pierwszy bass, trzy tygodnie wcześniej niż zazwyczaj. Ocean jeszcze zimny, ale zaczyna żyć. Widziałem ławice drobnych sandeel'i, jednego sporego ogłuszyłem zadeptując piach ;-) Zapowiada się ciekawy sezon. Sprzęt ten sam, co zwykle - Blue Rapid 9' do 35 g, Stellka SW, Sunline 16 lb i nowy boleniowy Taps. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Brawo Tomku,fajny bass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Jak zwykle nie ma kto zacząć Pierwszy wypad i pierwszy bass, trzy tygodnie wcześniej niż zazwyczaj. Ocean jeszcze zimny, ale zaczyna żyć. Widziałem ławice drobnych sandeel'i, jednego sporego ogłuszyłem zadeptując piach ;-) Zapowiada się ciekawy sezon. Sprzęt ten sam, co zwykle - Blue Rapid 9' do 35 g, Stellka SW, Sunline 16 lb i nowy boleniowy Taps.Wiesz, nie kazdy sie urodzil Eskimosem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Dzięki Mariano, Marcin u mie dziś było 9 na plusie i zero wiatru, więc wystarczy być Irolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 ladnie! rzeki tez sie ruszyly lepiej jak w zeszlym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Hejtuję i hejtam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Tradycji stalo sie zadosc- otwarcie watku przez wlasciwa osobe i najbardziej sluszna rybe graty Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Ja mam taką teorięWyciągnąłes go z zamrażarki.Skuszony Twoim foto zebrałem się dzisiaj na ryby, po 1,5h nie dałem rady dalej...Ręce zgrabiałe, linki zupełnie nie czułem, pod koniec rzuty fruwały jak i gdzie chciały bo linka ze zgrabiałych palców wyfruwała...Zimno jak sam syn prostytutki...Nie wiem gdzie te ryby, ale jak dla mnie to w lodzie...Choć - na płyciźnie chyba samotny mullecik sie kręcił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Ladny basior Tomas. Ktory to trzy miliony dwiescie tysiecy czerdziesty szosty? :-) Ja dzis rowniez otworzylem sezon. Niestety lososie olaly moje muchy i wrocilem o kiju. Chociaz dzien byl naprawde fajny. Pochmurny ale bezwietrzny i cieply. Dobrze bylo w koncu wyrwac sie z domu i pomachac switchem. Moze za tydzien bedzie lepiej, chociaz przeciez nie o ryby tu idzie :-) Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Kuba, jeszcze czas na estuaria. Próbuj przy skałach. Przy HW oddają ciepło wodzie, to wabi bassowe żarcie. Krzychu, mam w następnym tyg. trzy dni wolnego, pewnie wyskoczę nad jakąś rzeczkę. W końcu muszę wypróbować nowego MHX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Będę szukałMiś wstał z zimowego snu to pokręci sie po okolicy.Póki co HW z rańca, ale przyszły tydzień bedzie coraz lepszy, a weekend - hohohoooo Dzisiaj własnie to moje estuarium na luzie młóciłem, tyle ze zmarzłem, choróbsko mnie bierze, tequila coś nie chce pomóc i pies się skompał, jak nerwy puściły i usiłował mnie uratować z wody po pas Tyle emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Dziś w południe estuarium i znowu kicha...Za to po południu z Tomaszkiem dobraliśmy się do bassów ze skałek. Złowiliśmy po jednym, jeden jeszcze, całkiem spory, spadł mi pod nogami. Poza tym jakieś stuknięcia, puknięcia. Przynęta - wszystko wróciło do normy - Savagear Sandeel 16 cm na główce Ownera Sled Head. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Tpe - wymiatasz!Ja dzisiaj zamarzłem w estuarium, zero zycia póki co u mnie.Widze że Tomaszek zacnym kijem wymachuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Tpe - wymiatasz!Ja dzisiaj zamarzłem w estuarium, zero zycia póki co u mnie.Widze że Tomaszek zacnym kijem wymachuje Namawiałem go na tunning, ale się tylko dziwnie na mnie popatrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Nic się nie znaNie ma to jak tuning chrusta za 30e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ja wędką chcę łowić a nie ją masować na sucho w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 A tam się znaszPocierać, wmasowywać, obchuchiwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Kerry rządzi dalej Dziś tradycyjnie dwa brania i jeden grubas na brzegu. Kij z pracowni Peresady rozdziewiczony Super czuć branie (france zachowywały się dziś jak okonie ), gnie się pięknie podczas holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Czyli, rzeczona Elitka fartowna jest? To dwuskład a Ty, na Elitkę, dopiero masz chrapkę Edytowane 15 Marca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Czyli, rzeczona Elitka fartowna jest? To dwuskład a Ty, na Elitkę, dopiero masz chrapkę Ja się tam nie znam na St.Croix .... Napisane jest ScV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Robota Krzyśka bajeczna i zawsze chyba perfekcyjna, więc i z wędziska pożytek będzie Uff.Wazeliną czuć Edytowane 15 Marca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 gratki musze sie w koncu za to morze zabrac a nie tylko okonki i szczupaczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 No ładna rybka :-)Gratulelszyn Tomas.Dzięki Waldek za miłe słowo :-) Elitki generalnie fartowne są. Ja swoją elitkową jerkówką w zeszłym roku zrobiłem "metrowego" hat-tricka :-)Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Super bassik. Tomek , ta elitka daje radę na double pike . Osiemdziesiątka a w nią wali stodwadzieścia , na rzece Elitki są naprawdę warte kasy wydanej ale...... nie gotowce nowe , bardzo marnie z jakością wykończenia itd . Mi też zbroił @krzysiek i dał słowo na następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Super bassik. Tomek , ta elitka daje radę na double pike . Osiemdziesiątka a w nią wali stodwadzieścia , na rzece Elitki są naprawdę warte kasy wydanej ale...... nie gotowce nowe , bardzo marnie z jakością wykończenia itd . Mi też zbroił @krzysiek i dał słowo na następne To prawda i to na kiju do 21 gram.Wrazenia + wspomnienia Nieziemskie!Sorry za offtopa.Piekna ryba @tpe jak zwykle dajesz radę.Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi