Skocz do zawartości

e-papieros

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jakie liquidy polecacie? średnia półka cenowa. Nie chińskie. Smaki papierosowe raczej.

Może coś polskiej firmy OFIR?  http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/OFIR/23382379?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_178&a=1661

Do tej pory używałem Blue Mist , LiQueen i Cigger Black Line Premium Liquid. Ten ostatni najlepszy. I najdroższy...

Edytowane przez godski

Rok już nie palę i efektem tego jest 4080 zł. Cała kasa co do złotówki odłożona. Dwa dobre kije z pracowni są a i kręcioł zacny też jeszcze z tego wyjdzie. Trzymam kciuki za rzucających.

Żeby to jeden :) Jak się przeliczy, to po roku, troszkę sprzętu przybędzie ;) wiem po sobie....

Edytowane przez misiek116p

Sam nie będę mieszał, tak jak i robił wędek i kołowrotków.

To nie filozofia i nie jest trudne

kupujesz baze taką jak Ci odpowiada i aromat który Ci pasi

praktycznie aromat 10ml starcza na 100ml bazy chyba ze lubisz b.intensywny smak to wtedy dajesz 2 krople na ml

Do zrobienia liqidu potrzebna ci tylko butla po starym liqidzie np. 10ml , wlewasz  10ml i dodajesz 10 kropli i zostawiasz na 24h aby sie "zgryzło" ot i cała filozofia :)

jeszcze raz polecam forum http://www.e-papierosy-forum.pl/ to skarbnica wiedzy na temat e-fajek w razie czego mozna do mnie śmiało pisać ten sam nick nie jestem guru ale wiedze jakąś mam

• 2 tygodnie później...

Sam przeszedłem na E-fajki i obecnie zwykłego dymka zapalę jedynie na rybkach w celu odgonienia komarów. Słyszałem dużo opinii, że niby są po nim problemy ze "sprzętem", duszności, suchość w ustach, zapalenia górnych dróg oddechowych itp. itd.

Palę dosyć dużo i nigdy nie miałem z tego powodu najmniejszych problemów, ba nawet moja kondycja i wydolność płuc trochę się poprawiła. Jeżeli ktoś kombinuje kupując na allegro super-mega-mocne liquidy firmy krzak, do których dolewane jest cholera co to nie dziwi mnie to, że coś się dzieje. Sam używam Aromativ'a, Liqueena i P1. A co do przepalenia się nikotyną, jest to NIEMOŻLIWE w przypadku e-fajki. Cząsteczki pary wdychane z efajka są na tyle duże, że 90% nikotyny osadza się na języku, ustach, zębach a tylko niewielka ich część wędruje do płuc. Więc można zauważyć, że palaczom bardziej brakuje "objętości" dymu w płucach a nie samej nikotyny.

No i zapomniałem o najważniejszym, nie namawiam nikogo do efajek, prawdopodobnie są mniej szkodliwe od zwykłych papierosów jednak uzależniają w takim samym stopniu! No i oczywiście jestem za wprowadzeniem pewnym obostrzeń w ich sprzedaży, aby wyeliminować niepełnoletnią klientele.

Edytowane przez Matiz992

No i oczywiście jestem za wprowadzeniem pewnym obostrzeń w ich sprzedaży, aby wyeliminować niepełnoletnią klientele.

@Matiz, a jak długo paliłeś analogi?

Aż 7 lat :huh:

Tak tylko pytałem widząc, że jesteś rocznik '92...

Pozdrówka

Kamil

Właśnie o to w tym chodzi, sam zacząłem palić bardzo wcześnie, bo w wieku 14lat popalałem a od 16 zacząłem palić "normalnie" i wiem jak ciężko z tym skończyć ;) A jak wiadomo młody organizm jest bardziej podatny na uzależnienia, nieważne czy to nikotyna, alkohol lub kawa. Dla tego jestem przeciwny udostępnianiu efajek oraz akcesoriów do nich np. na allegro i w sklepach internetowych gdzie jest znikoma możliwość kontrolowania wieku kupującego. W punktach stacjonarnych wiele razy spotkałem się z sytuacją, że kobieta nie sprzedała dzieciakowi nawet ładowarki czy grzałki! Wiadomo też, że w niektórych przypadkach chodzi tylko o biznes i ma się w życi kto będzie się tym truł, hajs się musi zgadzać.

Edytowane przez Matiz992

• 5 miesięcy temu...

dymam już prawie rok i sobie chwalę, kasy wydałem mnóstwo, znaczenie więcej niż na analogi, ale jaka przyjemność ważyć modzika w ręku :)

jakimś cudem na cały dzień wędkowania wypalam 2-3ml, normalnie paczki mi nie starczało, w domu przed kompem 5-6ml, więc dla wędkarza jak ulał :)

• 3 lata później...