Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 WitamMiqałbym do Was pytanie - ile pstrąg potrzebuje czasu na odstresowanie się po spięciu w czasie holu - kilka godzin/dobę/kilka dni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Trzeba po niego wracać zawsze . Z opowieści wiem, że potrafią już po kilku minutach a nawet bez odpoczynku przywalić po raz drugi w przynętę. Czasami jednak w ogóle już się nie pokaże. Różnie to bywa... zależne od osobnika i warunków pewnie. Zawsze jest też możliwość, że ów osobnik ucieknie z danego niebezpiecznego miejsca a jego miejsce zajmie po jakimś czasie inny...Ale pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Z mojego doswiadczenia z malych rzek na pomorzu i warmi wynika, ze tego samego dnia nigdy nie udalo mi sie sprowokowac duzej ryby do brania, ktora uprzednio stracilem podczas holu. Zdarzaly sie odprowadzenia i podgryzania, ale bez zdecydowanego uderzenia. Natomiast po kilku dniach udalo sie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Czyli jak wczoraj mi spadł to jutro moge jechać Sławek - był na Twojego pstrążka, teraz łowię tylko na to i na bullheada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Bardzo mi przyjemnie niech poprawi na to samo i się nie zepnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 WitamMiqałbym do Was pytanie - ile pstrąg potrzebuje czasu na odstresowanie się po spięciu w czasie holu - kilka godzin/dobę/kilka dni?? Kilka dni temu, prawie na zakończenie sezonu, miałem takie oto zdarzenie. Stoję w wodzie, o głębokości nieco powyżej kolan. Rzucam pod prąd. Do Celty nr 3 (Rublexa), startuje trzydziestaczek (może ). Dogania blaszkę, kilkakrotnie trąca ale się nie zapina.Zaczyna mi brakować linki, więc wykonuję półobrót, prowadząc blaszkę wokół siebie. Zapinam go, w ostatnim momencie ale zacięcie jest już bardzo słabe. Chwilę walczy i spina się.Zmęczony spływa pod niewielki wykrot.Wychodzę na brzeg i schodzę, ok 1,5 metra poniżej tego miejsca i rzucam (znów pod prąd). Szybko ściągam blaszę, do wykrotu i nagłym ruchem odciągam od grożącego zaczepu, w bok. W tym momencie uderza.Znowu krótka walka na płytkiej wodzie. Poznaję, że to ten sam osobnik po charakterystycznym ubarwieniu.Niestety znowu spada, tym razem przy podbieraniu ręką, w momencie gdy drugą ręką szykuję aparat. Gdy poraz drugi spływał pod kolejny wykrot udaje mi sie zrobić fotkę. Był już chyba mocno zmordowany. Zdecydowałem że dam mu już spokój.A oto ten wojownik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Takie właśnie wydarzenia @Popper które też przeżyłem sprawiły że od stycznia atakuję pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 te pstrazki, ktore ostanio zlapalem, tez byly strasznie zmordwane po pogoni za woblerem, potrzebowaly dluzsza chwile, zeby wrocily do siebie, kiedy je wypuscilemco do ponownych atakow, to raczej dwa, gora trzy i to w spokojnej wodzie, potem zero reakcji, choc widzialem gdzie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 To żywe stworzenie i dlatego nigdy nie wiadomo jak się zachowa. To zupełnie tak jak z ludźmi - jedni gdy się oparzą to unikają gorącej herbaty a inni będą czerpać z tego przyjemność (na przykład chodząc boso po rozgrzanych węgiełkach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kuba Standera
Witam
Miqałbym do Was pytanie - ile pstrąg potrzebuje czasu na odstresowanie się po spięciu w czasie holu - kilka godzin/dobę/kilka dni??
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi