Skocz do zawartości

Brzany 2013

madmatt

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję, rzeczywiście płetwy miała czerwono krwiste ;) została złowiona na rzece Ropie, uganiałem się za szczupakiem (z marnym efektem), na końcu kija wisiał 8cm twister na 4g główce,  rzuciłem w nieco głębszą rynnę i nagle BACH! cały czas myślałem, że to szczupak bo jego miałem na myśli ale jakoś dziwnie murował do dna ;> w końcu wypłynęła na powierzchnie i pojawił się mały problem z podebraniem, musiałem zejść po niemal 3 metrowej, pionowej ścianie, porośniętej ostężyną ;D moje dłonie nie wyglądały za ciekawie ( ze sto kolcy miałem wbite) ale sie udało ;) szkoda, że wyjątkowo tym razem nie wziąłem ze sobą podbieraka :huh: żeby zrobić sensowne zdjęcie musiałem podejść z rybą jakieś 30m ale gwarantuję, że wróciła do wody w całkiem niezłej kondycji ;) nawet filmik gdzieś miałem ;D trochę się rozpisałem no ale..;>

• Like 1

Moj kumpel wpadl na 2 dni do mnie polowic, i tak to sie konczy przewaznie. Robilem za przewodnika i cholera skopal mi dupe az wstyd  :D  :D  Mam nadzieje ze sie nie obrazicie ze pochwale sie Barbara kolegi ale fotka jest chociaz mojego autorstwa.

post-48077-0-63230200-1377981255_thumb.jpg

Edytowane przez Gugcio
  • Like 8

Moj kumpel wpadl na 2 dni do mnie polowic, i tak to sie konczy przewaznie. Robilem za przewodnika i cholera skopal mi dupe az wstyd  :D  :D  Mam nadzieje ze sie nie obrazicie ze pochwale sie Barbara kolegi ale fotka jest chociaz mojego autorstwa.

Piękna brzana jest, a i łowca z aureolką....tzw. Santa Barbara :D

Edytowane przez Kamil Z.

Jak są goście to tylko oni się liczą,- sukces przewodnika to sukces gości ;)

Dzieki Panowie, przekaze gratulacje napewno. Co do fotki kazdemu dogodzic nie idzie ale mimo to przyjalem krytyke na klate i obiecuje poprawe. Ta brzana byla dla nas przeogromna niespodzianka i bardzo mnie ucieszyla bo dzien wczesniej na szczupakach za bardzo nam nie poszlo. Kolega zlapal ta rybcie na sprzet klasy UL i gumke imakatsu needle shad flasch na 2gr glowce. Dorzucam jeszcze nieprzerobiona foteczke z C&R.

@Rheinangler, swiete slowa, moja radosc chyba byla wieksza jak samego lowcy :D Dodam ze rybka mierzyla 69cm ;)

Zdr

post-48077-13780276085962_thumb.jpg

• Like 2

Hej panowie!

Znalazłem wczoraj rynnę na rzece którą dopiero poznaje. Wszędzie jest po kolana wody a nagle tam spada nagle do okola 2m może trochę więcej. Ta rynna ma długość z 7m. Siedzą tam brzany i świnki. Obławiałem wczoraj pierwszy raz ten dołem ale ani champion ani hornet nie dał rady zejść na dno żebym  czuł na wędce że uderza o kamienie. A wiadomo inaczej nie dam rady złowić brzany. Moja wielka prośba do was jaki wobler byście mi polecili żebym mógł dobrze obłowić tą rynne. Bardzo proszę o pomysły bo  już bym chciał tak pojechać i próbować królową nurtu skusić. I jak go prowadzić wachlarz czy ciągnąc pod prąd czy może ciągnąc i na chwile zostawić i znów podciągać? Dodam tylko że woda tam płynie w miarę szybko.

Edytowane przez Adri@n