Skocz do zawartości
  • 0

Czyżby oszustwo w sklepie wędkarskim???

popper

Pytanie

Kilka dni temu, w sklepie wędkarskim, na terenie woj. dlnośląskiego, kupiłem woblerek.

Kupiłem go jako ciekawostkę, ponieważ ma dwa stery, do głębszego i płytszego prowadzenia.

Oryginalnie zapakowany w takie opakowanie.

Skusił mnie nietypowy wygląd, ten ster i oczywiście cena= 18 PLN-ów.

Sprawdzałem dzisiaj stronkę Rapali, lecz tam nie ma takiego dziwadła.

Czyżby oszustwo dostawcy?

Nawiasem mówiąc. dostawcę znam osobiście :(

Co o tym myslicie?.

A, może katalog Rapali, w sieci, nie został uzupełniony o to dziwadło?

post-160-1348913584,4492_thumb.jpg

post-160-1348913584,5342_thumb.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na pudełku stoi DT, a ten Twój wobek to wogóle nie przypomina DT. Nietypowe dka Rapali jest również oczko mocujące. Całość przypomina raczej jakiś wytwór z chińskiej wtryskarki. No i kotwice, zupełnie nie takie jak w Rapali.

PS. Za 18 zł można już kupić Rapalik (fabryka w Estonii).

• 0

Nie Kuba, zwracać nie będę. Nie o to chodzi.

Kupiłem świadomie. Może liczyłem tylko na to, że to jakiś nowy model.

Woblerek jakoś tam pracuje (testowałem) i może okazać się nawet łowny.

@Smaczek, kotwice to ja już wymieniłem. Oryginalne nie przypominały niczego co znam. A może to ja znam nie wiele???

Chciałem tylko zwrócić uwagę, że i w sklepie można się naciąć na takie kwiatki.

PS.

Zapytałem sprzedawcy. On jest zupełnie niaświadom tego co mi sprzedał. U niego DT, to DT, bo tak było napisane :mellow:

• 0

W dobrej czy w złej wierze postępowanie to w tej chwili nie do rozstrzygnięcia. Faktem jest, że naruszono interesy Rapali i klienta - ponieważ towar jest niezgodny z opisem.

Jesli to allegro to tej treści komentarz wartoby zamieścić - oczywiście negatywny.

Pozdrawiam,

P.

• 0

takie wobki robi australijskie HALCO (swietne zreszta, zwlaszcza te podluzne, palcowate ... na sandacze, maje tez cos na pstragi), z tego co wiem, to montowanie steru jest opatentowane i wyglada w oryginale praktycznie tak jak zdjeciu tej 'rapali' (ster jest blokowany takim klinem z poliweglanu?) ... jak dla mnie chinski fake ...

• 0

Bardzo podobne woblery z podwójnym/wymiewnnym sterem i zbliżonym kształtem wypuszcza Kamatsu pod własną marką. Przykładem może być wobler Slash Bait SB125F, którym dzisiaj próbowałem zachęcić jednego zębala do współpracy. Ale ja go jeszcze dopadnę... .

Natomiast dziwi mnie trochę, że z jednej strony wszyscy przedmówcy oburzają się na model/wersję woblera bo nie Rapali natomiast nikomu nie przeszkadza, że cena również nie jest Rapali. To dziwne.

pozdrawaim

• 0

mam parę dt - na sterze przede wszystkim jest napis rapala-zresztą takowy jest na wszystkich wobkach tej marki,kształt steru oryginalnego wabika wydaje się szerszy od tego ze zdjęcia przypomina łyżkę z wklęsłym głębieniem.W tym właśnie jest magia tonięcia dives-to pod kątem prostym i wypływania przed łajbą podczas wyciągania.Woblery dt są w kształcie pękatym z wydłużeniem ogona i posiadają wewnątrz grzechotkę.Nie mają holo oczu,a ten chyba ma? :huh:

Wobler powstał przy współpracy 50-krotnego mistrza Bass tournament'owego David'a Fritts.Wtedy kiedy wyszły pierwsze egzemplarze w/w gość zarobił na zawodach 2 mln.dolców :lol: ,6 ciężarówek :o i 34 łodzie wędkarskie :mellow: -to tak tytułem ciekawostki

To z pewnością nie jest dt

Pozdrawiam Porter

• 0

Natomiast dziwi mnie trochę, że z jednej strony wszyscy przedmówcy oburzają się na model/wersję woblera bo nie Rapali natomiast nikomu nie przeszkadza, że cena również nie jest Rapali. To dziwne.

pozdrawaim

O przepraszam w Decthlonie wysztkie Rappale są po 16,99 PLN. Gorzej nieco z asortymentem.

• 0

pozdrawaim

O przepraszam w Decthlonie wysztkie Rappale są po 16,99 PLN. Gorzej nieco z asortymentem.

W decathlonie są Rapale po 16,99 PLN ale tylko garstka. W tym roku było to 400 sztuk (i to w wycofywanych z produkcji kolorach) na Warszawę i to w ograniczonym wyborze. Po 2 dniach od dostawy pozostały przebierki, a poza promocją w Decathlonie są normalne rynkowe ceny.

Pozdrawiam,

P.

• 0

Kilka lat temu podobne Rapale sprzedawano na targu w Krośnie po 12 zł. Słowacy łykali je dziesiątkami sztuk...Skąd ci handlowcy biorą takie ilości oryginalnych pudełek Rapali?

Kiedyś na Allegro zauważyłem oryginalne wahadłówki Rapali w pudełku Spoona. Wysłałem maila do licytującego je klienta z wyczerpującym wyjaśnieniem. Szybciutko wycofał się z licytacji. <_<