robas Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 http://allegro.pl/smar-mobilith-shc-460-czerwony-opak-380g-i3066410806.htmlhttp://allegro.pl/smar-do-kolowrotkow-hot-sauce-quantum-9700-011-i3076428856.html od razu zaznaczam że nie mam nic wspólnego ze sprzedającymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Cena na smar Quantuma bardzo dobra. Taka jak w USA. Szkoda, że oliwki nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Godski czerwona oliwka jest w castoramie w dziale kosiarki 500ml za 14zł Ja mam jakiś makity do pił spalinowych również czerwony różnicy pomiedzy Quantumem a tym od makity nie widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 a jest Cena na smar Quantuma bardzo dobra. Taka jak w USA. Szkoda, że oliwki nie mają.oliwka tutaj , http://www.wedkarnia.pl/hot-sauce-quantum,id87700.htmltylko że cena za 10g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) Godski czerwona oliwka jest w castoramie w dziale kosiarki 500ml za 14zł Ja mam jakiś makity do pił spalinowych również czerwony różnicy pomiedzy Quantumem a tym od makity nie widzęSyntetyczna? Bo mineralna z syntetykiem może się gryźć. Konsystencja podobna ?. Bo ta Quantuma długo sie trzyma metalu. a jest oliwka tutaj , http://www.wedkarnia.pl/hot-sauce-quantum,id87700.htmltylko że cena za 10g ?To za droga. Gdyby kosztowałóa tyle co smar by było super. @ sztuki bym zawinął. Mam do niej słabość. Smary Mobilitha i Quantuma rozrzedzam nią. Edytowane 8 Marca 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Syntetyk, mineralnego czerwonego szczerze mówiąc nigdy nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Jak dla mnie to używam wciąż jednego starocia: http://www.blakdogtackle.com/images/reeloil_BDT_155.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Syntetyk, mineralnego czerwonego szczerze mówiąc nigdy nie widziałemA jak konsystencja? Podobna? Do tego Quantuma jestem przekonany bo trzyma sie oski jak przyklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ten od kosiarek jest rzadki, makity jest bardziej gesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Odgrzeje kotleta Skończyła mi się oliwka do łożysk i może ktoś zapoda linkiem do nie wędkarskiego produktu, który łatwo można nabyć w przeciętnym mieście posiadającym castorame i temu podobne przybytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Krzysiek W ,moze i staroc ,ale jaka dobroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Krzysiek W ,moze i staroc ,ale jaka dobroc Nie za bardzo rozumiem, w jakim stopniu twój post pomoże mi w kupieniu oliwki rocket fuel raczej nigdzie na szybko nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Najszybciej kupisz na każdej benzyniance olej przekładniowy typu Dexron 3, produkt całkowicie neutralny dla gumy, plastików , aluminium , mosiądzu itp... Najmniejsze flaszki, to chyba pół litra, a koszt 12-15 złotych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Dzięki jutro poszukam Stosowałeś go ? na ile rzadkie to jest, coby wleciało do zamkniętego łożyska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Wleci, wleci... A jest też troszkę gęstsze niż "takie zwykłe" oliwki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ależ potrzeba została wykreowana : ) Sama się złapałem i ze Skarżycha przyjechały do mnie czerwone, zmiksowane kapary od Zorra. Patrze zwykłem mazidło . Poszedłem w pracy do panów od utrzymania ruchu i stało tam smarów na kilogramy, dobrałem identyczny. 10kg kosztowało coś kolo 300zł. Nic tylko parcelować na gramy, rypnąć naklejkę, że do kołowrotków i mamy produkt luksusowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Zawsze mozesz tak zrobic,powodzenia....ale jeden juz próbował tu pakowac w małe pojemniki "cos"i sprzedawać jako oliwka shimano....jakos mu nie poszło,a niesmak pozostał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Zawsze mozesz tak zrobic,powodzenia....ale jeden juz próbował tu pakowac w małe pojemniki "cos"i sprzedawać jako oliwka shimano....jakos mu nie poszło,a niesmak pozostał...Nie zrozumiałeś mnie.To taki "Quantum" pakuje ogólnodostępny smar, który jako "normalny" kosztuje niewiele, a konfekcjonowany w piździkach po 10ml staje się pro zawodowy. 35plnów za 10g????Dałem dzisiaj próbki paru smarów do porównania z Quantumem (specjalnie po to go kupiłem). Ciekawe co powiedzą fachury. A już nawet abstrahując od tych wszystkich "kreacji". Po co ładować w kołowrotki tak drogie smary? Co w nich jest takiego (mam namyśli mechanizmy), że muszą mieć tak luksusowo? Nie ma jakiś prędkości, niema przeciążeń, zalanie woda też nieczęsta rzecz. Temperatury też nie są ekstremalne.Fanaberie? Chyba tak : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Tak. Musi być luksusowo i ma być masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Nie zrozumiałeś mnie.To taki "Quantum" pakuje ogólnodostępny smar, który jako "normalny" kosztuje niewiele, a konfekcjonowany w piździkach po 10ml staje się pro zawodowy. 35plnów za 10g????Dałem dzisiaj próbki paru smarów do porównania z Quantumem (specjalnie po to go kupiłem). Ciekawe co powiedzą fachury. Podzielisz się wynikami porównania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 (edytowane) Podzielisz się wynikami porównania ? Nie moje to będą porównania, tylko zrobią je fachowcy. Potrwać ma to trochę.I robię to dla Was [...]10kg kosztowało coś kolo 300zł[...]Właśnie sprawdziłem. Cena przy 10kg to netto trochę ponad 360zł, ale to cena na tzw "pierwszy montaż". Konfekcjonowany po 0,5kg może kosztować jakieś 50zł. Edytowane 8 Maja 2013 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Godski czerwona oliwka jest w castoramie w dziale kosiarki 500ml za 14zł Ja mam jakiś makity do pił spalinowych również czerwony różnicy pomiedzy Quantumem a tym od makity nie widzęTo znaczy że olejem do dwusuwów (czerwonym) można konserwować kołowrotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Zaraz dojdziemy do tego, że masło też nie jest złe . Każdy smar ma swoje zastosowanie a jego właściwości fizyko-chemiczne sa dostosowane do warunków jego zastosowania i warunków pracy elementów nim smarowanych. Tak było, jest i będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmonzander Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Co na to Kolega @slider@ ? Może ma jakieś doświadczenie w tym temacie i się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Hipol jest dość tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi