muskellunge Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 WitamJaki polecacie sklep internetowy gdzie można kupić twarda balsę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 ostatnio mega twardą dostałem z hobby-model.pl i to taka że nożyk Olfy staje w drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) właśnie takiej szukamTo jest konkretnie z jakiejś firmy ta balsa czy nic na niej nie pisze? Bo ja kupiłem z Graupnera .Miała być średnio -twarda(źle sprzedawca podpisał)a tak naprawdę jest miękka,tak miękka ze jak szlifuje i papier ścierny za mocno przycisnę to jego krawędź wcina się w ta balsę jak żyletka Edytowane 4 Marca 2013 przez muskellunge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Jest tylko naklejka hobby-model i nic poza tym, ale mam też deskę na której widnieje pieczęć Alabama balsa i tez twarda jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) Sorki sprawdziłem i napisane jest Panama Balsa Edytowane 4 Marca 2013 przez piotro82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Dzieki,tak właśnie myślałem ze Panama.Pytałem już kilku lurebuilderow i wszyscy mówią ,ze ta Panama najtwardsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Najczęściej, jeśli się nie zaznaczy w zamówieniu, to przysyłają losowo. Trochę siedzę też w modelarstwie i balsy przewaliłem przez łapy kilka desek.Polecam zadzwonić do sklepu modelarskiego majster-klepka, powiedzieć co się chce i wyślą taką jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Potwierdzam, tez stosuję panamę i jak do tej pory najtwardsza. Do tego równomiernie twarda na całej długości desek, a nie ze kawałek deski (np połowa grubości) twarda, a połowa cienka i pozniej zabawa ze szlifowaniem takiego cholerstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 ostatnio mega twardą dostałem z hobby-model.pl i to taka że nożyk Olfy staje w drewnie czekam na próbną partię od nich, mam nadzieję, że to ta sama balsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 http://allegro.pl/graupner-balsa-deska-balsowa-1000-x-100-x-12mm-i3022403438.html Polecam ten sklep i tą balse:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 http://allegro.pl/graupner-balsa-deska-balsowa-1000-x-100-x-12mm-i3022403438.html Polecam ten sklep i tą balse:)Sklep ten, na 7 zamówionych rzeczy 4 przysłał niezgodnie z zamówieniem Dodatkowo tak je spakował, że cała powierzchnia deski balsowej byłą powgniatana. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Ta balsę z Graupnera to właśnie kupiłem z tego sklepu Jest źle podpisana jako średnio-twarda,ale tak naprawdę jest ona średnio-miękka.Przyda się i taka do małych woblerów,ale akurat potrzebna mi była twarda do większych.Ogólnie do sklepu nie mam zastrzeżeń,deska przyszła nie naruszona pomimo ze balsa b.miękka.Tak miałem zapakowane solidnie ,ze z 10 min odpakowywałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Mi tam zawsze towar się zgadza i zadnych uszkodzen nie było.. Edytowane 9 Marca 2013 przez maxi1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Jeśli lubisz twardsze niż balsa drewno to kup sobie deskę lipową. Drewno z lipy trzeba obrabiać innym nożem niż balsę i wtedy cięcia przebiegają całkiem sprawnie. Nieźle w przypadku lipy sprawdza się taki nożyk i oryginalne ostrza Bimetal: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Z lipy tez robię, jesienią wziąłem sobie taka dechę ok 20kg,jeśli o ostrza chodzi to ja najbardziej lubię Lenoxa z tytanową krawędzią(jak narazie najlepsze ostrza jakich używałem)Deseczki z balsy potrzebne mi są,bo lubię robić niektóre wobki z 2 polówek,głownie do tego potrzebne mi deski 5-6mm grubości.Głownie taki model robię tych z balsy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Ale super łuska wyszła ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dzieki,lubię takie drobne łuski na woblerach.Co do balsy,to przyszły mi dziś deski tej Panamy.Faktycznie twarde są,ale dokładnie takich szukałem.Tak wiec jak ktoś lubi twarda balsę to polecam z tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi