janusz.walaszewski Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ja paliłem prawie 40 lat, z jedną krótką, może dwuletnią przerwą. Od 27.10.2015 nie palę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Za chwilę będzie dostępny nowy model e-papierosa z inną temperaturą spalania.A czy e-papieros jest zdrowszy to bym polemizował,sama chemia wg mnie.No i teraz już niemodny... a na czym opierasz to "wg mnie" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) a jakos tak juz czwarty rok minął Uzywam mechanika z parownikiem jak na obrazku (nie ma się co popsuć ani obawy że się zamoczy i przestanie działać).Płyny mieszam sam (wiem co mam a nie gotowce w których ch. wie co jest)Mięta z Limonką i małe stężenie nikotyny.Nie ciągnie mnie do zwykłych. Bazyl, pewnie kolega się naczytał płatnych pismaków i badań finansowanych przez koncerny którym kasa uciekła ;-) Edytowane 22 Stycznia 2017 przez venom_666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 pewnie tak, a tekst "nowy model e-papierosa z inną temperaturą spalania" jasno wskazuje, że Kolega nie ma bladego pojęcia o EP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Chłopaki jak się czegoś nie wie to lepiej milczeć i głupich tekstów nie pisać.Nie chce mi się tłumaczyć co i jak.Poczytajcie o papierosie Philip Morris.Tytoń ma być podgrzewany a nie spalany jak do tej pory.Sprzedaż tradycyjnych fajek spada to i te wielkie koncerny się "reformują"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomii Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 A co tam dobre niedobre ja paliłem 40 szt. tych po 14 zł. za 1-paczkę a teraz od 13.01,2017 r. zakupiłem E i palę za 2 zeta dziennie a może i nie hehe czy zdrowe tego nie wiem ale truje się taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Chłopaki jak się czegoś nie wie to lepiej milczeć i głupich tekstów nie pisać.Nie chce mi się tłumaczyć co i jak.Poczytajcie o papierosie Philip Morris.Tytoń ma być podgrzewany a nie spalany jak do tej pory.Sprzedaż tradycyjnych fajek spada to i te wielkie koncerny się "reformują"... co to ma wspólnego z EP ??? ogólnie, to rozumiem, że teraz bardziej darzysz zaufaniem Koncern, który przez 20 lat twierdził (również w trakcie przesłuchań w komisji senackiej), że palenie papierosów jest całkowicie nieszkodliwe i pozywał do sądu naukowców, którzy mówili co innego, a potem przez następne 10 lat twierdził, że może nie ma dowodów na nieszkodliwość, ale (również posługując się pseudo naukowcami) nie ma tez wiążących dowodów na związek zwiększonej zachorowalności na raka, astmę, nadciśnienie, owrzodzenie przewodu pokarmowego itp z paleniem :) Edytowane 22 Stycznia 2017 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 tiaaa papieros Philip Moriss z podgrzewanym tytoniem...Coś jak zimna fuzja i piszą o nim juz chyba ze trzy lata a chodzi tylko o kasę dla koncernów i akcyzę dla podatkobiorcy.to jedna wielka ściema...Zdrowie mają gdzieś, bo to można i człowieka w chorobę wpędzić i potem kasę za leczenie brać i doić (gumy, tabletki plasterki itp. nie mówiąc o psychologach, psychiatrach i innych szamanach).W soich płynach mam1. nikotynę - jest i w zwykłych i w tabletkach i gumach i plastrach2. glicerynę roślinną - jest i w papierosach jako srodek utrzymujący wilgotność tytoniu (ale tam ulega przemianie w akroleinę z powodu wysokich temeratur) oraz wielu srodkach spozywczych i kosmetycznych.3. glikol propylenowy (nie mylić z etylenowym) który jest w prawie wszystkich środkach spozywczych i służy jako nośnik barwników i aromatów4. dodatek aromatyczno smakowy - ale to też na bazie naturalnych składników.Nie mam 2500 innych środków chemicznych używanych w produkcji papierosów i tony substancji smolistych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Bazyl, Ja nie reprezentuje żadnego koncernu.Wszystkich namawiam do rzucenia bo to nie dosyć że truje to jeszcze drenuje kieszeń.Sam Ojca namawiałem 5 lat żeby skończył.Napisałem tylko że za chwilę będzie "nowy"model e-papierosa bo koncerny szukają kasy....i mają w dupie nasze zdrowie Edytowane 22 Stycznia 2017 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Tradycyjne śmierdzą i powodują raka, za to "e" są niezbadane i wybuchają jak smartfony Samsunga http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/E-papieros-wybuchl-w-twarzy-00035724 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 nie zapominajmy o syropach (np dla dzieci) jeśli iść drogą tej "samej chemii", to zaryzykuję tezę, że paczka tzw. "parówek" z marketu zafunduje wyższą dawkę kancerogenną, niż rok EP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Paliłem e-papierosa 4lata.Nie wiem czy zdrowsze ale doszło de tego że uwiesiłem go sobie na szyi i Paliłem że bateria nie stygła.Wygoda jest ale nie wiem czy na + jak człowiek jarał nawet leżąc w łóżku czego nie można było powiedzieć o normalnych papierosach bo człowiekowi się nie chciało wstawać i wychodzic z domu.Nie pale już prawie rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Tradycyjne śmierdzą i powodują raka, za to "e" są niezbadane i wybuchają jak smartfony Samsunga http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/E-papieros-wybuchl-w-twarzy-00035724kocham takie newsy ;-) Zamknąć Samsunga ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Tradycyjne śmierdzą i powodują raka, za to "e" są niezbadane i wybuchają jak smartfony Samsunga http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/E-papieros-wybuchl-w-twarzy-00035724 są zbadane i to bardzo dokładnie, wniosek : - nie wiadomo, czy są nieszkodliwe (wymaga min 10lat ciągłych badań na reprezentatywnej i tej samej próbie)- wiadomo, że są o wiele bardziej mniej szkodliwe niż smoluchy Kupujesz samochód - uważaj, bo możesz mieć wypadeknews - szczyt manipulacji Edytowane 22 Stycznia 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Paliłem e-papierosa 4lata.Nie wiem czy zdrowsze ale doszło de tego że uwiesiłem go sobie na szyi i Paliłem że bateria nie stygła.Wygoda jest ale nie wiem czy na + jak człowiek jarał nawet leżąc w łóżku czego nie można było powiedzieć o normalnych papierosach bo człowiekowi się nie chciało wstawać i wychodzic z domu.Nie pale już prawie rok GRATULACJE ! tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 No łatwo nie było.Buteleczka 10ml Milda Blecka 18mg starczała na 2 dni heh.Trochę nerwowy jestem Jakoś się trzymam ale 10kg przybrałem i ciężko odmówić sobie szamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Czyli nie jest zbadany ich wpływ na zdrowie. Czyli...są niezbadane, taki skrót myślowy Tak czy inaczej papieros, w każdej formie, to wielka słabość, uzależnienie, strata zdrowia, pieniędzy itd. Ale to wszyscy wiedzą, zwłaszcza palacze. Podziwiam tych, którzy potrafili z tym zerwać..a wiem, że to jest diabelnie trudne - znam osobę, która była uzależniona od heroiny (i innych wynalazków), po wielu latach walki udało się jej wyrwać ze szponów nałogu.....po drodze był alkohol....papieros natomiast nigdy nie został potraktowany jako coś, co będzie można rzucić, nikotyna przywiązuje najbardziej, do dziś koi, jest jak najlepszy przyjaciel, rozumiejący i niegroźny....trochę to przerażające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 a to już zupełnie inna i nienegowalna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 17 marca minie 7 lat bez dymka.Bralem Tabex.Moc dal mi syn pierworodny.Trzymal kciuczki za tate.Zeby mial wiecej czasu i niesmierdzial jak popielniczka.Dzieki Kacper. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 No łatwo nie było.Buteleczka 10ml Milda Blecka 18mg starczała na 2 dni heh.Trochę nerwowy jestem Jakoś się trzymam ale 10kg przybrałem i ciężko odmówić sobie szamki.Normalne ja przytyłem 13 ,zacząłeś odczuwać smaki wcześniej kubki smakowe sparaliżowane tytoniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 A u mnie dziś się zaczął czwarty tydzień niejarania (a paliłem dwadzieścia lat z okładem). Jeszcze mi się chce, ale już coraz mniej, trzymajcie kciuki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Być może ale do dzisiaj nie wsiadam w auto jak w nim nie ma z Goplany landrynek mietowych Edytowane 22 Stycznia 2017 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) tak dla uściślenia, EP nie jest dla osób, które zakładają rzucenie palenia (choć ograniczenie dawki nikotyny może pomóc) Edytowane 22 Stycznia 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 A u mnie dziś się zaczął czwarty tydzień niejarania (a paliłem dwadzieścia lat z okładem). Jeszcze mi się chce, ale już coraz mniej, trzymajcie kciuki Tak trzymaj i bądź twardy.Nie sztuką przestać,sztuka to nie wrócić do palenia...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 tak dla uściślenia, EP nie jest dla osób, które zakładają rzucenie palenia (choć ograniczenie dawki nikotyny może pomóc)Przepraszam, o jakiej ograniczonej dawce nikotyny piszesz ? E-papierosa " palisz " wszędzie i częściej niż normalne wiec przyjmujesz większą dawkę. E -papierosy są po to żeby palacze "palili" tam gdzie nie wolno palić. Jestem palaczem ,przerabiałem e-papierosy i skończyłem z nimi. Teraz pale tytoń z ekologicznych upraw, żadnej chemii ,będę zdrowszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi