Skocz do zawartości

i dlatego wolę ODRE ;)

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Piranie, piraniami - i tak wyginął na jesieni/ostatecznie w zimie na skutek spadku temperatur.

Pewnie jakiś nieodpowiedzialny akwarysta znudzony rybami wypuścił je do rzeki. Ponadto te większe gatunki piranii są głównie roślinożerne (np. paku).

Natomiast bass wielkogębowy (w artykule chyba pomylili się, bo takiej rybki nie znam: pojawia się też egzotczny bass wielkogłowy) - hmm z przyjemnością dowiedziałbym się w którym zbiorniku na terenie Polski on występuje <_<

Witajcie.

Ja też wolę Odrę, tyle tylko, że nie znam powodów. Może, że najbliżej, a może, że bardziej czytelna

czy raczej łatwiejsza do rozszyfrowania. Nad Wisłą byłem kilka razy i nie bardzo mi leżała, ale

pewnie to bardziej brak doświadczenia niż racjonalne powody. Generalnie niech każdy łowi gdzie lubi

a reszta tak w ogóle jest mało ważna.

Pozdrowienia Jachu

Najlepsze są komentarze internautów :lol:

Boki zrywać jak świeże wiśnie :lol: :lol: :lol:

hehe noo, mi sie podoba ten:

Wpajajmy piraniom wiarę katolicką. [29] 06.09.2007 23:18

Zeżrą się nawzajem.

Przepraszam, jesli kogos urazilem. Raczej mnie skladnia smieszy :mellow: A z tymi piraniami to niezla jazda, nie mialem pojecia! A co bedzie jak sie dobrze przystosuja? Przeciez moga wyprzec inne gatunki!

i ja dodam swoje trzy grosze - również wolę Odrę jak Wisłę - jakiś czas temu, gdy jeszcze mieszkałem w Lubaniu to na Oderkę miałem bliziutko - rzeka czytelna i łatwiejsza do rozpracowania Wisła choć jest również ciekawa, to jednak trudno na niej sie łowi, szczególnie na odcinku miejskim, który jest już jakby przełowiony a ryby ostrożniejsze. Cóz, tak w życiu bywa i Oderkę zamieniłem na Wisełkę - pogoń za pracą rzucił z Lubania ślaskiego aż do Warszawy :/

Witajcie.

Dalej twierdzę, że wolę Odrę znam kilka wspaniałych miejscówek

wmiarę blisko z Kołobrzegu, np. Bielinek, stare łyse głowki w ok

Siekierek koło Cedyni, no i trzy głębokie głowki na Piaskach

poniżej Bielinka. Normalnie marzenie.

Pozdrowienia Jachu

• 6 miesięcy temu...