Skocz do zawartości

SHIMANO CARDIFF CI4 plus C2000SS

HenrykJ

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś Techniuma 1000 i kołowrotki w tym rozm. to jednak nie dla mnie ... Tak więc Stradic 2500 Ci4 vs Cardif 2000 Ci4 to różnica 25 gr. Gdyby to było 5-10 gr to machnąłbym na to reką ...

Edytowane przez Robert Crocker

Miałem w ręku najnowsze soare ci4+ c2000ss PG 2017. Wszystko fajnie ale praca nie wiele odbiegała od Shimano stradic ci4+ fb. Wiem, że nawet vanquish 2016 nie jest ideałem - bo szumi ale więcej smaru i po problemie Poza tą przypadlosciom to jest najlepsza opcja do Xul jakby nie patrzeć ale niestety oficjalna cena w pl zabija...

I teraz pytanie czy warto bo cena soare wynosiła jakieś 1150zl po imporcie kumpel ściągał z digitaka...

985f0a48e8bf60a84a8ac98b3c60ce37.jpg

Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mathew.stepnicki

Zawsze można zaryzykować i poszukać jakieś używki...

A tak na serio przy Xul taki vanquish, soare czy Cardiff to młynki na dożywocie. Z takiej perspektywy cena wydaje się bardziej przystępna. Jeśli budżet ograniczony to zostaje pogodzić się z pracą stradic ci4+ FB....

Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ja stwierdziłem iż soare BB jest w bardzo przystępnej cenie.Zmieniłem korbe i dodałem łozyska. Całość po tuningu wyniosła mnie 620zł.Kołowrotek lekki gładko i cicho pracuje jest to wersja pg wiec niższe przełozenie i uważam wystarczajacy w 100% do xul

• 4 lata później...

Pacjent Shimano Cardiff C2000HGS. Przekładnia... I pytanie ma ktoś link do zakupu? Albo chociaż czy od jakiegoś innego shimaniaka podejdzie?

Tutaj rocznik 2012 bo tak zakładam że o ten chodzi.

https://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder.php?products_id=1725

parts 124,122,123 tak zalecam przy zmianie przekładni.

Ewentualnie pytaj mefistofishing.

Edytowane przez woblery L.E.

Tutaj rocznik 2012 bo tak zakładam że o ten chodzi.

https://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder.php?products_id=1725

parts 124,122,123 tak zalecam przy zmianie przekładni.

Ewentualnie pytaj mefistofishing.

Super dzięki za szybką odpowiedź, od modelu c2000ss też podejdzie?