Skocz do zawartości
  • 0

Wieszanie przynęt na burcie.

platynowłosy

Pytanie

Witam Panowie.

.

Sytuacja:

Texas 4,5m. 3 chłopa, same spinnigi, dużo jerków, sliderów, woblerów. Żadnych dziur, wkrętów, Nic nie można wkręcać itd.

Zapytanie:

Szukam pomysłu, jak powiesić na burcie łodzi, nie przybić lub przykręcić COŚ, co pozwoli na zawieszenie ok 10 przynęt. Można zabrać wiadro, lub coś podobnego...ale zabierz Szwedowi wiadro..... Inaczej wszystkie te przynęty latają po ławeczkach, podłodze, zczepiają się itd.

Nie mam też na myśli takiej torby, z tulejami w środku, mimo, że kolega zaprzyjaźnionego Forum właśnie takie rozwiązanie zaproponował.

Chcę, żeby takie COŚ można było pod koniec wyprawy zdjąć z burty, i zabrać do domu...

Może macie Panowie jakiś patent, pomysł... byłbym wdzięczny za sugestie.

Dzięki i pozdrawiam

Alek

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

tutaj (w pl to by chyba nie zadzialalo bo framugi inne) sa wieszaki mocowane na drzwiach i da sie je polozyc na burcie - masz z drutu porecz dluga na jakies kilkadziesiat cm - powinno dac rade (zrobisz takie z wieszaka drucianego w 5 minut). pozatym kots pokazywal jakies wiaderka (chyba do karmienia/mycia koni?) maja wieszak z tylu - tylko dziury powierdzic w krawedzi - poszukaj fotek.

• 0
  • 0

Można tak jak już proponowano.

Jednak najprostsze rozwiązanie to właśnie to ostatnie i wcale nie kpię ;) .

Na gumę dodatkowo można nasunąć nieco większej średnicy koszulkę z plastikowej bądź, PCV rurki.

W całości albo, podzielonej na odcinki. W taki sposób kotwice nie będą perforować tkaniny pokrywającej elastik.  ;)   

post-45658-0-97942600-1362773159_thumb.jpg

post-45658-0-54374900-1362773254_thumb.jpg

post-45658-0-26304100-1362773667_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Zastanawiam się czy ten uchwyt na przyssawki dał by rade na pontonie czy by się trzymał co o tym myślicie.

Odradzam uchwyty na przyssawki, sa dobre na krotki czas pozniej same nie moga sie utrzymac a co dopiero pod obciazeniem przynet. Mialem taki uchwyt jak prezentuje robert67 na drugiej fotce -dobry byl przez 3 dni.

• 0

Proponuję pasek plexy "rozkładowo-przystankowej". Ma strukturę jak tektura, kapitalnie nadaje się do wieszania przynęt. Taki pasek wystarczy przykleić do burty na samoprzylepną folię dwustronną.

Nie namawiam jednak do demolowania przystanków  ;)  Mam kolegę w transporcie miejskim, przynosi mi takie ścinki, tudzież złom alu.

• Like 1

• 0

Proponuję pasek plexy "rozkładowo-przystankowej". Ma strukturę jak tektura, kapitalnie nadaje się do wieszania przynęt. Taki pasek wystarczy przykleić do burty na samoprzylepną folię dwustronną.

Nie namawiam jednak do demolowania przystanków  ;)  Mam kolegę w transporcie miejskim, przynosi mi takie ścinki, tudzież złom alu.

Możesz podrzucić jakieś foto? bo moja wyobraźnia nie ogarnia ;)

edit.

A już chyba łapię co miałeś na myśli, chodzi o podobieństwo do kartonu w przekroju. Tzn. dwie warstwy połączone poprzecznymi wzmocnieniami, tak ? :)

Nigdy nie demolowałem przystanków :P

Edytowane przez thug