Skocz do zawartości

schematy na początek

Rekomendowane odpowiedzi

miałem link do filmu na którym pokazane było kilka pracujących woblerów z obciążeniem w rożnych miejscach

widać bylo jaki ma to wpływ na pracę

teraz nie mogę go odkopać, możne ktoś z Was ma ten filmik

będę wdzięczny

Kurcze sam zrób takiego testowego z możliwością zmiany obciążeń -żaden problem :D

największa niewiadomą która niestety trzeba już samemu rozwiązać to wybór miejsca i dobór właściwej gramatury obciążenia 

tz. "metoda prób i błędów" - trzeba wykonać kilka bliźniaczych modeli i rożnie je obciążyć az w końcu uzyska sie właściwą pracę

można tez pokusić sie o podpatrzenie jak to robią Ci, którym udało sie już wypracować te dane

jeśli chodzi o woblery firmowe to ciekawość taka trochę kosztuje gdyż woblery nie są tanie no i dochodzi kwestia z jakiego materiału sa wykonane

oto zbrojenie firmowego "jerka" (waga całości to 24g)

post-50670-0-31031400-1363541423_thumb.jpg

Edytowane przez @Wojti

@Wojti masz zupełną rację co to tej wielkiej niewiadomej.

Sam czasami metodą prób i błędów lokuję odciążenie w swoich wobkach i przy pierwszych testach wydaje mi się że już uzyskałem odpowiednią pracę, póżniej po nałożeniu kilku warstw lakieru, założeniu kotwic,stwierdzam z przykrością i ze zdziwieniem że to nie to o co mi chodziło i to co widziałem w pierwszych testach. Można powiedzieć że się wycwaniłem i przy testach dodaję w miejscu na kotwice podobnego do ich wagi, obciążenia .

Mimo to efekt końcowy zawsze jest inny.