Skocz do zawartości

Bezlusterkowiec - sample

Rekomendowane odpowiedzi

@Nizdęb pokazał swego czasu sample (fullsize) z Samsung,a NX100

Czy któryś z kolegów dysponuje WŁASNYMI lub może fotami znajomych z innych modeli bezlusterkowaców?

Najlepiej gdyby były z terenu (za dnia), a już nie wspomnę, że najlepiej z jakąkolwiek rybką :)

Nie odsyłajcie mnie na strony pokroju pixel-peeper - bo nie mam do nich zaufania

PZDR

Zanderix

Kupiłem kiedyś sprzęt podpierając się przykładami - nie osiągałem porównywalnych wyników w podobnych warunkach i przy identycznych ustawieniach z podawanych Exif,ów.

Być może z mojej winy, niewiedzy,niedostosowania istotnego szczegółu - nie wiem.

Gdy otrzymywałem od znajomych sample z ich sprzętów lub ewentualnie sam sprzęt do testu, wyniki pokrywały mi się z późniejszymi zakupami.

I tyle :)

Kiedyś znalazłem podobną stronkę ale nie pamiętam co to było fotki super by nie powiedzieć rewelacja. No i w lepszej jakości. Te różnice wynikają pewnie z obróbki jakim były poddawane zdjęcia. Gdyby było wszystko w RAWie to pewnie różnice byś miał niewielkie. 

Nie ma co kombinować z samplami, tak naprawdę różnicę w zdjęciach robią światło, user i użyte szkła - jakie kto potrzebuje musi wiedzieć sam. Puszka to niewielka różnica, tym bardziej w tak mało wymagającej dziedzinie jak pstryki na łódce, gdzie nie trzeba szybkiego af czy kosmicznego iso. 

Jakiego wyboru wobec tego byś dokonał ? Konkretnie który bezlusterkowiec ?

@Robek z całym szacunkiem 

No i widzisz :

1. zadałem pytanie

2. napisałeś dwa posty, z których żaden nie odpowiedział na moje pytanie

3. dalej jestem w czarnej dupie, pełen prawd objawionych i Twojego zdania na temat nie związany z postem

4. skoro tak razi Cię poziom fotografii j.pl - to po kiego ....

PZDR

Zanderix

Masz samowyzwalacz 2 i 12 sekundowy, oprócz tego można podłączyć wężyk także bezprzewodowy. Nie wiem jak jest na sterowaniu radiowym, ale na kabelku nie spotkałem jeszcze takiego by nie było dwustopniowego przycisku wyzwolenia migawki. Poza tym możesz ręcznie ustawić ostrość, przymknąć przysłonę i jesteś w kadrze ostry jak brzytwa, tym bardziej że robisz fotkę obiektywem szerokokątnym.