Czoper Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) Panowie może macie jakieś patenciki , jak najskuteczniej odkamienić kolumnę silnika zaburtowego..po głowie chodzi mi myjka samochodowa..Szkoda mi drapać czymś ostrym by nie uszkodzić lakieru..z góry dzięki Edytowane 8 Marca 2013 przez Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 a to na pewno jest "kamien" (czyli osad jak z kranu?? - ten sie ladnie rozpuszcza octem) czy jakis inny osad? po co czyscisz? do sprzedazy (zrozumiale) czy dla siebie (tu chcialbym znac powod - spodziewasz sie, ze cos procz wygladu sie zmieni?) ja bym zaczal od cieplej wody z detergentem ew sprobowal wd40 (armature pomaga czyscic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) zastosuj cylit bang + szczotke z twardym żyłkowym włosem(do szorowania np zlewów) Edytowane 9 Marca 2013 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 a to na pewno jest "kamien" (czyli osad jak z kranu?? - ten sie ladnie rozpuszcza octem) czy jakis inny osad? po co czyscisz? do sprzedazy (zrozumiale) czy dla siebie (tu chcialbym znac powod - spodziewasz sie, ze cos procz wygladu sie zmieni?) ja bym zaczal od cieplej wody z detergentem ew sprobowal wd40 (armature pomaga czyscic). Na większej powierzchni dominuje osad..ale jest i kamień...Czyszcze dla siebie "od oka" ...zeby sie nie nawarstwiało dziadostwo..Spróbuje tym detergentem i octemdzieki za pomocCzoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Cylit kamień i rdza i tylko w żółtym opakowaniu,reszta to szis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Cylit kamień i rdza i tylko w żółtym opakowaniu,reszta to szis.I tak właśnie zrobiłem czyściutko aż miło dziekiCzoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Czoper
Panowie może macie jakieś patenciki , jak najskuteczniej odkamienić kolumnę silnika zaburtowego..
po głowie chodzi mi myjka samochodowa..
Szkoda mi drapać czymś ostrym by nie uszkodzić lakieru..
z góry dzięki
Edytowane przez CzoperOdnośnik do komentarza
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi