Neptun Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Witam, jako że zbliża się sezon zdecydowałem zastanowić się nad łowiskami. Niestety ciąży na mnie ogromne ograniczenie braku samochodu więc muszę zdać się na autobusy i pociągi. Lokalizacja zamieszkania też średnio fortunna- Ruda Śląska. Szukam więc jakiejś rzeki o charakterze zbliżonym w miarę możliwości troszeczkę do górskiego choć niekoniecznie, będę łowić na spinning, moim głównym celem są klenie, jazie, ew pstrągi. Myślałem o Pszczynce, ale z czego co słyszałem jest bardzo oblegana. Pozostają więc rzeki z rejonu Bielska Białej i to niestety te, do których w miarę blisko od dworca w danym mieście. Czy jest ktoś w stanie mi coś takiego polecić? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Odra powyżej Kędzierzyna ( opcja transportowa pociąg + rower),Rzeka Ruda poniżej Rybnika- jakiś autobus pewnie tam jeździ,Była też mowa ostatnio na forum o Kłodnicy- raczej dolny odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrklim Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Olza - to przynajmniej w ciągu ostatnich 2 lat wspomnienie kiedyś bardzo rybnej rzeki.Ujście Soły do Wisły i Wisła w Oświęcimiu (gł. jazie,bywa że b.ładne).Jak pisał kolega wyżej Wisła w Goczałkowicach (ze stacji Goczałkowice Zdrój "rzut beretem").Skawa Wadowice i okolice.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi. Najbardziej interesująco wygląda Olza w Cieszynie. Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jaki charakter ma ta rzeka w tym miejscu? Chodzi mi głównie o możliwość spinningu i to, czy wymaga tam brodzenia. Edytowane 7 Marca 2013 przez Neptun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morigan40 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Jeżeli nie będzie padało jade pociągiem na koźle który jaz wybrać na wyspie czy ten stary ? chce za jaziem i kleniem pochodzić czy lepiej na cygańskie osiedle skoczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Mógłby ktoś opisać mi odcinek Odry przy Kędzierzynie pod kątem klenia i jazia? Chodzi mi jak wygląda ilość tamtych ryb tam i jaki charakter ma rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Ponawiam pytanie, tym razem jednak chodzi mi o Wisle w Goczalkowicach i Kanał Szczakowski.jak wyglada tam sprawa z kleniami, jaziami i dostępem do wody? Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Kolego na Kanale Szczakowskim ani jazia ani klenia nie uświadczysz, bo go tam po prostu nie ma. Ostatnio to cokolwiek uświadczyć jest już nie lada sztuką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Wisłę polecam. Dostęp zasadniczo jest, ryby również. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi