GRZESIEK34 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Mój Ojciec też był i rzucił.Wyglądał czadowo jak trzymał te metalowe kule a na głowę mu dali jakiś czepek.Normalnie czarownik z krainy oz.Dokładnie tak jak piszesz Tomy,jakieś kulki,płytki,elektrody ,ale najważniejsze w tym wszystkim że zadziałało.Przez pierwsze dwa dni nie ciągneło mnie do fajek,później zaczęła się walka,ale jak dało sie wytrzymać dwa dni bez szluga to może da się więcej.No i tak 26 lutego 2 latka już minęły jak nie zapaliłem.Wszystkiego warto spróbować żeby rzucić jaranie,ale samemu też trzeba chcieć.Powodzenia dla wszystkich rzucajacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Witam, palę e-fajeczkę prawie od 2 lat, wcześniej paliłem 17 lat zwykłe fajki oczywiście. Po 1 dniu z e-fajka NIE wróciłem do tytoniu, w międzyczasie zapaliłem jednego dla spróbowania i zdziwiłem się jakie te zwykłe fajki są obrzydliwe. Zacząłem od ego T a po miesiącu kupiłem moda na podanym wcześniej przez kolegów forum http://www.e-papierosy-forum.pl/ (mnóstwo informacji), służy mi do dziś pięknie. E-papierosy nie uzależniają ponieważ palacz analogów już jest uzależniony po pierwsze od nikotyny, po drugie od dziesiątek innych substancji dodawanych do tytoniu. Dobrej marki liquidy nie zawierają żadnych trujących składników oprócz nikotyny która:-nie jest rakotwórcza (nigdy pomimo badań nie zostało to udowodnione)-jest silnie toksyczna nawet w małych ilościach-uzależnia głównie ze względu na to, że po przyjęciu odpowiedniej dawki w organizmie wydziela się dopamina oraz adrenalina: raj dla ciała i mózgu który to zapamiętuje i żąda więcej i więcej Glikol propylenowy nie jest szkodliwy dla organizmu i powszechnie dopuszczony w przemyśle spożywczym. Więcej użytecznych informacji znajdziecie na blogu http://starychemik.wordpress.com/ - chyba jedynej kompetentnej osoby w tym temacie w naszym kraju, po pierwsze wyjaśnia wiele informacji techniczno-chemicznych (z racji zawodu), po drugie jest na bieżąco w kwestiach formalno prawnych dotyczących e-p nie tylko w polsce ale generalnie wszędzie a zwłaszcza w EU.Można się dowiedzieć dlaczego e-fajki to wrzód na doopie zarówno koncernów tytoniowych jak i farmaceutycznych- jedni nas trują a drudzy leczą. E-fajki to konkurencja którą trzeba zdusić w zarodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Jeden woli pyknąć fajkę a drugi pyknąć fajką Jeśli ktoś sięga po peta dla adrenaliny i dopaminy to mu strasznie współczuję albo wszystko jeszcze przed nim? Jednak moje życie jest tak piękne, że niech to szlag... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 po kilku próbach i powrotach do "analogów" właśnie pykam dziś zakupionego e-papierosa z Clearomizer i jest w bardzo pozytywnym szoku, dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Zaczynam i proszę o poradę - który z tych trzech i jaki system lepszy - ten w Ego 3 czy w Ego-T http://www.e-dym.pl/JOYE_eGo-T/Zestawy/196-JOYE_eGo-T_1000mAh.html http://www.e-dym.pl/NOWOŚCI/1130-NOWOŚĆ!_2x_e-papieros_BCC_eGO_3.htmlhttp://www.e-dym.pl/895-2x_e-papieros_Visione_eGO_3_NAJLEPSZY!!!POLECAMY!.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 na moim pisze ego-w parownik mam vision , kupilem w e-dym na promocji dwie sztuki e-fajek za 99 pln, jak narazie od tygodnia zero uwag , na plus bateria, trzyma 4 dni!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Ego-T czyli tzw. tanki są dość kłopotliwe w użyciu przez początkującego e-palacza. To dość stary system. Atomizer po przepaleniu grzałki jest do wyrzucenia. BCC i klony (wszelkie odmiany T3) mają wymienne grzałki (mniejszy koszt). Dają też więcej "dymu". Poza tankami, upraszczając - są dwa systemy "dolnogrzałkowce" - przykład T3; i górnogrzałkowce - Vivi i klony. Górnogrzałkowce dają cieplejszy "dym".Co do baterii - lepiej od razu kup coś ze zmiennym napięciem. Jeżeli masz dostęp do ładowarki, to coś na 18650. Jeżeli nie, to jakiś spinner czy coś podobnego. Większość e-palaczy prędzej czy później i tak przechodzi na VV.Czyli jak dla mnie - to BCC ale i tak polecam cokolwiek na VV z baterii.T3 (coś jak BCC) używam i są chyba najmniej problemowe z parowników.No i jak zwykle - epapierosyforum Aha, czasem warto policzyć ile Cię będzie kosztował zestaw bez pudełka Z tymi promocjami różnie bywa.Sporo też ludzi sprzedaje nadmiar sprzętu na forum (e-fajkowym). Na początek warto spróbować. Edytowane 12 Marca 2013 przez doktorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Dzięki za rady. Używek nie chcę. Skłaniam się ku jednemu z dwóch wyżej podanych zestawów Ego 3. Kombinować będę później. Tylko który z dwóch? I czy sa kompatybilne z Volishem Ego 3 którego ma żona? Tpo znaczy czy baterie i reszta sa w pełni zamienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 ja na próbę kupiłem Clearomizer za 12zł pasujący do baterii od Mild Pure i jestem na tyle zadowolony, że dzisiaj zamawiam Volisha ART , bo w Pure bateria szybko pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Kurcze dajcie przykład z linkiem który najlepszy i już no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Volish, ogólnie wszystko co najnowsze, bo to ciągle udoskonalane technologie, ja zamówiłem ART, bo ładnie wygląda, jest krótszy o prawie 2cm i lżejszy, a bateria 900mAh i tak bardzo długo trzyma i ja nie potrzebuję 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Tylko który z dwóch? I czy sa kompatybilne z Volishem Ego 3 którego ma żona? Tpo znaczy czy baterie i reszta sa w pełni zamienne?Wszystko z Ego jest kompatybilne. To tzw. gwint 510. Problemem może być to iż niektóre parowniki maja gwint zewnętrzny i wtedy trzeba przejściówkę.Kurcze dajcie przykład z linkiem który najlepszy i już no!To jak z np. kołowrotkami, nie da się Na początek:http://www.e-dym.pl/Akcesoria/Baterie/854-%27Bateria_eGo_Vision_Spinner_VV_1300mAh.htmli to:http://www.e-dym.pl/Kartomizery/Bezwatkowe/876-Clearomizer_T3_%28Tabac_BCC,_CE11%29.html Moje zasilanie (aku 18650) to takie:http://e-papierosy-shop.pl/lavatube_body_3000_ze_zmiennym_napieciem__czarny__1_sztuka,1036,1467.html Edytowane 12 Marca 2013 przez doktorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Zona ma VolishaEgo3 Crystal 2. Czasem to popalam. I jedna rzecz mnie denerwuje. Czasem liquid przez ustnik na wargi się potrafi dostać. A smak tego jest okropny. Cały dzień to później czuję.Czy są systemy, gdzie jest 100% pewności , że to nie nastąpi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Andrzej musisz palić tak aby e-fajka była w pozycji horyzontalnej do twarzy,wniosek nie możesz palić w pozycji leżącej... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 z tego co wiem, to nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Zona ma VolishaEgo3 Crystal 2. Czasem to popalam. I jedna rzecz mnie denerwuje. Czasem liquid przez ustnik na wargi się potrafi dostać. A smak tego jest okropny. Cały dzień to później czuję.Czy są systemy, gdzie jest 100% pewności , że to nie nastąpi? Zawsze się może zdażyć Najmniej podatne są np. liquinatory z softtipem w środku, ale i im sie zdarza. Pomaga wycieranie chusteczką hig. lub czymś podobnym. Skroplony liquid pozostaje wewnątrz ustnika (kanału powietrznego) i jak się go dużo nazbiera - potrafi dać się "zaciągnąć" w postaci dużych kropel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 a jaki wg Was Clearomizer jest najlepszy pod względem ilość dymu / smak / zużycie prądu ? ja przed chwilą kupiłem Clearomizer CE11 dolno grzałkowy bez knotów - zobaczymy czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Ja kupiłem to i czekam: http://www.e-dym.pl/895-2x_e-papieros_Visione_eGO_3_NAJLEPSZY!!!POLECAMY!.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Ja kupiłem to i czekam: http://www.e-dym.pl/895-2x_e-papieros_Visione_eGO_3_NAJLEPSZY!!!POLECAMY!.htmlDasz bucha jak popłyniemy na majowe suwalskie szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 szkoda,że "staffu" nie ma w płynie można by "parę" kropelek zapodać do takiej e-fajki,wtedy było by e-palenie samo zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 nie jestem pewny co palą goście, którzy recenzują na YouTube, ale jak patrzę na te twarze to na pewno nie olejek z nikotyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Dasz bucha jak popłyniemy na majowe suwalskie szczupaki? Jak na metrówke mnie podprowadzisz to tak Czyli jesteśmy ustawieni? Rezerwować łódkę na Szlamach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 nie jestem pewny co palą goście, którzy recenzują na YouTube, ale jak patrzę na te twarze to na pewno nie olejek z nikotyną może jakiś kontakt trzeba nawiązać...?chyba coś tam chłopaki w "płynie" już wyhodowali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 szkoda,że "staffu" nie ma w płynie można by "parę" kropelek zapodać do takiej e-fajki,wtedy było by e-palenie samo zdrowie Jak nie ma,jak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi