Skocz do zawartości

Łowiska w okolicach Rzeszowa

Bastuś z Bratko

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

@ Bastuś z Bratko ja mialem dwa miarusy przy moscie kolejowym 

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chodzi Ci chyba o tą opaskę pod mostem, tak? W moim rejonie opaska występuje tylko w postaci starej, dziurawej, oderwanej od brzegu, pojedynczej, reliktowej opaski, która w dodatku nie obdarzyła mnie niczym konkretnym. Za to bystrza znajdujące się w jej bezpośrednim kontakcie sa ciekawym łowiskiem jazi oraz kleni. Na następnych wakacjach obiecuję, że się mocniej przyłoże do tej opaski, bo nie wierzę, że wszystko co można z niej wyciągnąć to jakieś skarlałe klonki i okonki.

Bartus to nie bylo zatrucie a zwykla przyducha.

Przyducha?! A jaki był jej powód i dlaczego wystąpiła na tak dużą skalę w dodatku tylko raz.

Jeszcze takie jedno pytanie, jakie warunki muszą wystąpić aby na rzece wystapiło zjawisko przykosy? Czy są jakieś szanse znalęźć taką miejscówę na Wisłoku?

Przykosa tworzy się z piasku a na wisłoku nie ma piasku.

trzeba dwie wywrotki zalatwic i po sprawie :mellow:

P.S.

szczupaki gryzą ładnie na zalewie, ostatnio z brzegu poławiam bo nie mam środka pływającego, ale dzieje się jak nigdy.

może bez jakiś wielkich sztuk, ale 50+ się trafiają często.

czesc wam!! :mellow:

mieszkam w warszawa a moja dziewczynka mieszka w rzeszowie :mellow: !!!widzialem kilka rzeka w rzeszowie jest niska woda :angry: ;/mam pytanie was!ile kosztuje na tydzien PZW ??bo chce lowic na bolka w rzeszowie!!! ;) ;)

pozdro lukexio

tu prawie nie ma bolków, w wisłoku..

zezwolenie nie powiem ci ile kosztuje, bo opłacam karte w lublinie.

Boleń na Wisłoku w okolicach Rzeszowa jest liczny, tylko nie liczni potrafia go świadomie łowić. To, że złowienie 1 tak jak na Wiśle czy Odrze jest nie realne to inna sprawa.

Znaczy się 10. :mellow:

mieszkam w warszawa a moja dziewczynka mieszka w rzeszowie :mellow: !!!widzialem kilka rzeka w rzeszowie jest niska woda :angry: ;/mam pytanie was!ile kosztuje na tydzien PZW ??bo chce lowic na bolka w rzeszowie!!! ;) ;)

pozdro lukexio

jak to nie ma zezwolenie w rzeszwoie :unsure: :unsure: ??czemu nie mozna powiedz mi :huh: :huh: ile kosztuje??

pozdro lukexio

jak to nie ma zezwolenie w rzeszwoie :unsure: :unsure: ??czemu nie mozna powiedz mi :huh: :huh: ile kosztuje??

nie powiedzialem ci ze nie ma, nie wiem ile kosztuje, bo ja nie oplacam zezwolenia w rzeszowie bo mi sie to nie oplaca :D

sprawdz tu:

http://www.pzw.org.pl/45/ moze cos bedzie napisane, jak nie to na pewno bedzie tel.

EDIT:

ooo... google twoim przyjacielem http://www.pzw.org.pl/45/mod.php?dir=wiadomosci&file=cas cade&id_wiadomosci=7675&id_kategorii=1&opcja=wia domosc&pozycja=0

• 2 tygodnie później...

Chłopaki z Rzeszowa lub okolic. Wybieram się na weekend w wasze okolice gdzie nmożna teraz powędkować? co prawda jade na zjazd na uniwerek ale mam prawie cała sobote wolną więc połaził bym tu i ówdzie :o może nawet wspólny wypad jakbyście czas mieli???

Jak to gdzie? W Rzeszowie :mellow:

Najlepiej zwodować się na prawym brzegu zbiornika (patrząc z zapory) i łowić na wysokości miejsca wodowania przesuwając się w górę i w dół zbiornika (uwaga na strefę ochronną zapory). Najlepsze przynęty to duże rippery, kopyta na lekkich główkach.

Chłopaki z Rzeszowa lub okolic. Wybieram się na weekend w wasze okolice gdzie nmożna teraz powędkować? co prawda jade na zjazd na uniwerek ale mam prawie cała sobote wolną więc połaził bym tu i ówdzie :o może nawet wspólny wypad jakbyście czas mieli???

jak już obłowisz zalew, albo wisłok poniżej lub powyżej miasta to pobawić sie możesz tu:

http://www.undergrandbowling.pl/

albo poszukać sobie czegoś tu:

http://imprezy.rzeszow.pl/

ja bym chętnie wyskoczył na jakieś rybki, ale w sobotę wybieram się do Góry Kalwarii tu:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=3635&amp ;start=0&

daj znać jak będziesz nastepnym razem.

Ja mam pontomn oznakowany, ale jak już pisałem na priv siksie ciężko będzie go zabrać, ale zobaczymy może najpierw zrobie mały rekonesans :o a potem to zobaczymy znajzdy mam przynajmniej raz w miesiącu więc może będzie okazja wspólnie powędkować. Aha a gdzie u was można wykupić opłate na 1-2 dni wędkowania? no chyba że jest podpisana umowa musze to sprawdzić między naszymi okręgami

Lewy tzn. bez numerów. Jestem niepełnoletni a ojciec nie weźmie go na siebie :/

@Siksa chyba mnie nie podejrzewasz o kradzież? Mam ponton ok. 40 letni Karaś. Co ciekawe guma nie przecieka i jest w dobrym stanie wizualnym ;)

http://www.erzeszow.pl/1403/1403/art81.html?PHPSESSID=6def80 94f3518870d9e498ec44a94510

Dla Rzeszwiaków i nie tylko :D