Rivera Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Czy ma ktoś kołowrotek z tej rodziny?? Mam zamiar go kupić i byłbym wdzięczny za jakieś informacje na temat jego jakości, pracy. Jeśli wiecie coś na ten temat to proszę o pomoc Pozdro Rivera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Mam tego kreciola tylko ze wersji z tylnim hamulcem i w rozmiarze 4000.Kreciol jest spoko ale za ta kasiorke mozna cos lepszego kupic PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 @slider a co innego polecasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Spro Blue Arc wersje 9 łożyskowa (9100,9200,9300,9400) lub Red Arc 10 łozyskowy PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Albo daiwa tierra:http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/links/link.jsp ;jsessionid=YCKFBP05R4RZOCWQNWQSCNIK0BW0GIWE?id=004146512152 9a&type=product&cmCat=search&returnPage=search-r esults1.jsp&QueryText=tierra&N=4887&Ntk=Products &Ntx=mode+matchall&Nty=1&Ntt=tierra&noImage= 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisp lay?storeId=10151&catalogId=10001&langId=-1∂ Number=91207&hvarTarget=search&cmCat=SearchResults Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Czasami sa problemy z serwisowaniu w Shimano i innych firm ktore sa w Normarku PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 @slider@ a mógłbyś coś więcej napisać o tych kołowrotkach?? nie zepsują się szybko?? czy jeśli się je zamoczy będą nadal pracować prawidłowo?? (ostatnio mój stary kołowrotek po zamoczeniu zaczął chodzić ciężko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Kołowrotki Spro z serii Blue/Red Arc maja mocna konstrukcje,precyzyjny hamulec, dobrze nawijają zyle. Moj blue arc jeden raz sie kompal i w tym samym przypadku byl w piachu i wciaz dziala jakbym go kupił wczoraj. Ten model kolowrotka jest oferowany przez inne firmy wedkarskie(Dragon, Byron, Ryobi chyba tez Penn ) tylko sa pod inna nazwa. Za to kasiora jest to dobry kreciol Jeszcze mozna cos uskubac zagranica za ta cene PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Ja mam Ryobi Zauber, co prawda dopiero pierwszy sezon, ale trochę już przeżył <_< i jest ok. Ogólnie jest w porządku jak na kołowrotek za 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 mam exage'a 2500 FA, kołowrotek nie jest wg mnie zbyt wytrzymały, używałem go przez dwa sezony, niezbyt mocno go eksploatując i co tu dużo mówić, nie jestem zadowolony z jego stanu, polecam kołowrotki wymieniane przez poprzedników, teraz używam spro blue arc 9300 i póki co sprawuje się ok, jednym mankamentem jesz szumiąca rolka kabłąka, czego nie mogę zlikwidować w żaden sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 miałem zaubera a ojciec ma exage 2500 fateraz mam red arca i jest lepszy od zaubera a czy od exage trudno mi powiedzieć,wiem jednak ,że taty exage pracuje już 2 lata na plecionce 0.17 i nic mu nie jest to jest chyba najlepsza rekomendacja.Nie pracuje tak płynnie jak red ale napewno jest wytrzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 @warciak a jakbyś miał wybierać pomiędzy red arc a exage, to który byś wybrał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@W9 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 @casso Wymień łożysko w rolce kabłąka i nic nie będzie szumieć. A koszt to kilka złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 @Warciak, a w czym jest lepszy od Zaubera? W sumie to czemu go sprzedałeś, tzn u mnie narazie jest z nim ok? Myślę powoli nad jakimś zauberem, spro albo może Ticą do lżejszego spina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Ja osobiscie tez mam Spro Red Arc. Uzywam go ponad pol roku. Co moge na jego temat powiedziec? Moim zdaniem ma lepsze opinie niz rzeczywiscie jest. Ma duze luzy na osi. Ponadto regulacja hamulca chodzi ciezko, jezeli chcemy dokrecic hamulec do fulla. Takie sa moje spostrzezenia. Od okolo miesiaca mam tez w uzyciu Shimano Catana. Mysle ze za takie pieniadze ten kolowrotek jest naprawde wysmienity, i szczerze wole go na razie od Spro Red Arc?a. Ja bym jednak wybral cos ze stajni Shimano. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 red arc 10300 VS shimano exage 25000 to tak jak porównaie mercedesa z BMW czyli ja mam mesia aha zauber miał składaną rączke jak dobrze pamiętam to po pierwsze a po drubie skręcał mi plecionke.Kołowrotek ogólnie fajny no i żeby nie było w red arcu parę razy żyłka zawinęła mi się wokół pokretła od hamulca .Natomiast tacie shimano nie zaprezentował żadnej negatywnej strony. P.S.Red Arc 10300 ma najlepszy hamulec jaki spotkałem nawet lepszy od dużo drożzych modeli shimano czy daiwa sprawdzone chodzi jak żyleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 bardzo trudny wybór nie wiedziałem że będą z tym takie problemy to tak jak bym miał wybrać jedną z dwóch ładnych dziewczyn jedna tylko trochę więcej waży <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Spytam, jaki masz budzet? Jezeli bys mogl troszeczke dolazyc, wybral bym np. Shimano Techium , albo cos podobnego innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 ja bym na twoim miejscu obejzal sobie ryobi excia ps. porownywac mercedesa z BMW to jak gruszki z jablkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Pitt, czy to nie jest model Ryobi identyczny z Blue Arc?iem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 one wszystkie sa z tej samej fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Penn je chyba produkuje? PS: Ja bym na Twoim miejscu poszedl do sklepu wedkarskiego i obejrzal sobie np. 3 modele, tak jak Shimano Exage, Shimano Technium i Spro Red/Blue Arc. Obmacaj, i napisz nam jakie sa Twoje wrazenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 dobry pomysł, ale ciężko będzie znaleźć w moim miasteczku takie cuda będe musiał pojechać do większego miasta zależy mi żeby kołowrotek był solidnie wykonany, ponoć kołowrotki shimano takie są, nie wiem, nigdy nie miałem takich wynalazków teraz chce dobrze ulokować swoje pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Jezeli chodzi o stabilnosc, to napewno Spro Red/Blue Arc jest tym kolowrotkiem, ktory bije na glowe Shimano. Mi sie jednak wydaje ze tylko obudowa, bo ma naprawde porzadna, z metalu. Natomiast Shimano jest moim zdaniem lepszy od Spro w srodku, tzn. takie rzeczy jak os; ogolnie mechanizm - takie moje zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi