Skocz do zawartości

mobilith - quantum jakby ktoś potrzebował

Rekomendowane odpowiedzi

Godski czerwona oliwka jest w castoramie w dziale kosiarki 500ml za 14zł :)

Ja mam jakiś makity do pił spalinowych również czerwony różnicy pomiedzy Quantumem a tym od makity nie widzę

Syntetyczna? Bo mineralna z syntetykiem może się gryźć. Konsystencja podobna ?. Bo ta Quantuma długo sie trzyma metalu.

a jest

oliwka tutaj , http://www.wedkarnia.pl/hot-sauce-quantum,id87700.html

tylko że cena  :(  za 10g ?

To za droga. Gdyby kosztowałóa tyle co smar by było super. @ sztuki bym zawinął. Mam do niej słabość. Smary Mobilitha i Quantuma rozrzedzam  nią.

Edytowane przez godski

• 1 miesiąc temu...

Najszybciej kupisz na każdej benzyniance olej przekładniowy typu Dexron 3, produkt całkowicie neutralny dla gumy, plastików , aluminium , mosiądzu itp... Najmniejsze flaszki, to chyba pół litra, a koszt 12-15 złotych...

Ależ potrzeba została wykreowana : ) Sama się złapałem i ze Skarżycha przyjechały do mnie czerwone, zmiksowane kapary od Zorra. Patrze zwykłem mazidło ;). Poszedłem w pracy do panów od utrzymania ruchu i stało tam smarów na kilogramy, dobrałem identyczny. 10kg kosztowało coś kolo 300zł. Nic tylko parcelować na gramy, rypnąć naklejkę, że do kołowrotków i mamy produkt luksusowy.

Zawsze mozesz tak zrobic,powodzenia....ale jeden juz próbował tu pakowac w małe pojemniki "cos"i sprzedawać jako oliwka shimano....jakos mu nie poszło,a niesmak pozostał...

Nie zrozumiałeś mnie.

To taki "Quantum" pakuje ogólnodostępny smar, który jako "normalny" kosztuje niewiele, a konfekcjonowany w piździkach po 10ml staje się pro zawodowy. 35plnów za 10g????

Dałem dzisiaj próbki paru smarów do porównania z Quantumem (specjalnie po to go kupiłem). Ciekawe co powiedzą fachury.

A już nawet abstrahując od tych wszystkich "kreacji". Po co ładować w kołowrotki tak drogie smary? Co w nich jest takiego (mam namyśli mechanizmy), że  muszą mieć tak luksusowo? Nie ma jakiś prędkości, niema przeciążeń, zalanie woda też nieczęsta rzecz. Temperatury też nie są ekstremalne.

Fanaberie? Chyba tak : )

Nie zrozumiałeś mnie.

To taki "Quantum" pakuje ogólnodostępny smar, który jako "normalny" kosztuje niewiele, a konfekcjonowany w piździkach po 10ml staje się pro zawodowy. 35plnów za 10g????

Dałem dzisiaj próbki paru smarów do porównania z Quantumem (specjalnie po to go kupiłem). Ciekawe co powiedzą fachury.

Podzielisz się wynikami porównania ? :D

Podzielisz się wynikami porównania ? :D

Nie moje to będą porównania, tylko zrobią je fachowcy. Potrwać ma to trochę.

I robię to dla Was ;)

[...]10kg kosztowało coś kolo 300zł[...]

Właśnie sprawdziłem. Cena przy 10kg to netto trochę ponad 360zł, ale to cena na tzw "pierwszy montaż". Konfekcjonowany po 0,5kg może kosztować jakieś 50zł.

Edytowane przez krzychun

• 4 tygodnie później...

Godski czerwona oliwka jest w castoramie w dziale kosiarki 500ml za 14zł :)

Ja mam jakiś makity do pił spalinowych również czerwony różnicy pomiedzy Quantumem a tym od makity nie widzę

To znaczy że olejem do dwusuwów (czerwonym) można konserwować kołowrotki?