rav00 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Ok, to może zabrzmi smiesznie ale jak dobrać te łożyska? I tu chyba się nie obejdzie bez fachowca skoro 2 są w środku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Łożyska:Knob - 4x7x2.5Pod szpule - 5x11x3Na dol worma - 3x6x2.5 Żadne nie wymaga rozkręcania i otwierania kołowrotka. Knob - wiadomo raczej co i jak, potrzebny jedynie śrubokręt krzyżakowy Pod szpule - potrzebny imbus 0.9, którym odkręcimy śrubkę mocująca tulejkę osadzona na osi, na ktora wchodzi szpulka. Śrubka ukryta jest pod plastikowymi podkładkami regulacyjnymi na osi. Po jej wykręceniu z osi zasuwamy podkładki regulacyjne i wymieniamy biała tulejkę teflonowa na łożysko. Dół worma - potrzebny mały torx (nie pamietam z głowy jaki rozmiar, chyba 2 lub 3) i śrubokręt krzyżakowy. Torxem odkręcamy jedna śrubkę, ktora trzyma srebrna dupkę kołowrotka. Potem odkręcamy krzyżakowym druga śrubkę pod dupką, który trzyma blaszkę mocująca dolną tulejkę teflonową worma i wymieniamy ją na łożysko). Panowie, naprawdę proste jak budowa cepa. Jedynie nie każdy moze miec narzędzie. Jak ktos bedzie dalej sie bal, to proszę o priv, podam nr tel i postaram sie przez telefon wytłumaczyć na co zwracać uwagę Polecam te:- https://www.obi.pl/klucze-i-zestawy-kluczy/lux-wkretak-precyzyjny-z-zestawem-bitow-32-czesciowy/p/3982337- http://allegro.pl/klucz-imbus-mini-0-9-mm-miniaturowy-imbusowy-k4-i6372284728.html Edytowane 12 Lutego 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Varivas PE 0.2 weszło 150 m , ale to już był max ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 OK, tylko realnie jaka to grubość w mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 A tego to nie wiem ... ale w innych wątkach było gdzieś o realnych grubościach plecionek. ( ja bym strzelał ze to jest jak żyłka o.12 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam chciałbym poznać opinię użytkowników nt. kołowrotka Shimano CARDIFF CI4+C 2000 HGS, gdyż mam obawy przed napisem Malaysia.Parametry są ciekawe lecz opinie bez cenne z góry wszystkim dziękuje i pozdrawiam.Mile widziane propzycje podobnego sprzętu do porównania za i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Witam chciałbym poznać opinię użytkowników wyżej wymienionego kołowrotka,gdyż mam obawy przed napisem Malaysia.Parametry są ciekawe lecz opinie bez cenne z góry wszystkim dziękuje i pozdrawiam.Mile widziane propzycje podobnego sprzętu do porównania za i przeciw. Jak przykręcisz kołowrotek do wędki to napis Malaysia zniknie Ci z oczu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzz Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 No niby tak ale czy nie pokaże się w postaci odgłosów z ładnie zapakowanego mechanizmu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dół worma - potrzebny mały torx (nie pamietam z głowy jaki rozmiar, chyba 2 lub 3) i śrubokręt krzyżakowy. Torxem odkręcamy jedna śrubkę, ktora trzyma srebrna dupkę kołowrotka. Potem odkręcamy krzyżakowym druga śrubkę pod dupką, który trzyma blaszkę mocująca dolną tulejkę teflonową worma i wymieniamy ją na łożysko). IMO żeby działało to naprawdę dobrze to trzeba oprócz tulei wyjąc także podkładeczkę pod tuleją (nr 90 na schemacie), wstawić łożysko 3x6x2,5 i między nie a blaszkę mocującą także dać podkładkę blokującą bieżnię zewnętrzną a uwalniającą wewnętrzną. podkładka w takich przypadkach w innych młynkach Shimano z łożyskiem w tym miejscu jest chyba 6x4x0,1. Inaczej zablokujemy blaszką łożysko i będzie działało tylko jak tuleja, tzn. worm będzie się kręcił wewnątrz łożyska a bieżnie będą unieruchomione. Nie wiem jakie wymiary ma ta podkładka która jest oryginalnie pod tuleją, bo być może ona mogłabyby przyjść i byłoby super bo bez dodatkowego ściśnięcia worma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Użytkuję Cardiffa hgss od sezonu na zmianę z Soare pgss. Cardiff oczywiście bardziej wysmakowany stylistycznie, natomiast z racji dużego przełożenia ma cięższy start od soare. Obydwa mogę polecić do UL-a. Cardiff sparowany z Matagi Super Ajax, Soare z Kraagiem fa skxf 705-2N. Robią robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 ja mam cardiffa zwykłego od poczatku roku przy xul ... złego słowa nie powiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Panowie i jak tam wasz Cardiffy bo w Ravenie kuszą ceną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Mój Lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Już niedostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Panowie i jak tam wasz Cardiffy bo w Ravenie kuszą ceną ...????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Cardiffy to już raczej tylko indywidualny import/ebay. Szukałem tego kręcioła na początku tego roku i niestety żaden sklep w PL nie miał go u siebie mimo, że wisiał na stronie jak w Ravenie. Swojego dorwałem w końcu na ebayu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Cardiffy to już raczej tylko indywidualny import/ebay. Szukałem tego kręcioła na początku tego roku i niestety żaden sklep w PL nie miał go u siebie mimo, że wisiał na stronie jak w Ravenie. Swojego dorwałem w końcu na ebayu. z friszpingiem do PL z JP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 z friszpingiem do PL z JP ?Szukałem kręciołka w granicach UE Mój przyjechał do mnie w Włoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A czasem mefisto nie ma???https://www.mefistofishing.pl/shimano-cardiff-ci4-c2000ss-p-1153.html ale jak się chce za pół darmo to wiadomo że się nie znajdzie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Jak się chce to się znajdzie. Dla Ciebie pół darmo a dla mnie adekwatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Tę cardiffy są we Włoszech po dokładnie 240€ + wysylka. W japoni można go dostać za 835zł ale trzeba doliczyć VAT. W obu przypadkach różnica prawie rzadna więc napewno kolega Mefisto jest dobra opcja jak ktoś nie chce się bawić w import. Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A stradic nowy ciągle tani nawet jak się doliczy 4 łożyska które można dołożyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Pomysł na Cardiffa przyszedł kiedy wziąłem do ręki kij, które zrobił dla mnie Ark70. Phenix 701, który waży 53,7 gr i Stradic wydaje się pod dropa być delikatnie za ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi