Skocz do zawartości

Irlandia 2013

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle nie ma kto zacząć :ph34r: 

Pierwszy wypad i pierwszy bass, trzy tygodnie wcześniej niż zazwyczaj. Ocean jeszcze zimny, ale zaczyna żyć. Widziałem ławice drobnych sandeel'i, jednego sporego ogłuszyłem zadeptując piach ;-) Zapowiada się ciekawy sezon.

Sprzęt ten sam, co zwykle - Blue Rapid 9' do 35 g, Stellka SW, Sunline 16 lb i nowy boleniowy Taps.

post-45603-0-92224400-1362180683_thumb.jpg

post-45603-0-94154200-1362180704_thumb.jpg

post-45603-0-45090800-1362180727_thumb.jpg

• Like 1

Jak zwykle nie ma kto zacząć :ph34r:

Pierwszy wypad i pierwszy bass, trzy tygodnie wcześniej niż zazwyczaj. Ocean jeszcze zimny, ale zaczyna żyć. Widziałem ławice drobnych sandeel'i, jednego sporego ogłuszyłem zadeptując piach ;-) Zapowiada się ciekawy sezon.

Sprzęt ten sam, co zwykle - Blue Rapid 9' do 35 g, Stellka SW, Sunline 16 lb i nowy boleniowy Taps.

Wiesz, nie kazdy sie urodzil Eskimosem...:)

Ja mam taką teorię

Wyciągnąłes go z zamrażarki.

Skuszony Twoim foto zebrałem się dzisiaj na ryby, po 1,5h nie dałem rady dalej...

Ręce zgrabiałe, linki zupełnie nie czułem, pod koniec rzuty fruwały jak i gdzie chciały bo linka ze zgrabiałych palców wyfruwała...

Zimno jak sam syn prostytutki...

Nie wiem gdzie te ryby, ale jak dla mnie to w lodzie...

Choć - na płyciźnie chyba samotny mullecik sie kręcił

Ladny basior Tomas. Ktory to trzy miliony dwiescie tysiecy czerdziesty szosty? :-)

Ja dzis rowniez otworzylem sezon. Niestety lososie olaly moje muchy i wrocilem o kiju.

Chociaz dzien byl naprawde fajny. Pochmurny ale bezwietrzny i cieply.

Dobrze bylo w koncu wyrwac sie z domu i pomachac switchem.

Moze za tydzien bedzie lepiej, chociaz przeciez nie o ryby tu idzie :-)

Pozdrowka

Będę szukał

Miś wstał z zimowego snu to pokręci sie po okolicy.

Póki co HW z rańca, ale przyszły tydzień bedzie coraz lepszy, a weekend - hohohoooo ;)

Dzisiaj własnie to moje estuarium na luzie młóciłem, tyle ze zmarzłem, choróbsko mnie bierze, tequila coś nie chce pomóc i pies się skompał, jak nerwy puściły i usiłował mnie uratować z wody po pas :D Tyle emocji :D

Dziś w południe estuarium i znowu kicha...Za to po południu z Tomaszkiem dobraliśmy się do bassów ze skałek. Złowiliśmy po jednym, jeden jeszcze, całkiem spory, spadł mi pod nogami. Poza tym jakieś stuknięcia, puknięcia. Przynęta - wszystko wróciło do normy - Savagear Sandeel 16 cm na główce Ownera Sled Head.

post-45603-0-65613200-1362349503_thumb.jpg

post-45603-0-34500600-1362349525_thumb.jpg

post-45603-0-78092700-1362349553_thumb.jpg

post-45603-0-70218700-1362349569_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Super bassik. Tomek , ta elitka daje radę na double pike . Osiemdziesiątka a w nią wali stodwadzieścia , na rzece :blink:  Elitki są naprawdę warte kasy wydanej ale...... nie gotowce nowe , bardzo marnie z jakością wykończenia itd . Mi też zbroił @krzysiek i dał słowo na następne :D

Super bassik. Tomek , ta elitka daje radę na double pike . Osiemdziesiątka a w nią wali stodwadzieścia , na rzece :blink:  Elitki są naprawdę warte kasy wydanej ale...... nie gotowce nowe , bardzo marnie z jakością wykończenia itd . Mi też zbroił @krzysiek i dał słowo na następne :D

To prawda i to na kiju do 21 gram.Wrazenia + wspomnienia Nieziemskie!Sorry za offtopa.Piekna ryba @tpe jak zwykle dajesz radę.Gratuluje.