kubaS 1 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Jeśli mówisz Marcin o moich wobach to załóż tam nr 10 st21 a jeśli bardzo chcesz to i St 36 też będą, raczej nie powinny zgasić pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Nigdy żadnej brzany na spinning nie złowiłem, ale z tego co widzę to zbrojenie brzanowych wobków w kotwiczki owner ul nie ma sensu. Czy kotwiczki owner st 21 bc l dadzą radę?Dostałem kilka dobrych woblerów, ale nie za bardzo wiem w jakie kotwiczki je uzbroić. Woblerki mają 2.8cm, tonące sdr-y. PZDRAWIAM M.MSporo jeszcze zależy od reszty zestawu.Przy w miarę ustępliwym kiju, dobrze wyregulowanym hamulcu i żyłce ST21 dadzą radę.Jak grasz trochę ostrzej - raczej ST36, ale przy plecionce i one mogą się poddać.Trzeba tylko pamiętać, że ST36 cięższe, drobno pracujące woblery potrafią gasnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Kubo a o kogo brzanowych woblerach mógłbym mówić, takie kozaki to tylko Twoje. Dzięki za rady, będzie st 21 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Co do kotwiczek się nie będę wypowiadał, ale jeśli chodzi o łapanie na Kuby wobki to moge podrzucić mały pomysł ich prowadzenia, bo kilka brzan już na nie złapałem i powstały chyba tez ze względu na moją potrzebę, więc jestem posiadaczem prototypów Praktycznie wszystkie brania miałem w żwirowych rynnach o mocnym uciągu w momencie gdy woblerek wracał do normalnej pracy, po "położeniu" go za jakimś kamieniem. Wygląda to mniej więcej tak, że staję przy samej rynnie, rzucam go skośnie i sprowadzam bez zwijania do momentu, gdy stoi w miejscu. Wtedy jak najwolniej wędką podciągam go pod prąd i w momencie gdy czuje kamień daje mu odrobinę luzu, tak, żeby wyglądało, że rybka znalazła coś za kamieniem i próbuje to skonsumować, woblerek wtedy delikatnie cofie się i przekręca lekko bokiem, branie zwykle następuje natychmiast w momencie, gdy nurt znowu popycha go do normalnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Mam pytanie odnośnie łowienia brzan.Kiedy tak na dobre kończy się łowienie/dobre żerowanie?Konkretnie nad sanem,w jego środkowym biegu(Kraina Brzany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Zależy co przez to rozumiesz, dobre żerowanie trwa zwykle do kilku dni po pierwszych przymrozkach. Ale jeśli chodzi o spining to już wyższa szkoła jazdy, ja kończe specjalnie chodzić za brzaną ze spiningiem w momencie gdy spływa z typowych dla siebie letnich rynien i wchodzi w głębsze, takie powyżej 1,5m. W tym roku to było mniej więcej w drugiej połowie września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Człowiekowi się na wspomnienia zbiera a do nowego sezonu ponad pół roku...Słoneczko zaczeło porządnie po poranku grzać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Niedzielna brzana z rzeki Sołyprzynęta - wobler "klasyk" 5,5 cm - woblery z Bielska Edytowane 9 Grudnia 2013 przez mansik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 wielki gratulacje piekna brzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 piękne rybki ale gdzie je szukać na królowej jakie miejsca rynny czy przy opaskach ???? nie wiem dajcie jakieś małe namiary pozdrawiam japa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 w wodzie panie japa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 korzystanie z wyszukiwarki nie boli... http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/brzana-dla-wytrwalych-spinningistow-r134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 mifek dzięki śliczne za pomoc pozdrawiam ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Wczorajsza brzana z Sanu.Na fotce kolega ( łowca) ja tym razem tylko robiłem zdjęcia. Miała 70 cm, nieźle jak na pierwszą brzanę w życiu brzana.jpegbrawo ładna barwena polskie łowiska polskie ryby )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi