popper Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Kilka dni temu, w sklepie wędkarskim, na terenie woj. dlnośląskiego, kupiłem woblerek. Kupiłem go jako ciekawostkę, ponieważ ma dwa stery, do głębszego i płytszego prowadzenia.Oryginalnie zapakowany w takie opakowanie.Skusił mnie nietypowy wygląd, ten ster i oczywiście cena= 18 PLN-ów.Sprawdzałem dzisiaj stronkę Rapali, lecz tam nie ma takiego dziwadła.Czyżby oszustwo dostawcy?Nawiasem mówiąc. dostawcę znam osobiście Co o tym myslicie?. A, może katalog Rapali, w sieci, nie został uzupełniony o to dziwadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 na dt 10 to nie wygląda na pewno, chyba ktoś oszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Smaczek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Na pudełku stoi DT, a ten Twój wobek to wogóle nie przypomina DT. Nietypowe dka Rapali jest również oczko mocujące. Całość przypomina raczej jakiś wytwór z chińskiej wtryskarki. No i kotwice, zupełnie nie takie jak w Rapali.PS. Za 18 zł można już kupić Rapalik (fabryka w Estonii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 na jakąkolwiek Rapalę też nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 M@W9 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 To napewno nie jest Rapala, a jedynie pudełko od niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Nawet na allegro są wobki nieznanych firm w pudełkach Rapali. Taki chłyt reklamowy Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Czyżby oszustwo dostawcy?Nawiasem, dostawcę znam osobiście Niekoniecznie...raczej hurtownika. Kupil i nie patrzyl co bierze. Ale do konca nie mozna wykluczyc zlej woli. Okaze sie przy zwrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Nie Kuba, zwracać nie będę. Nie o to chodzi.Kupiłem świadomie. Może liczyłem tylko na to, że to jakiś nowy model. Woblerek jakoś tam pracuje (testowałem) i może okazać się nawet łowny.@Smaczek, kotwice to ja już wymieniłem. Oryginalne nie przypominały niczego co znam. A może to ja znam nie wiele??? Chciałem tylko zwrócić uwagę, że i w sklepie można się naciąć na takie kwiatki. PS.Zapytałem sprzedawcy. On jest zupełnie niaświadom tego co mi sprzedał. U niego DT, to DT, bo tak było napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 firma spro i cos jeszcze ma bardzo podobne wobki. podobnie wygięte i to samo rozwiazanie steru... tyle ze moj egzemplarz ma tylko jeden ster... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 explorator73 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 W dobrej czy w złej wierze postępowanie to w tej chwili nie do rozstrzygnięcia. Faktem jest, że naruszono interesy Rapali i klienta - ponieważ towar jest niezgodny z opisem.Jesli to allegro to tej treści komentarz wartoby zamieścić - oczywiście negatywny.Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 takie wobki robi australijskie HALCO (swietne zreszta, zwlaszcza te podluzne, palcowate ... na sandacze, maje tez cos na pstragi), z tego co wiem, to montowanie steru jest opatentowane i wyglada w oryginale praktycznie tak jak zdjeciu tej 'rapali' (ster jest blokowany takim klinem z poliweglanu?) ... jak dla mnie chinski fake ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Ja mam takiego tonącego kamatsu. Na pierwszy rzut oka identyczny. Tyle, że z jednym sterem. Nawet coś tam złowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 explorator73 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Pitt,Czy masz na myśli ten model?http://www.halcotackle.com/rellikdoc.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 dokladnie, to te wabie explorator73, ten od poppera wyglada mi na bezczelny fake tych woblerow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Bardzo podobne woblery z podwójnym/wymiewnnym sterem i zbliżonym kształtem wypuszcza Kamatsu pod własną marką. Przykładem może być wobler Slash Bait SB125F, którym dzisiaj próbowałem zachęcić jednego zębala do współpracy. Ale ja go jeszcze dopadnę... .Natomiast dziwi mnie trochę, że z jednej strony wszyscy przedmówcy oburzają się na model/wersję woblera bo nie Rapali natomiast nikomu nie przeszkadza, że cena również nie jest Rapali. To dziwne. pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Porter Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 mam parę dt - na sterze przede wszystkim jest napis rapala-zresztą takowy jest na wszystkich wobkach tej marki,kształt steru oryginalnego wabika wydaje się szerszy od tego ze zdjęcia przypomina łyżkę z wklęsłym głębieniem.W tym właśnie jest magia tonięcia dives-to pod kątem prostym i wypływania przed łajbą podczas wyciągania.Woblery dt są w kształcie pękatym z wydłużeniem ogona i posiadają wewnątrz grzechotkę.Nie mają holo oczu,a ten chyba ma? Wobler powstał przy współpracy 50-krotnego mistrza Bass tournament'owego David'a Fritts.Wtedy kiedy wyszły pierwsze egzemplarze w/w gość zarobił na zawodach 2 mln.dolców ,6 ciężarówek i 34 łodzie wędkarskie -to tak tytułem ciekawostki To z pewnością nie jest dt Pozdrawiam Porter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Ten wobler na zdjęciu to podróba Halco, o czym wspomniał jeż Pitt. Co do sprzedawcy, to zwykły oszust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 http://allegro.pl/item239748808_wobler_rapala_gratisy_okazja _.html A czy to Wam wygląda na Rapalę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Natomiast dziwi mnie trochę, że z jednej strony wszyscy przedmówcy oburzają się na model/wersję woblera bo nie Rapali natomiast nikomu nie przeszkadza, że cena również nie jest Rapali. To dziwne. pozdrawaimO przepraszam w Decthlonie wysztkie Rappale są po 16,99 PLN. Gorzej nieco z asortymentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 do klon@Być może, być może. Jednak ja mieszkam w malutkim miasteczku nad małym jeziorkiem i tutaj nie ma Dacthlonu tylko sklep u Grześka gdzie bardzo rzadko bywa jakakolwiek Rapala, a jak już bywa to po 30 zł lub więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 explorator73 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Natomiast dziwi mnie trochę, że z jednej strony wszyscy przedmówcy oburzają się na model/wersję woblera bo nie Rapali natomiast nikomu nie przeszkadza, że cena również nie jest Rapali. To dziwne. pozdrawaimO przepraszam w Decthlonie wysztkie Rappale są po 16,99 PLN. Gorzej nieco z asortymentem. W decathlonie są Rapale po 16,99 PLN ale tylko garstka. W tym roku było to 400 sztuk (i to w wycofywanych z produkcji kolorach) na Warszawę i to w ograniczonym wyborze. Po 2 dniach od dostawy pozostały przebierki, a poza promocją w Decathlonie są normalne rynkowe ceny.Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Podobne plastikowe oryginalne Rapale w oryginalnych pudełkach u nas w Legionowie na targu u jednej Ukrainki można było niedawno kupić po 8 zetełpe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Kilka lat temu podobne Rapale sprzedawano na targu w Krośnie po 12 zł. Słowacy łykali je dziesiątkami sztuk...Skąd ci handlowcy biorą takie ilości oryginalnych pudełek Rapali? Kiedyś na Allegro zauważyłem oryginalne wahadłówki Rapali w pudełku Spoona. Wysłałem maila do licytującego je klienta z wyczerpującym wyjaśnieniem. Szybciutko wycofał się z licytacji. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Zauważyłem tendencję do coraz częstrzego pojawiania sie tego typu podróbek niewiadomego pochodzenia w pudekach od Rapali... Ciekawe skąd się to bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomaszek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Skąd ci handlowcy biorą takie ilości oryginalnych pudełek Rapali? A skąd Ci przyszło do głowy że pudełka są orginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Przy obecnych możliwościach i dostępie do różnych technik to zwykły Janek Kowalski może to robić w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
popper
Kilka dni temu, w sklepie wędkarskim, na terenie woj. dlnośląskiego, kupiłem woblerek.
Kupiłem go jako ciekawostkę, ponieważ ma dwa stery, do głębszego i płytszego prowadzenia.
Oryginalnie zapakowany w takie opakowanie.
Skusił mnie nietypowy wygląd, ten ster i oczywiście cena= 18 PLN-ów.
Sprawdzałem dzisiaj stronkę Rapali, lecz tam nie ma takiego dziwadła.
Czyżby oszustwo dostawcy?
Nawiasem mówiąc. dostawcę znam osobiście
Co o tym myslicie?.
A, może katalog Rapali, w sieci, nie został uzupełniony o to dziwadło?
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi