platynowłosy Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Witam Panowie. Nie zamierzam reklamować tego sprzętu, bo go jeszcze w wodzie nie miałem, ale zerknijcie też na sposób uzbrajania. http://www.youtube.com/watch?v=qmRvuoL-vW8&NR=1&feature=endscreen Może któryś z Was miał już rybę na tą przynętę?Opinia? PozdrawiamAlek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 nooooo ten drugi filmik bradzo przydatny... chyba nieco zmodyfikuje moj system dozbrajania duzych gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Baardzo. Tylko pytanie do twórców - jaki drut zastosować - możecie mi wskazać konkretnie np. na Alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Żadna nowość w zbrojeniu. Można pójść na łatwiznę i kupić Savage Gear Offset Treble Haki w rozmiarach L/M/S i po sprawie! Węgorzyki z takim uzbrojeniem chodzą tuż po samą powierzchnią wody w sam raz na majowe/czerwcowe szczupaki. Przynęty "bombowe" ale ulęgające szybkiemu zniszczeniu (patrz ogon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Baardzo. Tylko pytanie do twórców - jaki drut zastosować - możecie mi wskazać konkretnie np. na Alledrogo.Andrzej, ja bardzo podobne patenty robiłem z takich materiałów: http://allegro.pl/drut-nierdzewny-na-woblery-1-2-mm-5-m-gratis-i3057045719.html http://allegro.pl/drut-nierdzewny-prost-1-6mm-5metrow-10-x-45cm-i3074751674.html Działało. Nie wiem jak jest z twardością tych drutów ale ja robiłem z jakichś miękkich i powiedzmy średnio - twardych. Była to duża zaleta bo o wiele łatwiej było ukręcić takie ustrojstwo z 1,5mm miękkiego drutu niż z twardego. Na wytrzymałość stelażu nie miało to moim zdaniem żadnego wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Dzięki. Też mi się średnio usmiecha robienie z twardych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 nooooo ten drugi filmik bradzo przydatny... chyba nieco zmodyfikuje moj system dozbrajania duzych gum Mifek powiedz jak to zmodyfikujesz i pokaz oczywiscie , jak to bedzie wykonane!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 claudio u mnie do tej pory byly po prostu zwykle linki 7x7 lub 1x7 w otulinie na zaciskach - jedno oczko (koniec) mocowany do glowki drugi w kotwiczka w brzuch. i po sprawie, ale ten system sprawia wrazenie calkiem fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Muszę przyznać, że też mi się to podoba. Mam trochę gum zakupionych na morskim stoisku i takie zbrojenie będzie idealne. W zasadzie te węgorze to takie wielkie twistery w fajnym kolorze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 po pierwszym holu wabik bedzie mial z dupy jesien sredniowiecza ... podobne zbrojenie probowalem robic w roku panskim 2006 ... zaprzestalem, bo to kombajn do dewastacji wabikow byl ... pomimo, ze mniej profesjonalnie wyglada, to jednak system na stalce lub hard mono {jak z tego artykulu http://jerkbait.pl/topic/17502-artykul-zbrojenie-duzych-przynet-gumowych/ lub tu http://jerkbait.pl/topic/1059-zbrojenie-gum-pomysly-patenty/ (funkcjonuje, kiedy stelaz jest przymocowany do haka, moze byc offset, jak juz ktos zauwazyl)} funkcjonuje tak samo dobrze i oszczedza kieszen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 nooooo ten drugi filmik bradzo przydatny... chyba nieco zmodyfikuje moj system dozbrajania duzych gum to zmodyfikowana wersja systemu do S4P - robie tak samo juz kiedys wklejalem na forum (TPE bodaj pytal). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielos24 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Te węgorze wyglądają naprawdę fajnie, tylko w tych dużych rozmiarach to chyba na polskich wodach nie połowi, mniejsze jak najbardziej bo ostatnio narybku węgorza dużo pchają do wód. Ja mam zawsze jedną zasadę łów na imitację tego czego jest w zbiorniku najwięcej. Jak w szczecinie jezioro Głębokie zarybiają jesienią sumikami to czarna guma jest po prostu największym kilerem na wszystkie drapieżne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 tylko w tych dużych rozmiarach to chyba na polskich wodach nie połowi, Odnoszę wrażenie, że jesteś człowiekiem małej wiary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam.Tutaj dla równowagi coś z innej "rzeki"http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Cty-C5rWsak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Czy ktoś z Was ma doświadczenia z SG hard eel? Czy mają wyższą trwałość od zwykłych eel-i? Jaka jest trwałość tych ogonków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi