paawelek83 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Widzieliście, macaliście to?http://www.firmadragon.pl/index.php/oferta/wdziska/wdziska-dragon/x-trememachnąłem na sucho tymi patykami i jestem pod wrażeniem.design naprawdę godny pracowni, jakość wykonania niezła, dobre komponenty.bardzo szybkie blanki o akcji szczytowej. pod sandacza będą malinowe i wszelkie opadające wabiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 To chyba tego roczna nowość Dragona, widziałem tylko w katalogu i wzrok przykuła niesamowita lekkość kijaszka 2,70 6-28 i waga nieco ponad 130 gram ...oraz wykonanie. Pewnie będzie miał swoich odbiorców cena nie jest tragiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Testował ktoś może ten kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Owszem. Miałem okazję zakupić taki dla kumpla. Ostatecznie katuję teraz najdłuższą wersję. Obiektywnie: nie jest to kij z pracowni. Ale warty uwagi w takiej kasie. Subiektywnie: opisany od 6 - 28 g. Ładuje się od 4 g wabików, najlepiej o skupionym ciężarze. Górna granica cw według mnie dobrze opisana. Rzuca celnie i daleko. Intuicyjnie. Szybki mocno, co mi akurat pasuje. Przyjemnie czuły - 2 calowe kopyto czuć mocno. W zasadzie wszystko czuć mocno, co jest in plus dla nie patrzacych na szczytówkę U mnie robi za uniwersał wiślany. Mimo szybkości i pletki nie miałem spadów, nie odbijał ryb. A łowiłem nim okonie, klenie, bolki, szczupłe i sandacze. I da się. Ze wskazaniem na te ostatnie. Co do mocy, niby 14lb... kijek wygląda i sprawia wrażenie kruchego. A nie jest. Przyłowił ponad 5 kg karpia i sumka na jakieś 130 cm (komary uniemożliwiły skuteczny pomiar i w sumie dobrze, bo ryba w okresie powinna szybko wrócić do wody i tak się stało). W obu przypadkach x-treme zdał egzamin wzorowo. Mocy nie brakło. W moim kijku przelotka wejściowa odrobinę krzywo zamontowana. W ogóle mi to nie przeszkadza. Delikatny lakier. W ogóle warto dbać bo łatwo o rysy. Kij nie leci na pysk, co cieszy (w porównaniu z guide selectem...). Póki co wędka zaliczyła jakieś 40 wypadów. I widzę więcej plusów niż minusów. I to chyba tyle. Mam nadzieję, że coś pomogłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Oj pewnie że pomogłeś tym postem, a kijek oj warty uwagi szczególnie jego lekkość jest plusem. Już powoli o nim myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Trochę czasu minęło, może używa ktoś kijka z tej serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Ja używam go non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Kolega ma 2,70cm do 28gr i jest zadowolony!łowi nim od maja.Dobrze trzyma rybę i to nie koniecznie dużą!przelotek kij ma dużo(chyba 11)i o nie dużej średnicy ale przynęty lecą zadowalająco!W tym przedziale cenowym chyba jedna z lepszych propozycji!no i osprzęt fuji.Ja im parę razy łowiłem woblerem to fajnie czuć pracę przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 U mnie nie ma wyjścia i musi trzymać każdą, bo w tej chwili tylko jeden on mi został Ciekawy badyl do ganiania wszelkiego drobiu a i grubego zwierza się nie boi. Pod warunkiem, że nie siądzie jakiś wąsaty potwór Z takimi do 1,5 da się jeszcze potańczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Koledzy, a jak z czuciem tego kija. Ostatnio kupiłem Dragon Ultima i z czuciem moim zdaniem słabo - porównuje do kija Robinson Diaflex z 80mln PSI . Ultima chyba z niższgo modułu wykonana, ale X-treme też nie rozpieszcza. Edytowane 19 Października 2013 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) Koledzy, a jak z czuciem tego kija. Ostatnio kupiłem Dragon Ultima i z czuciem moim zdaniem słabo - porównuje do kija Robinson Diaflex z 80mln PSI . Ultima chyba z niższgo modułu wykonana, ale X-treme też nie rozpieszcza.Ja testowałem w sklepie na "sucho" ten kijek Dragon x-treme 2,30m 4-21g w taki sposób że pan przykładał szczytówkę do krtani a ja sprawdzałem jak "przewodzi"-powiem tak, byłem w szoku że taki ładny kijek,technologia nano-a czucie najmniejsze,ale to są tylko odczucia na "sucho"i pewnie najdokładniej wypowie się ktoś co łowi tym kijaszkiem Edytowane 20 Października 2013 przez rej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Ja testowałem w sklepie na "sucho" ten kijek Dragon x-treme 2,30m 4-21g w taki sposób że pan przykładał szczytówkę do krtani a ja sprawdzałem jak "przewodzi"-powiem tak, byłem w szoku że taki ładny kijek,technologia nano-a czucie najmniejsze,ale to są tylko odczucia na "sucho"i pewnie najdokładniej wypowie się ktoś co łowi tym kijaszkiemMogłeś poszukac innej krtani. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Z ta krtanią to taki sam kit jak z pstrykaniem paznokciem w przelotkę. Nijak się ma to faktycznych parametrów. Trudno. Trzeba czekać, aż ktoś kto ma się pochwali i wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Z ta krtanią to taki sam kit jak z pstrykaniem paznokciem w przelotkę. Nijak się ma to faktycznych parametrów. Trudno. Trzeba czekać, aż ktoś kto ma się pochwali i wypowie.No właśnie, jestem ciekawy czy jest jakiś dobry sposób na sprawdzenie czułości wędziska w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Ja też od godziny się nad tym zastanawiam i wymyśliłem, że jak się podniosę z łóżka do wezmę kij, przeciągnę plecionę i doczepię główkę malutką. Zacznę stukać o dywan i parkiet - pierw blankiem nieczułym, a następnie tym czułym. Ciekaw jestem czy odczuję różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Pewnie przez tą krtań przelało się za dużo gorzały, dlatego czucie słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Sprawdziłem, zaproponowany sposób z ciężarkiem nie działa. Trzeba szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Pewnie przez tą krtań przelało się za dużo gorzały, dlatego czucie słabe. Jakby co to sprawdzałem jeszcze avid-a,Team dragony,inazumę flash (do 22g) i okumę inspirę i najlepiej wypadł st croix avid i za raz po nim Inazuma Dodam -na tej samej krtani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Jakby co to sprawdzałem jeszcze avid-a,Team dragony,inazumę flash (do 22g) i okumę inspirę i najlepiej wypadł st croix avid i za raz po nim Inazuma Dodam -na tej samej krtani Być może ta krtań wyróżnia różne gatunki......alkoholi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Być może ta krtań wyróżnia różne gatunki......alkoholi. Szcególnie uczulona jest na nowosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Panowie, jak spisze się ten model do 28g w łowieniu bolków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Pierwszy raz nad wodą z kijem 3-18g i na twarzy banan. Woda stojąca, 3m głęboka, lekki powiewający wiaterek. Główka 3g + 2" widać opad przy braku wiatru, od 5 dobrze, od 7g do 15g komfort. Wyjąłem kilka mini okonków bez uszkadzania pyszczków. Dla mnie średnia okoniówka z zacięciem sandaczowym. A z Rarenium 2500 zestaw bajka. Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Kolega zakupu kijaszek 3-18 pod kleniojazie i rewelka sprawdza się pod małymi wobkami, sprawdził kilka klasyków jak team dragon do 18 i diaflexa i avida i okazao się że xtrem to strzał w dziesiątkę, łowiłem fajny kijaszek, jak najbardziej polecam mimo że cena bliska już stajni st.croix w wersji Avid. Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kristo Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Odświeżę temat. Będąc niedawno w CW pomachałem sobie właśnie takim X-treme, bodajże 2,10m, 3-18g. Ten model na sucho zaintrygował mnie na tyle, że chciałbym dowiedzieć się o nim ciut więcej, zwłaszcza, jeśli chodzi o dolny i górny cw. Na ile precyzyjnie jest on określony? Bo wiadomo, że np. Amerykańce są zazwyczaj niedoszacowane. Rozważam dwa modele: ten 3-18 lub 4-21. Niby różnica niewielka, ale chciałbym go ewentualnie dopasować do moich potrzeb.Kij ma być na łódkę, preferuję 2-częściowy, przynęty główki 5-15g plus guma 3-4 cale, koguty do 20g max, czasem wobler 8-10 cm.Szczególnie mnie interesuje, czy te koguty podbije. Łowiska raczej płytkie do max 6 m, standard to 3-4m. Czy któryś z nich nada się pod takie łowienie? Czy szukać dalej? Dzięki za pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ten do 18g nie poradzi sobie z główką 15g i 4", kogutem 12+ czy wobkiem 10cm. Ja łowiłem wobkami 5cm i to dawało kijowi popalić. To kij delikatny, a do 20g kogutów i 4" potrzebujesz większą moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi