HenrykJ Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 WitamSzukam informacji na temat tego kręciła do UL.Podobno jest to RARENIUM 1000 z 9 łożyskami i hamulcem od TP.Cena porównywalna do Rarenium C2000S i 9 łożysk a nie 6.Zdecydowałem się na zakup kręciła do UL i teraz nie wiem co kupić.Proszę o radę .link do strony z Cardiffem.http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/18254/cPath/21_39_41_2263/saltwater-fishing/shimano-cardiff-ci4-plus-c2000ss.htmlPozdrawiam.hj3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Cardif to tensam kołowrotek co reranium, inna szata graficzna i niektóre elementy - knob i szpulkaCardiff ma 8 łożysk reranium 6, a te 2 to są w szpuli cardiff'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 http://www.mefistofishing.pl/shimano-biomaster-2000s-p-893.htmlJa bym w to poszedł po taniości.Mam 2000 z 2008roku o polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam, macie może jakieś nowe info odnośnie tego Cardiff-a ,może ktoś użytkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 http://www.askari.pl/index.php/produkt/shimano-cardiffja dostalem od mikolaja takie cacko bylem tylko dwa razy nad woda bo lód nadszedł - ale poki co jestem bardzo zadowolony .... do XUL super sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Właśnie o coś takiego mi chodzi ponieważ nabyłem mhx-a 781-2 do 5,5g. i myślę o takim cacku, tylko powiedź jak jego praca? Powinna być masełko i ile realnie weszło by plecionki 0,04 lub 0,06? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Praca jest masło ...(jak dla mnie )Varivasa light game pe 0,2 weszła cala szpula...ale to już naprawdę był max...(jutro napisze ile dokładnie to metrów , bo napewno nie100 m) Edytowane 11 Lutego 2017 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Ok czekam bo szczerze interesuje mnie ten kręcioł, choć koledzy mówią nie kupuj lepiej dołóż i kup coś made in Japan, ale nic takiego lekkiego nie kupę. Vaniek jest tylko trochę cięższy ale sporo droższy nie wiem czy warto tyle dokładać tylko pod UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 na temat japan nie japan to ja sie nie wypowiadam - wszystko juz zostalo na forum powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 A nie lepiej Stradica Ci4+ 1000FB za 600zl? Za 45zl dokładasz 3 lozyska i masz 9+1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 tak niesmialo zapytam kto za 45 zl to zrobi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Sam to zrobisz. Jesli masz mały srubokrecik krzyżakowy to wymienisz sam tulejkę na łożysko w knobie. Do wymiany tulejki na osi pod szpula potrzeba mikro imbusika, do dostania za 8zl na Allegro lub można zrobic ze spinacza biurowego. Obie wymiany nie wymagają absolutnie rozkręcania kołowrotka czy ingerencji w środek, przeróbek itp. Trzecie łożysko pod wormem wymaga małego torxa i srubokrecika krzyżakowego. Rowniez nie wymaga rozkręcania kołowrotka i rozkładania go na części pierwsze. Przy odrobinie umiejętności i posiadaniu 3 małych srubokrecikow wymienimy 3 tulejki teflonowe na lozyska w niecałe 5 minut. Same lozyska kupimy na Allegro u jednego sprzedawcy. W Gdańsku zapraszam, sam Ci to szybko wymienię Edytowane 11 Lutego 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 A gdzie znalazłeś takiego stradica 1000 za 600 zeta bo na allegro 769zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Na forum było dosc duzo po 619, ściągane z Moritza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Sam to zrobisz. Jesli masz mały srubokrecik krzyżakowy to wymienisz sam tulejkę na łożysko w knobie. Do wymiany tulejki na osi pod szpula potrzeba mikro imbusika, do dostania za 8zl na Allegro lub można zrobic ze spinacza biurowego.Obie wymiany nie wymagają absolutnie rozkręcania kołowrotka czy ingerencji w środek, przeróbek itp. Trzecie łożysko pod wormem wymaga małego torxa i srubokrecika krzyżakowego. Rowniez nie wymaga rozkręcania kołowrotka i rozkładania go na części pierwsze. Przy odrobinie umiejętności i posiadaniu 3 małych srubokrecikow wymienimy 3 tulejki teflonowe na lozyska w niecałe 5 minut. Same lozyska kupimy na Allegro u jednego sprzedawcy. W Gdańsku zapraszam, sam Ci to szybko wymienię ok trzymam za slowo ... nawet wiem pod ktory salon samochodowy mam podjechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Zapraszam, tylko daj wczesniej znać, żebym srubokreciki ze sobą z domu zabrał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Kupujesz Cardiffa, dokładasz 3 łożyska i masz 11+1, warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Jest jeszcze jedna dość istotna różnica pomiędzy tym stradiciem a cardiffem...pojemność szpuli:-( W tym fb przydałaby się płytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Czyli nam się prawie vaniek z tymi dodatkowym łożyskami robi? Edytowane 12 Lutego 2017 przez rav00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) praca zauważalnie lepsze jak przed zabiegiem? A nie lepiej Stradica Ci4+ 1000FB za 600zl? Za 45zl dokładasz 3 lozyska i masz 9+1 Edytowane 12 Lutego 2017 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Żbiku pisał, że praca minimalnie lepsza...ale to zawsze więcej elementów podpartych łożyskami, a teoretycznie to ma szanse w jakimś stopniu zwiększyć trwałość...a jak jest w praktyce ? Sam kiedyś chciałem kupić Cardiff'a ale celowałem w 2008 Cardiff 2000 HGS ale bałem się, że jak wezmę używkę to nie znajdę gratów w razie coś trzeba byłoby wymienić. Cardiff to chyba taka leciutka maszynka typowa dla łowienia pstrągów na UL'owe zestawy, do łowienia w stylu Aji, Mebaru...czyli do lekkich robótek.Model 2008 miał obudowę z magnezu ? Bo ten nowszy to CI4+...?W dobrej cenie sam bym kupił...ale na razie nie mam wolnego budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Mimo że kręcioł jest już sporo czasu na rynku to jest o nim bardzo mało info w necie , a to znaczy że mało kto go ma, a moda na UL coraz większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Może, jest na tyle sprawny, że nie ma co pitolić w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Panowie, kreciol (Stradic) godny polecenia, kręci dobrze. Wymiana tulejek na lozyska nic nie daje praktycznie ale mamy w świadomości, ze to kreciol z 9+1, a nie "tylko" 6+1 Cardiff to nic innego jak zbajerzony Rarenium czy Stradic z dopakowanymi łożyskami w najmniej istotnych miejscach, bajeranckim knobem i płytka szpulka (akurat tylko ta szpulka do mnie przemawia) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Dodatkowe łożyska pod szpulą i w szpuli w Cardiff-ie nie są sprawą przypadkową, ponieważ mają za zadanie poprawienie precyzji pracy hamulca, który to przy łowieniu UL ma znaczenie wręcz strategiczne. Dokładając 3 łożyska w miejsce tulejek [1 w korbce i 2 w środku] otrzymujemy kołowrotek, który ma łożyska wszędzie tam gdzie trzeba w ilości 11+1 i bardzo precyzyjny hamulecDla mnie odwrotnie, Stradic i Rarenium to takie zubożone Cardiff-y, także jeśli chodzi o estetykę Edytowane 12 Lutego 2017 przez mohave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi