Skocz do zawartości
  • 0

Do usunięcia

Przemek

Pytanie

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzisiaj macałem jeden egzemplarz w miejscowym sklepie.

Wrażenia ...średnie,nie powalił mnie wykonaniem.Trochę gumy,plastyku i nic więcej.Cena 19,5pln.za model 8cm.Dostępne były tylko modele w kolorystyce zbliżonej do naturalnej bo ponoć wszystkie jaskrawe zostały już rozebrane(w hurtowni).Nie przekonało mnie też uzbrojenie tego cudaka.Do ostrości kotwic nie mam zastrzeżeń i wyglądały solidnie.Natomiast ich wielkość nie była adekwatna do gatunku ryb(szczupak) które docelowo ma kusić ta przynęta.Uzbrojona w dwie kotwice o różnym rozmiarze-na ogonie nr.10(na oko) zaś brzuszna to nr.8 .Może Jaxon specjalnie zamówił taką przynętę(słabo uzbrojoną) na nasze krajowe standardy(szczupaczki do 60cm),choć bardziej przekonuje mnie to że zastosowanie większej ,a co się z tym wiąże cięższej ,kotwicy na segmencie ogonowym bardzo ograniczy bądź zupełnie zgasi pracę przynęty.Nie bardzo widzi mi się też możliwość uzbrojenia tylko w jedną dużą kotwicę na brzuchu.Może jakieś pojedyncze większe haki .

Na plus zaliczyłbym też zamieszczone w zestawie 3 zapasowe płetwy ogonowe,bo ich mocowanie na przynęcie nie przewiduje długiego żywota.

Pozdrawiam Tomi B) .