Skocz do zawartości

e-papieros

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Alek pomysł nie jest chory... to konieczność i OCZYWISTOŚĆ.

Fiskus szuka pieniędzy bo musi sfinansować np. 500+, wcześniejsze emerytury itp.

Na razie mamy dobrą koniunkturę - zobaczysz co się opodatkuje jak ona klapnie (co nastąpi wcześniej czy później,,) :(

opodatkują nam wszystko łącznie ze smogiem który wdychamy :D

Pomysł opodatkowania deszczówki spływającej do kanalizacji też już kiedyś był. Przypomina mi to podatek od deszczu i od suszy z pięknej książki Kornela Makuszyńskiego "O dwóch takich co ukradli księżyc", kiepskie filmidło oparte na tej powieści i beznadziejnie zagrane role Jacka i Placka. ;)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 4

po pierwsze nikt poważny nie twerdzi, że EP jest całkowicie nautralny dla zdrowia, ale z pewnością znacznie mniej szkodliwy !

po drugie jedno zdanie z tego testu i więcej mi nie mi trzeba, aby mieć wyrobione zdanie na temat metodologii badania : "W jednym z przypadków udało się nawet osiągnąć poziom tych związków identyczny jak w tradycyjnym papierosie, podnosząc moc baterii do maksimum!" po prostu mistrzostwo :)

nikt kto ma jakiekolwiek pojęcie o EP wie, że w próbkach odparowywanych w warunkach zbliżonych do rzeczywistego wapowania nie uświadczysz formaldehydów i acetaldehydów !

drugie: "Moc baterii e-papierosa była stopniowo modyfikowana - od 3,2 wolta do 4,8 wolta." żenada , a gdzie parametry grzałki, typ parownika, czas, ilość doprowadzanego powietrza, takie badania można u kowala robić

jednak miałem rację, aby nie czytać, to może przestraszyć tylko laika w temacie i taki jest właśnie cel

Edytowane przez BazyL
  • Like 4

BazyL niedowiarkom nie przetłumaczysz , wiedzą swoje ,rzadko który z nich wie ,że te "badania" i artykuły są pisane na zamówienie  :lol: po za tym ten artykuł wykopany jest z pod ziemi :P  ;) lipiec  2014r :lol:  :lol:

raczej niech się koledzy zapoznają z tym https://starychemik.wordpress.com/

Ja e-fajki palę bo lubię palić :P  teraz już tylko -0- /zero nikotyny/

A dziś do browarka :)

2qn348i.jpg

I bardzo dobrze bo nie sięgnie po to coś :D

cel jest taki, aby zostać przy tradycyjnych papierosach

jasne Michale, miałem nie reagować, ale jak zwykle nie wytrzymałem, ale teraz już odpadam, grzałkę muszę przepalić i knota wymienić :)

Edytowane przez BazyL

Andrzej teraz co 2-3 dzień możesz kupować sobie np.wobka...

Przy moim paleniu dwóch paczek dziennie, co drugi miesiąc to

mógłbym sobie kupić stelkę, jak by nie to, że teraz więcej jem, a słodycze, a zwłaszcza czekoladę, to wciągam nosem ????

Edytowane przez fish28