Skocz do zawartości

Brzany 2013

madmatt

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejsza panienka ;) dokładnie nie mierzona ale 60 pękło na pewno ;p złowiona na sieka SDR 3,5 cm malowany na okonka prowadzonego w głębokim przelewie miałem tam jeszcze 2 nie zacięte brania ale co tam skubało nie mam pojęcia :) sprzętowo jak zawsze cormoran black star do 18 g daiwa caldia 2500x i żyłeczka 0,14 ;) po szybkiej sesji popłynęła na swój przelew ;)

post-46827-0-80366700-1374661897_thumb.jpg

• Like 1

Witam Wszystkich po długiej przerwie! Ze względu na kontuzje nie brałem udziału w forum bo nie chciałem targać swoich nerwów :) Pozdrawienia serdeczne dla Tomy, Patu i Guzu oraz pozostałych forumowiczów. Tyle z off topa.

W tym sezonie (czyli od dwóch tygodni) nie mam jeszcze czym się za bardzo pochwalić poza kilkoma metrowymi kijankami. Na start nastawiałem się na brzanki ale dopiero wczoraj udało sie wyhaczyć okaz godny JB.

Świnia złapana na leviathana ze stajni Tomy'ego. Standardowe stukanie po kamiennym dnie. Zabrakło 1 centa do 80tki.

0srt.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Sprzęt nie zmienił się od zeszłego roku.TD Zillion z motorem Ryogi i plećka Momoi + fluo DaiwaHC.

• Like 11

Witam Wszystkich po długiej przerwie! Ze względu na kontuzje nie brałem udziału w forum bo nie chciałem targać swoich nerwów :) Pozdrawienia serdeczne dla Tomy, Patu i Guzu oraz pozostałych forumowiczów. Tyle z off topa.

W tym sezonie (czyli od dwóch tygodni) nie mam jeszcze czym się za bardzo pochwalić poza kilkoma metrowymi kijankami. Na start nastawiałem się na brzanki ale dopiero wczoraj udało sie wyhaczyć okaz godny JB.

Świnia złapana na leviathana ze stajni Tomy'ego. Standardowe stukanie po kamiennym dnie. Zabrakło 1 centa do 80tki.

0srt.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Sprzęt nie zmienił się od zeszłego roku.TD Zillion z motorem Ryogi i plećka Momoi + fluo DaiwaHC.

Szacun Maek.  Do zobaczenia niebawem nad wodą :)

Mega! Z tego co kojarze to już Twoja kolejna na sporego wobka, u mnie większych niż 6cm nie chcą wciągać.

Duży wobek duża ryba :) To trochę odejście od stereotypu z tą dużą przynętą na barbusy. Podejrzewam, że sukces leży w mocnym lusterkowaniu leviathana szczególnie przy wolnym prowadzeniu tuż przy dnie. Drugą zaletą bezsterowca jest duży zasięg - można rzucać w miejsca niedostępne dla małych wobków ze sterem. Poza tym to moja ulubiona przynęta na Wiślane wody :)

Michcio dawno Cię nad Wisła nie widziałem, ale to zasługa mojej długiej laby. Do zoba wkrótce ;)

A w dzień też walą w takie duże? Z tego co zaobserwowałem, to jak jest ciemniej stają się bardziej agresywne, tylko ja u siebie na górskiej w nocy łapać nie moge. Ale popróbuje na coś większego, tylko coś czuję, że w głazach to maksymalnie w drugim rzucie zostawie takiego woblera w wodzie :D

A póki co to może nie tak duża ale bardzo urodziwa ;)

vltb.jpg

A w dzień też walą w takie duże? Z tego co zaobserwowałem, to jak jest ciemniej stają się bardziej agresywne, tylko ja u siebie na górskiej w nocy łapać nie moge. Ale popróbuje na coś większego, tylko coś czuję, że w głazach to maksymalnie w drugim rzucie zostawie takiego woblera w wodzie :D

Za dnia rzadko ostatnio łowie bo robota daje w dupe. Ale w poprzednim sezonie obrzucałem pod barbusa czasami w dznień i w końcu trafiłem 80+. Niestety nasza krakowska Wisełka ma na dnie tyle syfu że zaczep to standard przy bobrowaniu dna. Dlatego dla ograniczenia strat łowie mocniejszym sprzętem niż na brzane przystało... a i sumisko śie trafi czasem :) Brzana to wg mnie świnia która żeruje jeśli tylko ma gdzie. Noc/dzień nie ma różnicy

• 2 tygodnie później...

po co tyle tematów o brzanach ?! 2012 2011 czy ktoś nowy na forum musi to wszystko czytac? nie lepiej robic jeden wątek który by miał kilkanaście stron? Chyba łatwiej byłoby to przeglądać... taka drobna sugestia. Tak samo szukanie inf o tych rybach to droga przez mękę bo każdy pokazuje ze złowił a mało jak gdzie na co i dlaczego a dlaczego nei na to a na tamto, czy ryba się płoszy czy nie? zero systematyzacji na tym forum...

ww nie czytam od dawna od kiedy wykasowali powiadania wędkarskie i przebranżowili się na tablice reklamową. Kiedyś można było z nich więcej wyczytać. Teraz myślałem, że forum będzie strzałem w dziesiątkę, ale chyba średnio z ta wymianą doświadczeń, jeszcze poczytam...może zmienie zdanie