saalar Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Jest na forum ktoś, kto robi tuby aluminiowe do wędek? (lub inne mocne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Pancerne tuby robi nasz kolega Darek vel @siwypikeOstatnio zrobił mi ekstra tube na jednoczęściowke sumową 213cm.Zajebiaszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Ew Sansport Dynów - przyzwoita jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 szkoda że nie mają większej jak 7,5cm bo akurat 3-skład który chce w to włożyć ma dużą pierwszą przelotkę i wchodzi dosłownie na "wcisk". Zero luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Siwy pike robi tuby o średnicy 9 cm (tzn. taką robił ostatnio dla mnie). Więcej informacji znajdziesz w jego wątku. Tuby nie są z aluminium, ale budzą zaufanie. I wędka ma miękko i bezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Dziękuję koledzy za tak pozytywne opinie. Co do pytania odnośnie tub aluminiowych to chciałbym kilka zdań napisać, które może pomogą przyszłym nabywcom a wynikającym z doświadczenia w tym temacie. Nie chcę opisywać wyższości jednych nad drugimi, ale posiadałem kilka tub aluminiowych i wymagały one poprawek. Tuby aluminiowe z którymi miałem styczność były dodawane do kijków HM 80. Niestety nie posiadały one wkładów wygłuszających, czy też gąbek co po pierwszym wyjeździe wymagało natychmiastowej poprawy. Wędki dzwoniły w nich i bałem się , że przy dłuższym uzytkowaniu przelotki będą narażone na uszkodzenia. Ponadto musiałem zastosować gumowane nakładki na końce by nie obijać twardym aluminium burt łodzi, dna czy też samochodu. Dlatego też przyszły nabywca aluminiowych tub powinien zwrócić uwagę na te elementy.Jeśli ktoś robi takie tuby to naprawdę byłyby super. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Myślę, że b.dobra cenowo propozycja http://allegro.pl/mikado-tuba-na-wedki-15-x-160-220-cm-uac-a012-i3645729302.htmlW tej samej wielkościFlambeau mieszczę nawet do 6 wędzisk. Aluminiowe http://www.yellowpages.pl/businesses/firma-produkcyjna/sts13/ Cenowo jakieś x2 Edytowane 3 Listopada 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 A może ktoś poleciłby sprawdzoną tubę/sztywny pokrowiec do którego mieści się wędka z kołowrotkiem? Nie ukrywam, jestem leń i po każdym wędkowaniu średnio mi się uśmiecha odkręcać kołowrotek do transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgb25 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Leń czy nie problemem jest np. łowienie dwoma kijami jednoskładowymi na niedużej łòdce w towarzystwie. Jeżeli nie odłożę np. okoniòwki do tuby to łatwo mozna ją uszkodzić przez nieuwagę. Dlatego z reguły kijek spoczywa w sztywnej tubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgb25 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Leń czy nie problemem jest np. łowienie dwoma kijami jednoskładowymi na niedużej łòdce w towarzystwie. Jeżeli nie odłożę np. okoniòwki do tuby to łatwo mozna ją uszkodzić przez nieuwagę. Dlatego z reguły kijek spoczywa w sztywnej tubie ale kołowrotek się nie mieści i obija czasem. Przydała by się tuba mieszcząca uzbrojony jednoskład z kołowrotkiem. Proszę o info czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Czy tuby siwypike można gdzieś obejrzeć? jakieś fotki? ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Czy tuby siwypike można gdzieś obejrzeć? jakieś fotki? ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 http://jerkbait.pl/topic/12427-tuby-wędkarskie-siwypike/page-9 Ceny ustalasz bezposrednio z Darkiem - zależnie od dugości i wykonczenia.Od siebie dodam że warte są każdych pieniążków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Kupiłem u Darka 2 tuby do jednoskładów i muszę przyznać bez wazeliny mistrzostwo świat i dwóch ameryk .Wędki mają jak w raju podczas transportu nic nie stuka w środku wszystko jest dopasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Tesz polecam tuby kolegi Darka są super ładny wygląd i są naprawdę mocne szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Do samochodu pakuje wedke w sztywny pokrowiec team cormoran o numerze katalogowym 65-60160. Wybralem go wlasnie po to, aby nie odkrecac kolowrotka. Dwa kije spokojnie wejda. Pokrowiec jest dobrze usztwniony, ale nie chroni jak tuba - pewnie przejechania samochodem kij nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tuby alu są ładne ale... Łowiąc z brzegu, strach je zostawić w samochodzie, bo można się ich pozbyć razem z szybą... Łowiąc na łodzi, taka piękna tuba, z moletowaniem zakrętek, czasem z grawerunkami, łapie syf choćby z kotwicy, butów, zęzy... Mam dwie.. Stoją w piwnicy.Używam tub po kilkanaście zł zrobionych z szarych rur kanalizacyjnych. Od dwucalowych, do muchówki, po około 30cm średnicy.Ta ostatnia jest zbiorczą tubą mieszczącą ok 14 patyków spin, czterech uczestników wypraw do Skandynawii. Tuba jest zamocowana na dachu auta obok trumny..Pomysł sprawdza się już 5 lat.. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi