Darecki72 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Ostatnie 4 dni spedzilem w polnocnej czesci stanu Michigan uganiajac sie za zebaczami z rodziny esox. Niestety pogoda byla raczej plazowa wiec i ryby chyba tez wypoczywaly poniewaz po 3 dniach oprocz kilku pistoletow najwieksza zdobycza byl szczupak ktory mial niecale 90 cm. W dniu powrotu do domu postanowilem z kumplem ze wczesnym rankiem wyskoczymy jeszcze na 2-3 godziny na jezioro gdzie wystepuje muskie. Na efekt przyszlo mi czekac godzine, po udanym holu i pewnym chwycie pod skrzela, zmierzylem, zrobilem fotke i wypuscilem 104 cm (41 cali)Muskie. Niech rosnie dalej...bo juz teraz mam ochote na takiego 50 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 gratuluje darecki teraz widze masz taki sam cel jak ja 50. tylko ze ja sie musze zadowolic esoxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Przepięknej urody ryba .Mogli by u nas też takie introdukować <_< to może pogłowie kaczek by sie mocno ograniczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 smaczek nie wiem na wiejskiej by wytrzymaly bez wody choc wode to tam ostatnio leja w przeogromnych ilosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Przesliczna ryba Jakie ubarwienie ciekawe Czy mozna wiedziec, czym sie rozni Muskie od naszego Esoxa? Na razie dostrzeglem kilka roznic w wygladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Czy mozna wiedziec, czym sie rozni Muskie od naszego Esoxa? Na razie dostrzeglem kilka roznic w wygladzie. różnica w wyglądzie Ogólnie muskie to duży brat naszego esoxa. Teoretycznie trudniejszy do złapania, lepiej walczy itd. itd. - teoretycznie, bo jeszcze nigdy nie miałem okazji na niego zapolować i jeszcze parę słów tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Super ryba @Darecki może coś więcej o połowie, no standardowe pytanie na co wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Wzial na kombinacje spinnerbaita z gumowym riperem, uderzenie zdecydowane. Lowilem na jakis 16 stopach glebokosci w miejscu gdzie konczyla sie roslinosc za ktora znajdowal sie duzy spad. Walka zaczela sie w polowie drogi tz. od miejsca brania do lodki, chyba 3-4 odejscia pod lodke, odjazdy na wszystkie strony a kiedy juz byl blizej powierzchni wody niemilosiernie mlucil ogonem i potrzasal pyskiem tak jak by chcial mnie zdekoncentrowac. Co do samych muskie w Ameryce Polnocnej wystepuje ich 3 ktora podsawowa cecha jest szpiczasta pletwa ogonowa a nie zaokraglona tak jak w przypadku szczupaka. Dzieli sie je na tzw. clear, ktory ma kolor oliwkowy i zupelnie pozbawiony jest jakichkolwiek cetek lub plamek. Nastepny to spotted ktory ma na ciele zielonkawe plamki( stad nazwa) i w najwiekszej ilosci wystepuje w Minesocie. Ryba ktora ja trzymam na rekach to barred ktory cechuje sie widocznymi pregami na ciele. Wszystkie 3 w.w. to muskie i oprocz barwy nic je nie rozni. Lecz oprocz muskie i rodzimego szczupaka wystepuje jeszcze jeden przedstawiciel hybrid-tiger muskie ktory jest ryba rzadziej spotykana niz reszta esox'ow i jak nazwa wzkazuje jest hybryda muskie i szczupaka. Rozni sie bardziej wyrazistymi pregami na ciele i ma pletwe ogonowa jak u szczupaka-zaokraglona. Tiger' muskie slynie z tego ze podczas holu na wedce duzo czasu spedza w powietrzu, przez co jest bardzo widowiskowy. Ponadto muskie i tiger muskie toleruja wode o 10 stopni cieplejsza niz szczupak. Na koniec ciekawostka, lowiac na zywca muskie potrafi bawic sie z rybka co przypomina lowienie sandaczy i przy zle wywazonym splawiku czesto wyplowa przynete tak ze tym jest wiekszy cwaniak niz szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 darku kiedys obilo mi się o uszy ze ponoc hybryda, czyli popularnie nazywany TIGER PIKE jest krzyzówka nieplodna.. to prawda??? wiesz coś wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Fajna przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 5 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 darku kiedys obilo mi się o uszy ze ponoc hybryda, czyli popularnie nazywany TIGER PIKE jest krzyzówka nieplodna.. to prawda??? wiesz coś wiecej? Tak, hybrydy nie moga sie rozmnazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 darku kiedys obilo mi się o uszy ze ponoc hybryda, czyli popularnie nazywany TIGER PIKE jest krzyzówka nieplodna.. to prawda??? wiesz coś wiecej?Podobnie jak krzyżówka pstrąga źródlanego z potokowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 No i osła z klaczą ( muł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 rozmnazac sie nie moga, ale przyznacie ze sa pienke echh drapnac takiego <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 @PeresadaEchhhhhhhhhhhhhh - przepiękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Darecki72 Kapitalna rybak ,jak dla Mnie egzotyczna i chyba wielkie marzenie kazdego lowcy zembali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 @Darecki72, gratuluję metrowego muskiego. Piękna ryba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Super sprawa, gratuluje takiej rybki, swoja droga czy ktos wie jak Jerremu i zalodze idzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Jerry pewnie juz tam komlet zaliczyl, napewno cos bedziemy wiedziec blizej niedzieli. Ja tez nie odpuszczam i w sobote wybieram sie na jezioro gdzie podobno w duzej ilosci wystepuje tiger muskie, napewno dam znac jak poszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Darku chcialem Ci pogratulowac pieknego okazu , bardzo sie ciesze rowniez ze dolaczyles do nas . Im nas tu wiecej bedzie nadawac tym lepiej bo jak do tej pory to praktycznie sam tu nasze wody, ryby , przygody opisywalem i chlopaki wywieraja na mnie duze presje . Ja juz wrocilem i bede Canade opisywal i podsylal zdiecia . A Ty wedkuj i opisuj jak Ci idzie ...nawet jak wyniki sa mniejsze ...licza sie nie tylko ryby . Chcialem Cie prosic zebys podeslal zdiecie do Zewu Natury lub na adres Jacka Gawlinskiego zarejestrowanego na naszym forum jackybrown . Zycze dalszych okazow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 11 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Dzieki Jerry, czekam na relacje z Kanady z ktorej chyba przywiozles pogode i wreszcie sie troche ochlodzilo. Ostatnia sobote spedzilem na Little Green Lake, WI. http://www.landingonlittlegreen.com/The%20Bait%20Shop.html lecz bez sukcesow, woda-zupa temperatura przy powierzchni dochodzila prawie do 79F ! i w dodatku ta plazowa pogoda. Omachalem sie kijem tyle, ze czuje w plecach do dzis Trzeba poczekac zeby woda sie troche ochlodzila z wiazku z czym powaznie zastanawiam sie nad weekendowym wypadem gdzies na polnoc WI.Fotke do Zew Natury wyslalem wczoraj do redakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Ciesze sie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi