Skocz do zawartości
  • 0

Softjerkbaity – czy guma miękka (jerkowana) nie pęka? - nowy artykuł

admin

Pytanie

Witam,

Łowienie jerkami ciągle zdobywa ogromną popularność. Trendowy hype trwa w Europie już od kilku dobrych lat i końca nie widać. Cieszy to nie tylko producentów i dystrybutorów przynęt, ale także zwolenników tej techniki. Wędkarze mogą nadal kupować coraz to nowsze modele wabików, lub zaopatrywać się w starsze i sprawdzone modele, których ceny sukcesywnie spadają. Chciałbym przedstawić grupę przynęt, która jest ścisle zaliczana do jerkbaitów, ale odbiega totalnie od jerkowych stereotypów – soft jerkbaits. Zapraszam serdecznie do lektury artykułu o soft jerkbaitach.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześć,

Bardzo się cieszę, że artykuł ten cieszy się popularnością ... Pitt, czekam na dalsze części.

jak pisalem, nad czescia numer 2 juz pracuje, ogolny zarys juz mam, teraz tylko konkretne uzupelnienia ... czyli co chcecie konkretnie wiedziec?

Piciu,

Wiesz jaka jest odpowiedź na takie pytanie? WSZYSTKO :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

@pitt

myślę że ten artykuł to strzał w 10, tym bardziej iż jest zapowiedź ciągu dalszego. Dziękuję za ciekawy tekst i czekam na ciąg dalszy.

W międzyczasie mam pytanie jak zaplatasz przypon stalowy na haku. Na zdjęciu widzę, że nie używasz zacisków, pewnie po to żeby na blaszcze zielsko nie zostawało. Ale widzę chyba jakąś mini-owijkę na zaplocie? Czy mi się zdaje? Jakich linek uzywasz (firma, model, moc) do przyponów ? Jeśli być zechciał okreasić odpowiedz jakims zdjęciem albo dwoma, zwlaszcza w zakresie zaplatania przyponów - byloby super

Pozdrawiam

• 0

ja wczoraj poobcinałem w zwykłych relaxach kopytaka po bochach i wyszły mi fajnie fikajace niczym sliderek gumki na głowce 3 gr guma 7.5cm,fakt nie jest to to samo uzbrojenie co haki from usa,ale z tego co na you tubie widziałem to moje kopytko fika nawet fajniej,dodam że s całum kopytkiem takiego zachowania i nieobliczalnej pracy nie da rady uzyskać

• 0

Prawie roczek stuknął, przy okazji jig felietonu odświeżyłem sobie i ten artykuł. Przejrzałem dyskusję na forum i... visa w łapkę :mellow: i też już mam. Na sucho wyglądają naprawdę .... dziwnie to mało powiedziane. Inna konzystencja niż manns/relax. Wielkie toto w sam raz czyli 12 niektóre :mellow: a przy tym lekkie. Za 55$ ok 35 sztuk naprawdę dużych i ciekawych gum, do tego garść mniejszych krewetkowców. wychodzi 1,5$ za sztukę :mellow: jeszcze tylko napisz Pitt gdzie szukać komonentów do zbrojenia, ja jak będę miał chwile to tez polookam bo na pewno już o tym było. jakieś tam haki morskie mam ale to nie do końca jeszcze to, że o ciężarkach nie wspomnę. Czuję ze jesień będzie ciekawa!!!!!!

p.s.

Coś ta druga część ugrzęzla gdzieś daleko <_<

• 0

jak dobrze pojdzie, to remek wstawi niebawem druga czesc tego tekstu ... tym razem z wieksza iloscia konkretow

haki najlepiej bezposrednio w lunker city albo w bass pro shops, powinni miec komplet wymiarow, a o samym zbrojeniu pogadamy (ze szczegolami) jak remas wstawi 2 czesc artykulu

ps. przepraszam wszystkich za ciagly brak zdjec zaplatania przyponow Embarassed postaram sie jak najszybciej ... jezu, ale obciach Embarassed

• 0

Ja gumy kupiłem w zalinkowanym na pierwszej stronie przez pitta sklepie, haki i resztę w BPS, powinno dojść niedługo, mam taka nadzieję bo troche mam już odruch wymiotny do opadu z kopytem :unsure: myślę że może nabrać nowego życia jak się je inaczej obciąży.

• 0

Kuba,

jeżeli chodzi o obciązenie to sa gotowe haki z obciązeniem ulokowanym na łuku haka, co powoduje że guma obciązana jest nie na główcie (nie pikuje jak kamien) tylko na srodku, co powoduje ze podczas opadu fajnie sie kolebie

Sa tez belly weights które wbija sie bezposrednio w gume zeby ja dociazyc (dobre sa te tungsten - male i ciezkie) tylko ze przy soft-jerkach z rozcinanym brzuchem nie za bardzo bedzie je gdzie wbic. Są tez belly weights które mozna zalozyc na łuk haka - patent lunker city - pisze o tym @pitt w II czesci artykulu