Skocz do zawartości

e-papieros

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Można bez robienia nowej. Wykręcasz grzałkę. Sciągasz z niej mniejszy silikonowy kapturek. Przy stojącej grzałce popatrz na element który wchodzi do kanału powietrznego. Jest on wkładany na wcisk w górę grzałki. Pohuśtaj go na boki i ciągnij. Zejdzie bez problemu. Sciagnij o ile są oczywiście sznurki położone na grzałce, obejrzyj, przepal. masz możliwosć poprawienia zwoi. U mnie chodzą na oryginalnym sznurku i dołożonym na wierzch 2mm. Zależnie od miejsca zakupu były dokładane po 2szt*1mm, 1szt*2mm . Załóż sznurek, krótki. Tu końcówki sznurka i tego na którym nakrecona jest grzałka i dodatkowego wystarczy jak wystaja ze 2-3 mm poza obudowe. Składanie jest tak skomplikowane że nie dam rady opisać   :D

Edytowane przez woblerwz

Raczej nie ma. Używam swoich dwóch od 1-go lutego. Mniej więcej co dwa tygodnie wypadało im czyszczenie, przepalenie grzałki. Z zalewaniem nie miałem problemu, raz pociekło z 0,3 ml po całonocnym postoju pionowo.Zawsze je tak stawiam.

Tomek sprecyzuj, praca czy wygląd? Ile paliłeś, gdzie najczęściej palisz? Dopuszczalma wielkośc i masa. Na początku jak wziąłem niedużą baterię do reki z parownikiem to wydawało mi się że to pałka. Teraz zestaw ma ze 190mm wysokości i nie robi na mnie wrażenia.

Edytowane przez woblerwz
  • Like 1

Może być wielka i droga.Byle by z nią nie było jakiś problemów.Jednym słowem High End.Wszystko w zestawie musi być,nie chcę mi się potem wymieniać tuningować itd.Już przy kołowrotkach mi starczy tego tuningu żeby jeszcze papierosy przerabiać.Zwykłe faje muszę rzucić.Raz-wracam do nurkowania w tym roku i nie chcę się utopić,dwa-zwykłe już mi się znudziły,trzy-zdrowie a nóż nie jest za późno żeby o nie trochę zadbać,cztery-pracownia,lakiery i inne dość palne substancję-nie chcę wylecieć w powietrze przy okazji pozbawiając rodzinę dachu nad głową.

Edytowane przez Tomy

Zasilanie ProVari albo Zmax. Na baterie 18650, palenie na dwa dni, nie nosisz czy nie wozisz zapasu. Z parownikami jest gorzej, każdy wymaga jakiejś opieki, zrobioenia grzałki czyli nakręcenia 5 zwojów drutu na sznurze albo jak górnogrzałkowce pewnych zachowań przy paleniu, przechylenia na chwilę od pionu. Najlepsze sa wynalazki robione w małych seriach np rosyjski Kayfun. Komplet parownika max zestaw trzeba by zamówić , koszt ok 750, oczekiwanie chyba około dwóch tygodni. Albo opcja kupna T3, Vivi Nova itp. Zobaczysz który się sprawdza i po prostu kupujesz grzałki i zmieniasz. W sumie i tak pewnie coś zawsze będziesz chciał dokupić. To bywa jak kolejne hobby.

Zerknij na  http://www.e-papierosy-forum.pl/ , mody.

Tomy masz kilka dobrych bodźców aby rzucić fajki.Trzeba się zdenerwować tak jak ja i pierdyknąć je w kąt.Tak do końca nie jestem przekonany do tych zastępczych rzeczy plastry, epapierosy itp. wynalazki.

Ciężka sprawa, mnie też nie jest łatwo, staram się ne myśleć o tym i basta.Twardym trza być :D .

Po 35-ciu (chyba) latach palenia poszło bezboleśnie. poza dwoma dniami kiedy organizm chciał ylenku, smoły i jakich 4000 innych substancji. Jazdę miałem nieprzeciętną. Teraz ilość nikotyny odpowiada kilku papierosom, normalne fajki mi śmierdzą więc mnie do nich nie ciągnie. Z wódą walczę, ciężki przeciwnik niekiedy ale się nie poddaję :)

Mi z wódą poszło bardzo szybko i bez bólu.Jak mi przywalili z górnej półki po moich wyskokach za strażników miejskich 5koła,więcej nie powąchałem nawet.Byłoby może i mniej ale na bani polazłem to procka na pytanie czemu 2pobiłem [trochę przesadzone] odpowiedziałem bo trzeci mi spier.....no i przyłożyli pięknie.Dobrze że tak się skończyło.Teraz nawet w stronę piwa nie patrzę.

Edytowane przez Tomy

U mnie fajki dużo łatwiej poszły w kąt, niż wóda. Ta się franca broniła zaciekle :angry:

z wódą to jest tak,że jak jest na drugi dzień kacor morderca to się człowiek następnym razem zastanowi czy pić czy nie a jak nie ma to "hulaj dusza.piekła nie ma"... ;)

@woblerwz jeszcze raz dzieki,doozylem sznurka i nie cieknie :) 

@Tomy podstawa do dobra bateria,a wlasciwie dwie gdyby jedna padla.Parowniki to tansza sprawa,mozna przy nich dlubac ale nie trzeba.Fajek zmienia smak to mozesz wypukac,przepalic,ale mozesz po prostu wymienic sama grzalke i juz .Trzeba sprobowac raz na tym raz na tym i wybrac cos dla siebie-jak z wedkami albo kobietami tylko taniej :D