vBartek Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Nawet dla dobra nauki? Dla zachowania ginącego gatunku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) To może trochę podpuszczę... W zamian za informacje, dobrze udokumentowane informacje, na temat wagi i rozmieszczenia obciążenia w Freestylerze przekażę dane jak zrobić odlew jerka za pomocą formy silikonowej wraz ze składnikami chemicznymi i proporcjami (tymi których używam, nie pianki ciśnieniowe). Wiem, że w sieci można co nieco znaleźć ale może komuś się nie chce szukać . Poza tym wiem, że generalnie problemem jest zrobienie jerka pływającego (bez balsy czy pianek). To mój jeden z pierwszych sliderów: pływający, waga bez lakieru około 36-38g. Nie mam fotek już pomalowanego bo kolega dopiero paćka je farbą. Edytowane 12 Marca 2013 przez vBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Nie wiedziałem że tarnusy są piankowe :-O bylem święcie przekonany że lipowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Heja, To i ja dorzuce linki związane z tematem,choć były już na forum ...5 lat temu,haha.Od miesiąca chłonę info o lurebuldingu i strugam,czytam i strugam,uff 100 wobków różnych maści mam na sezon i 1200 stron różnych forów za sobą,wiedzy kupa,ale mam nadzieję ,że się opłaci cały wysiłek. Trzeba kliknąć nazwę,pokaże się przekrój woba. http://thebassman.tripod.com/Rap-Info-22.html Jeszcze cosik. http://www.in-depthangling.com/articles/stears_jerkbaits.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Nie wiedziałem że tarnusy są piankowe :-O bylem święcie przekonany że lipowe.Nie są piankowe, są zrobione ze spienionego PCV z tego co wiem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Co nie zmienia faktu Maćku że nie jest to drewno. pewnie stare tarnusy były drewniane i to pewnie nawet nie tak dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Ale tak samo jak drewno się to struga i obrabia. To nie odlew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 To jest piana - odlew. Widać to jak się rozkroi. Stelaż oraz obciążenie nie jest wklejane. Ten ma z trzy lata .Nie znaczy to , że nie jest skuteczny. U mnie sprawdził się na belonach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 O widzisz to dzięki za poprawienie, 2lata temu ktoś mi mówił, że producent struga je ze spienionego PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Pan Jerzy jest prezesem koła, które to organizuje zawody spinningowe, jeżdżę praktycznie na wszystkie (otwarte)mam rzut beretem. Ale nie miałem okazji nigdy porozmawiać z nim na temat woblerów.Nie interesuje mnie to czy wob. z drewna czy z piany są lepsze, takie same czy gorsze, po prostu myślałem że je dłubie w drewienku stąd moje zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi